جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

جلب ثالث را می‌توان یکی از اقدامات رایج در پرونده‌های مختلف دانست که می‌تواند به بهبود شرایط پرونده و تصمیم گیری بهتر قاضی کمک کند. هرگاه در روند دادرسی نیاز باشد تا شخص دیگری غیر از طرفین پرونده را فراخوانده تا در فرایند پرونده دخالت داشته باشد، آن را جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی گویند. برای مثال ممکن است شما نیاز باشد تا از افراد دیگری بخواهید که به منظور شهادت، ارائه دفاعیه یا موارد مشابه در پرونده شما شرکت کنند که آن را جلب ثالث گویند.

با این حال اغلب افراد اطلاعات دقیقی در رابطه با این موضوع ندارند. همین عامل هم سبب می‌شود تا اشتباهات مختلفی انجام داده یا نتوانند به خوبی ادعای خود را ثابت کنند. ما در ادامه این مقاله سعی می‌کنیم تا مرور جامعتری بر روی آن داشته و تمام جنبه‌هایش را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. لذا اگر درگیر چنین دعاوی هستید، توصیه می‌کنیم که حتماً ما را تا انتها همراهی فرمایید.

جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی چیست ؟

دعاوی مختلفی وجود دارد که ممکن است یکی از طرفین برای اثبات ادعای خود نیازمند فراخواندن شخص دیگری باشد تا در روند پرونده دخالت کند. این حالت را جلب ثالث گویند. شخص درخواست کننده را جالب و طرف درخواست شده را مجلوب گویند. برای درک بهتر شرایطی را در نظر بگیرید که شما ملکی را از شخص دیگری خریداری کرده و او خواسته تا پول را به حساب فرد دیگری واریز کنید.

در صورتی که هرگونه دعاوی مابین شما ایجاد شود، باید برای اثبات ادعای خود طرف دریافت کننده وجه را در دادگاه فرا بخوانید تا نسبت به ارائه توضیحات یا شهادت به نفع شما اقدام کند. البته باید بدانید که شیوه‌های بسیار متنوع‌تری از این جلب‌ها وجود دارد که باعث می‌شود تا قوانین مختلفی پیرامون آن شکل گیرد. اما به صورت کلی جلب ثالث در دو دسته‌ تقویتی و اصلی قرار می‌گیرند.

منظور از تقویتی حالاتی است که غالباً شخص خوانده به جهت شهادت یا هرگونه اقدام دیگری درخواست می‌شود که در نهایت به نفع شما خواهد بود. به بیان ساده‌تر حضور او موجب تقویت و تسریع روند پرونده شده و به دادگاه کمک می‌کند تا تصمیم گیری‌های بهتری داشته باشد. نوع دیگر جلب ثالث به عنوان جلب ثالث اصلی شناخته می‌شود. در این حالت شما طرف دیگری را به دادگاه فراخوانده و ادعای محکومیت او را خواهید داشت. به بیان ساده‌تر او نیز طرفیت مقابل شما قرار داشته و حکم دادگاه حول محور او هم صادر خواهد شد.

جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی
جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

شرایط جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

اگرچه جلب ثالث برای بسیاری از پرونده‌ها الزامی به نظر می‌رسد. اما باید عنوان کنیم که دادگاه جهت رعایت نظم و جلوگیری از سو استفاده‌های مختلف، الزامات و شرایط خاصی را در این زمینه تعیین کرده که تنها در صورت آن می‌توان از چنین راهکار قانونی استفاده کرد. مورد اول دخیل بودن شخص مورد نظر در روند پرونده است. به بیان ساده‌تر، مجلوب بایستی حتماً در روند دعوی شما نقشی داشته باشد. برای مثال اگر ادعای محکوم بودن یا گناهکار بودنش را دارید، بایستی حتماً مدرک مشخصی جهت شراکت او در جرم ارائه دهید.

 دیگر شخص خوانده بایستی حتماً اهلیت داشته باشد. یعنی کودک نبوده یا مشکلی ذهنی نداشته باشد. از طرفی دیگر بایستی در روند پرونده و دعوی شما از اهلیت مربوطه برخوردار باشد. برای مثال اگر شما دعوی خود را پیرامون یک مشکل مالی بیان می‌کنید، باید شخص متقاضی توانایی و اهلیت لازم جهت انجام فعالیت‌های اقتصادی را داشته باشد.

شرط دیگر این است که بایستی حتماً درخواست شما قانونی و مشروع باشد. مورد دیگری که باید بدان توجه شود، همسو بودن درخواست شما با روند پرونده است. برای مثال بایستی حتماً طرف دعوی در این پرونده دخیل باشد. برای مثال شرایطی را در نظر بگیرید که شما با فروش محصولات کشاورزی تان و دریافت چک از خریدار، یک خانه رهن کرده و به جای مبلغ رهن، چک خریدار محصولات را ارائه داده‌اید.

در صورتی که چک نقد نشود، شما نمی‌توانید در دعاوی مربوط به عدم پرداخت هزینه رهن، صادر کننده چک را جلب کنید. بلکه بایستی او در دعوی جداگانه ای در مقابل دادگاه قرار بگیرد. همچنین شما بایستی حتماً دادخواست مناسب برای آن ارائه داده و ادله یا مدارک خود را هم پیوست آن کنید.

هزینه جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

یکی از سوالات رایجی که ممکن است برای بسیاری از متقاضیان ایجاد شود، هزینه‌ جلب ثالث مالی در دعاوی حقوقی است. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه جلب با هزینه دادرسی یکسان خواهد بود. لذا در هر مرحله مانند بدوی، تجدید نظر و … باید هزینه ای معادل هزینه دادرسی را پرداخت کنید که در موارد مالی دو و نیم درصد ارزش خواسته تا ۲۰۰ میلیون ریال و بالاتر از آن سه و نیم درصد خواهد بود. البته در دعاوی غیر مالی مطابق با نوع پرونده و هزینه دادرسی آن درخواست خواهد شد.

مهلت جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

مهلت جلب ثالث (مالی) در دعاوی حقوقی از دیگر فاکتورهایی است که می‌تواند منجر به اشتباهات افراد شده و مانع از حضور مجلوب در دادگاه بشود. به صورت کلی دادگاه محدودیت مشخصی را جهت جلب ثالث تعیین کرده است. این مدت زمان تا پایان جلسه اول دادرسی می باشد.

به بیان ساده‌تر متقاضی بایستی تا پایان این جلسه حتماً دلایل و الزامات ورود شخص دیگر به دادگاه را اعلام کند. پس از آن هم بایستی نهایتاً ظرف سه روز دادخواست مربوط به جلب ثالث را به دادگاه تقدیم کند. در نظر داشته باشید که بعد از آن نمی‌توان درخواست جلب ثالث ارائه داد. اما در دادگاه تجدید نظر می‌توان از همان ابتدا درخواست جلب ثالث را ارائه نمود.

مشاوره حقوقی جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

جلب ثالث می تواند یکی از مهم ترین اقدامات موجود در پرونده های مالی باشد که به قاضی کمک می کند تا تصمیم گیری های بهتری داشته باشد. در واقع افراد می توانند با درخواست این گروه از متقاضیان ، شرایط پرونده را به نفع خود تغییر داده و حقوق خود را بهتر دریافت کنند. همچنین می توانید به وسیله این راهکار، تمام افراد دخیل در یک پرونده را مقابل دادگاه قرار داده و بدین ترتیب حقوق خود را از آنها بگیرید . چنین مولفه ای سبب شده تا کاربرد زیادی داشته باشد.

با این حال اکثریت متقاضیان اطلاعات دقیقی در این رابطه ندارند. آن ها اصلا نمی دانند که آیا اقدام مورد نظر آن ها نیاز جلب ثالث بوده یا باید در پرونده ای دیگر بررسی شود. همچنین اگر ادله مناسب ارائه ندهید، دادگاه با درخواست شما موافقت نمی کند. همین عامل هم سبب می شود تا قادر کسب حقوق کامل خود نشوید. در چنین شرایطی است که دریافت مشاوره حقوقی جلب ثالث(مالی) می تواند برای شما مفید واقع شود.

در حقیقت شما می توانید در طی این جلسه، تمام شرایط و مشکلات خود را برای وکیل بازگو کنید. همچنین اگر طرف مقابل شما در پرونده چنین کاری انجام داده باشد، باز هم می توانید از او راهکار قانونی مناسب را درخواست کرده و بر این مبنا گام های بعدی را بردارید. عموما وکلای این حوزه می توانند در تنظیم دادخواست و موارد دیگر به شما کمک کنند. چنین فکتوری هم سبب شده تا در اولویت متقاضیان این گروه از پرونده ها قرار گیرند. 

شماره وکیل برای مشاوره حقوقی جلب ثالث(مالی)در دعاوی حقوقی

اگرچه دریافت مشاوره حقوقی جلب ثالث می تواند مزیت های قابل توجهی را برای افراد به دنبال داشته باشد، اما باید بدانید که تمامی وکلا هم نمی توانند این مزیت را به شما ارائه دهند. در حقیقت به دلیل گسترده بودن قوانین این حوزه، برخی از وکلا اصلا اطلاعات یا تجربه کافی ندارند. به همین جهت است که دریافت مشاوره از آن ها عملا موثر نیست.

ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا بهترین و حرفه ای ترین متخصصان این حوزه را در تیم خود گردآوری کنیم. از طرفی دیگر ما قیمت های بسیار اقتصادی را برای خدمات خود در نظر گرفته ایم. لذا اگر به دنبال یک مشاور خوب در این زمینه هستید، می توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. 

سوالات متداول 

اولین شرط برای جلب ثالث چیست؟ 

اهلیت داشتن طرف خوانده و ارتباط او با پرونده است. 

مهلت قانونی برای جلب ثالث چقدر است؟ 

این مهلت تا پایان جلسه دادرسی اول بوده و بعد از آن هم سه روز مهلت برای تقدیم دادخواست خواهید داشت. 

هزینه جلب ثالث چقدر است؟ 

این هزینه معادل هزینه دادرسی می باشد.

پیام بگذارید

02191014048