مشاوره حقوقی دستور موقت

مشاوره حقوقی دستور موقت

گروهی از پرونده‌ها وجود دارند که در صورت عدم رسیدگی سریع دادگاه نسبت به شرایط پرونده، ممکن است زیان‌های غیرقابل جبرانی به شاکی یا همان خواهان وارد شود. با این حال به دلیل ترافیک‌های موجود در دادگاه، عموماً انجام چنین رسیدگی های سریعی ممکن نیست. در چنین حالتی است که دریافت دستور موقت می‌تواند تا حد زیادی مانع از بروز این مشکلات شود. اما نحوه دریافت آن، شرایط لازم و البته انواع این دستور جزو مهم‌ترین مواردی است که متاسفانه اغلب متقاضیان با آن آشنایی ندارند.

مشاوره حقوقی دستور موقت می‌تواند به صورت بالقوه موجب رفع این ابهامات شده و تا حد زیادی هم احتمال موفقیت افراد در پرونده‌ها را افزایش دهد. ما در ادامه این مقاله می‌کوشیم تا مرور واضح‌تری بر روی آن داشته و تمام جنبه‌هایش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. لذا اگر درگیر دعاوی مختلفی هستید که نیازمند واکنش سریع بوده یا به دنبال راهکار مناسب جهت صدور حکم دستور موقت می‌باشید، حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید. 

منظور از دستور موقت چیست ؟ 

به صورت کلی دستور موقت یک اقدام احتیاطی است که به دلیل حفظ حقوق شاکی پرونده صادر شده و سبب می‌شود تا اجرای حکم صادره در آینده دچار مشکل نشود. به صورت کلی این موضوع در ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده و صدور آن به درخواست شاکی خواهد بود. البته این موضوع در بخش‌های دیگری از قانون مورد استفاده قرار گرفته که از جمله آن می‌توان تبصره یک ماده ۶۹۲ قانون مجازات اسلامی اشاره کرد.

برای درک بهتر این قانون، شرایطی را در نظر بگیرید که یک شخص مبلغ قابل توجهی به شما بدهکار است. اما به محض فهمیدن احتمال شکایت شما، می‌خواهد آن را به یکی از آشنایان انتقال داده یا حتی از کشور خارج شود. در چنین شرایطی است که شما می‌توانید با دریافت دستور موقت مبنی بر عدم انتقال مال یا منع خروج از کشور، مانع از بروز این زیان بزرگ شوید.

البته باید عنوان کنیم که این دستور همان گونه که از نامش پیداست، موقت بوده و بعد از صدور حکم نهایی، اعتباری نخواهد داشت. به بیان ساده‌تر، دستور مربوطه صرفا تا زمان صدور حکم نهایی اعتبار داشته و پس از آن نمی‌توان بدان استناد کرد.

مشاوره حقوقی دستور موقت
مشاوره حقوقی دستور موقت

انواع دستور موقت 

دستورهای موقت بر مبنای ماهیتی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. ما در ادامه هر کدام از آنها را به شیوه مناسب خدمت شما عزیزان شرح می‌دهیم تا شناختتان در رابطه با آنها افزایش پیدا کند.

دستور موقت جهت اجبار

این گونه از دستورها شخص مقابل را به انجام یک یا چند کار مشخص مجبور می‌سازد. برای مثال وی را ملزم به وثیقه کردن مال، تامین هزینه تا صدور حکم نهایی و…. خواهد بود. در این گروه از دستورات طرف مقابل بایستی حتماً دستور موقت را تا زمان اجرای حکم نهایی انجام دهد .

دستور موقت جهت منع

این دستور برخلاف مورد قبلی، طرف مقابل شما را از انجام یک یا چند کار مشخص منع خواهد کرد. به عبارتی بر مبنای این دستور، از طرف مقابل خواسته می‌شود تا از انجام یک کار معین خودداری کند. این کار می‌تواند خروج از کشور، انتقال مال یا هر چیز دیگری باشد که در نهایت احتمال زیان بیشتر شاکی را خواهد داشت.

دستور موقت توقیف

دستور موقت توقیف یکی دیگر از انواع این دستورهای موقت است که بر مبنای آن، دادگاه حکم توقیف مال یا چیز خاصی را تا مشخص شدن نتیجه نهایی دادگاه  صادر می کند. برای مثال ممکن است شما ادعای مالکیت یک خودرو را داشته باشید. اما ممکن است طرف مقابل بعد از فهمیدن تشکیل پرونده شما و با نیت غرض، اقدام به آسیب زدن یا ساخت تصادف سوری با آن کند که این مورد هم زیان بسیار زیادی را به متقاضی وارد می‌کند. در این شرایط است که شما می‌توانید دستور موقت مبنی بر توقیف خودرو را داده و تا مشخص شدن نتیجه دادگاه، مانع از انجام اقدامات دیگر با آن شوید.

شرایط لازم برای صدور دستور موقت توسط دادگاه 

یکی از مهمترین موضوعاتی که متاسفانه اغلب متقاضیان با آن آشنایی ندارند، شرایط لازم برای صدور دستور موقت توسط دادگاه می‌باشد. به بیان ساده تر، اغلب متقاضیان نمی‌دانند که در چه شرایطی می‌توان این دستور را دریافت کرد. همین عامل هم منجر به سردرگمی‌های بیشتر و بروز مشکلات ناخواسته خواهد شد. در این رابطه باید عنوان کنیم که قانون موارد مختلفی را به عنوان شروط اساسی جهت صدور این حکم ارائه داده که ما در ادامه آنها را خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم. 

وجود فوریت در پرونده

وجود فوریت در پرونده مهمترین شرطی است که می‌توان بر مبنای آن درخواست صدور دستور موقت داشت. به بیان ساده‌تر بایستی حتماً شرایط پرونده به نحوی باشد که دادگاه تشخیص دهد عدم صدور دستور موقت، می‌تواند زیان جبران ناپذیری را به طرف مقابل وارد کند. این موضوع کاملاً در صلاحدید دادگاه و البته مصلحت اندیشی قاضی خواهد بود.

ارائه دادخواست

مورد دوم طرح دادخواست مربوط به آن است. یعنی شما بایستی حتماً در متن دادخواست خود، از دادگاه بخواهید تا جهت جلوگیری از زیان مورد نظر، دستور موقت صادر کند. بدین منظور بایستی حتماً در متن دادخواست، زیان احتمالی و روش واردسازی آن توسط طرف مقابل بیان شود. این موضوع می‌تواند به دادگاه کمک کند تا تصمیمگیری‌های بهتری داشته و بر این مبنا دستور موقت کارآمدتری را صادر کند.

تایید توسط رئیس حوزه قضایی

تمامی دستورات موقت صادر شده توسط دادگاه‌ها، می‌بایستی حتماً به تایید رئیس مجمع قضایی یا حوزه قضایی مورد نظر برسد. بدین منظور شما بایستی حکم مربوطه را به تایید و امضای آنان برسانید تا امکان اجرایی شدن وجود داشته باشد.

البته باید بدانید که نوع دادخواست شما می‌تواند نقش قابل توجهی در پذیرش این موضوع و تایید آن داشته باشد. بدین منظور توصیه می‌شود تا حتماً یک مشاوره حقوقی دستور موقت دریافت کرده و بر این مبنا اقدامات مربوط به تنظیم بهتر دادخواست را انجام دهید؛ چرا که می‌تواند در دریافت نتیجه مورد نظر به شما کمک کند.

نقش مشاوره حقوقی دستور موقت

دریافت دستور موقت را می‌توان یکی از اصلی‌ترین خواسته‌هایی دانست که بسیاری از متقاضیان در فرایند رسیدگی به پرونده خود خواهان آن هستند. با این حال باید عنوان کنیم که اکثریت این افراد نمی‌دانند تحت چه شرایطی می‌توان این دستور را دریافت کرد. حتی گروهی دیگر از وجود آن بی اطلاع هستند.

همین عامل باعث می‌شود تا احتمال بروز زیان‌های مختلف با آنها افزایش پیدا کرده و در نهایت نتوانند حقوقشان را به صورت کامل به دست آورند. مازاد بر این نوع دادخواست تنظیم شده، موارد حقوقی مرتبط به آن و … از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی است که متاسفانه منجر به سردرگمی افراد می‌شود.

دریافت مشاوره حقوقی دستور موقت، راهکار بسیار موثری است که می‌تواند مانع از بروز آنها شود. به بیان ساده‌تر شما می‌توانید با این گروه از مشاوره‌ها، راهکار مناسب جهت به دست آوردن دستور موقت متناسب با پرونده خود را یافته و دادخواست ایده‌آلی جهت انجام آن تنظیم کنید.

در واقع این مشاوره‌ها می‌توانند پرونده شما را ارزیابی کرده و بر این مبنا نقشه راهی مناسب را پیش پای شما قرار دهند. از طرفی دیگر آنها می‌توانند اسناد و مدارکتان را بررسی کرده و بر این مبنا احتمال موفقیت شما را تخمین بزنند. شکی نیست که این موضوع می‌تواند از بروز هزینه‌های بیشتر برای شما جلوگیری کرده و روند پرونده‌تان را به شیوه ایده آل‌تری به پیش ببرد.

نکات مهم برای انتخاب بهترین وکیل جهت مشاوره حقوقی دستور موقت

اگرچه دریافت مشاوره حقوقی دستور موقت می‌تواند تسهیلگر مسیر شما باشد، اما باید عنوان کنیم که تمامی وکلا و متخصصان نمی‌توانند گزینه مناسبی جهت ارائه توصیه‌های مختلف در این حیطه باشند. به بیان ساده‌تر تمامی وکلا تجربه لازم در این زمینه را نداشته و همین عدم آگاهی باعث می‌شود تا دریافت مشاوره از آنها خروجی لازم را برایتان به همراه نداشته باشد.

بدین منظور کافی است در فرایند انتخاب خود، به دو مولفه تجربه و عملکرد تخصصی دقت کنید. به بیان ساده‌تر بهتر است وکیل انتخابی شما در حوزه مربوطه، فعالیت تخصصی داشته و طیف بیشتر پرونده‌ها یا خدمات او صرفاً در این حیطه جای گیرد. موضوع دومی که در این میان وجود دارد، داشتن تجربه لازم در این حیطه می‌باشد.

بدین منظور داشتن پرونده‌های مرتبط در رزومه کاری او و تسلط بر قوانین این حیطه، می‌تواند تا حد زیادی نتیجه مشاوره با این گروه از متخصصان را افزایش دهد. لذا شما هم در فرایند انتخاب سعی کنید تا اولویت خود را بر روی این گروه از متخصصان قرار دهید.

شماره وکیل برای مشاوره حقوقی دستور موقت

دستور موقت در برخی از پرونده‌ها می‌تواند اهمیتی بسیار حیاتی داشته باشد. به نحوی که مانع از بروز زیان‌های بزرگ شده و گاهاً از نتیجه نهایی پرونده نیز مهم‌تر خواهد بود. با این حال بیشتر متقاضیان نمی‌دانند که در طول این پروسه از چه افرادی مشاوره گرفته یا چه وکلایی را انتخاب کنند.

همچنین بررسی فاکتورهای فوق جهت انتخاب یک شخص مناسب، امر نسبتاً دشواری به نظر می‌رسد؛ چراکه بیشترین متقاضیان فرصت یا دانش لازم برای انجام آن را ندارند. همین عامل هم منجر به سردرگمی‌های بیشتر خواهد شد. ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا این موضوع را برای شما برطرف کنیم.

به همین جهت بوده که بهترین و حرفه‌ای‌ترین وکلای این حیطه را در تیم خود گردآوری کرده و سعی داشته ایم تا خدمات آنها را با قیمت‌های مناسب به متقاضیان ارائه دهیم. لذا اگر شما هم درگیر دعاوی مربوط به آن هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

دستور موقت چیست؟ 

یک اقدام احتیاطی است که مانع از بروز زیان‌های بیشتر به شخص شاکی خواهد شد. بر مبنای این دستور، طرف مقابل به انجام کاری وادار یا از آن منع خواهد شد. همچنین ممکن است مال مشخصی توقیف شود.

آیا صدور دستور موقت به معنی حکم نهایی است؟ 

خیر؛ این دستور صرفا تا زمان صدور حکم نهایی اعتبار دارد.

صدور دستور موقت به چه فاکتوری بستگی دارد؟ 

وجود فوریت در پرونده و تشخیص آن توسط دادگاه، مهم‌ترین فاکتوری است که منجر به صدور حکم مربوط خواهد شد.

پیام بگذارید

02191014048