وکیل ملکی کیست؟

وکیل ملکی

کمک گرفتن از وکیل ملکی (Real Estate Lawyer) را می‌توان یکی از مهمترین و البته بهترین راهکارهایی دانست که می‌تواند شانس موفقیت شما در پرونده‌های مربوط به امور ملکی را افزایش دهد. با این حال بخش قابل توجهی از مردم نمی‌دانند که وکیل ملکی کیست و چه وظایفی دارد. مازاد بر این آنها نمی‌دانند که به چه صورت بهترین وکیل ملکی را پیدا کرده یا دست کم ویژگی‌های آن کدام است. این موارد همان چیزی می باشد که موجب سردرگمی آنها شده و گاهاً ریسک شکست در پرونده‌شان را افزایش می‌دهد. 
ما در این مقاله سعی داریم تا مرور واضحی بر روی این موضوع داشته و جنبه‌های مختلفش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. بدون شک این موضوع می‌تواند تاثیر چشمگیری در دیدگاه شما داشته و فرایند انتخاب وکیل را برایتان ساده‌تر کند. لذا اگر شما هم اخیراً درگیر یک پرونده ملکی شده‌اید، توصیه می‌کنیم که حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.

منظور از وکیل ملکی کیست؟

اولین موضوعی که ذهن بیشتر افراد را به خود درگیر می‌کند، ماهیت وکیل ملکی است. در واقع بیشتر افراد نمی‌دانند که منظور از وکیل ملکی چیست و این عبارت به چه افرادی اطلاق می‌شود. در این رابطه باید عنوان کنیم گروهی از وکلا که به صورت اختصاصی بر روی دعاوی ملکی و پذیرش وکالت در پرونده‌های املاک غیر منقول فعالیت دارند را وکیل ملکی گویند. اگرچه آنها اطلاعات لازم برای فعالیت در سایر حوزه‌ها و دعاوی قضایی را هم دارند، اما به صورت اختصاصی بر روی پرونده های ملکی تمرکز کرده‌اند. این مورد هم سبب شده تا در دراز مدت، دانش و اطلاعات ارزشمندی را در این حوزه کسب کنند. به نحوی که با تمام جزئیات و ریزه کاری‌های موجود در این حوزه آشنایی پیدا کرده‌اند. این عامل هم به آنها اجازه می‌دهد تا بتوانند در ساده‌ترین وجه ممکن پرونده‌های مختلف را موشکافی کرده و راهکاری مناسب برای موفقیت آنها را پیدا کنند. بر همین مبنا بهترین انتخاب ممکن برای وکالت در حوزه‌های املاک، کمک گرفتن از وکیل ملکی است.

وظایف وکیل ملکی 

یکی از اصلی‌ترین سوالاتی که برای کاربران ایجاد می‌شود، وظایف وکیل ملکی است. بیشتر افراد نمی‌دانند که این وکیل چه وظایفی داشته و می‌بایستی چه انتظاراتی از او داشت. اگر بخواهیم به زبان ساده این وظایف را شرح دهیم، باید بگوییم که یک وکیل ملکی می‌تواند از نخستین لحظه ثبت دادخواست‌ تا مراحل انتهایی و دریافت حقوقتان، شما را همراهی کند. بر همین مبنا مواردی همچون ثبت شکواییه، ارائه دفاعیه، انجام امور اداری، مشورت‌های لازم و… از جمله مواردی است که یک وکیل ملکی می‌تواند در طول این پروسه به شما ارائه دهد. همچنین یک وکیل به کمک مفاد وکالت‌نامه و حدود اختیاراتی که برای وی مشخص کرده‌اید، می‌تواند برای دریافت حقوق شما اقدام کرده و در دادگاه پیگیری لازم برای رسیدن به خواسته‌هایتان را انجام دهد. در نظر داشته باشید که این وظایف فارغ از نوع پرونده شما مانند تنظیم سند، تصرف عدوانی، عقد صلح و … خواهد بود. در این رابطه می‌توانید وظایف وکیل ملکی فروش مال غیر را نیز مطالعه نمایید.

ویژگی های یک وکیل ملکی خوب 

در طی چند دهه گذشته، ارزش املاک در ایران به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. به نحوی که حساسیت مالکین و افراد نسبت به حدود آن افزایش پیدا کرده است. همین عامل هم سبب شده تا تعداد دعاوی ملکی روز به روز افزایش پیدا کند. در مقابل اهمیت آن برای طرفین دعوی به طرز چشمگیری بیشتر می شود. 
بر همین مبنا اغلب آنها تمایل دارند تا یک وکیل ملکی خوب برای پرونده‌های خود بیابند. با این حال اکثر این افراد نمی‌دانند که ویژگی‌های چنین شخصی به چه صورت بوده و چگونه می‌توانند آن را بیابند. ما در ادامه چند مورد از این ویژگی‌ها را خدمت شما عزیزان ذکر کردیم که می‌تواند دریافتن این افراد به شما کمک کند.

فعالیت تخصصی

اولین ویژگی یک وکیل ملکی خوب، فعالیت تخصصی آن است. در واقع تمام وکلا می‌توانند در حیطه املاک فعالیت کنند. با این حال برخی از آنها به دلیل افزایش تمرکز، صرفاً بر روی برخی از حوزه‌ها مانند دعاوی خانوادگی یا دعاوی مربوط به املاک متمرکز می‌شود. شکی نیست که این گروه از افراد اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته و می‌توانند شانس موفقیت شما را به طرز چشمگیری افزایش دهند. بر همین مبنا توصیه می‌کنیم تا شما هم اولویت خود را بر روی وکلایی قرار دهید که به صورت اختصاصی در زمینه املاک فعالیت می‌کنند.

بهترین وکیل ملکی
وکیل ملکی معمولا در زمینه دعاوی ملکی تخصص دارد

تجربه کاری

تجربه کاری به عنوان یکی دیگر از موضوعات ارزشمندی قلمداد می‌شود که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. در واقع هر اندازه که وکیل شما تجربه بیشتری داشته باشد، یقیناً گزینه ایده آلی هم برای پرونده شما خواهد بود. بر همین مبنا اگر پرونده‌تان حساسیت بالایی دارد، توصیه می‌کنیم تا اولویت خود را بر روی وکلایی قرار دهید که دست کم چند سال پیاپی را در حوزه املاک فعالیت کرده باشند.

تعداد پرونده‌های موفق

تعداد پرونده‌های موفق و رزومه وکیل انتخابی شما، از دیگر عواملی است که می‌تواند به صورت قطعی نشان دهنده مهارت او باشد. به عبارتی هر اندازه که وکیل انتخابی شما مهارت بیشتری داشته باشد، یقینا تعداد پرونده‌های موفق او هم بالاتر از رقبا خواهد بود. به همین جهت می‌توان گفت که کمک گرفتن از این افراد می‌تواند شانس موفقیت را بیشتر کند.

دانش و اطلاعاتی کاری

دانش و اطلاعات کاری یکی از مهمترین فاکتورهای موجود در این حیطه است که می‌تواند در فرایند انتخاب یک وکیل خوب به شما کمک کند. در واقع زمانی که شما مشکلتان را با وکیل مطرح می‌کنید، او می‌تواند به سادگی هرچه تمام‌تر قوانین مربوط به این حوزه را برای شما بیان کرده و در صورت دانش کافی، می‌تواند راهکارهای قانونی مناسبی را خدمت شما عزیزان ارائه کند. لذا شما می‌توانید در جلسه مشاوره اولیه، تا حدود زیادی میزان دانش و اطلاعات کاری وکیل مورد نظر خود را بسنجید. سپس می‌توانید بر این مبنا تصمیمگیری‌های خود را نهایی کرده و نسبت به ارائه وکالت‌نامه یا عدم ارائه آن به او، اقدام کنید.

بهترین وکیل ملکی 

همان گونه که اشاره کردیم، فاکتورها و مولفه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید به کمک آن یک وکیل ملکی خوب را انتخاب کنید. با این حال بسیاری از افراد، زمان و دقت کافی برای بررسی این موارد را ندارند. همین عامل هم باعث می‌شود تا در دام افراد کلاهبردار یا کم تجربه گرفتار شوند. این عامل هم سبب می‌شود تا ریسک شکست آنها در پرونده به شدت افزایش پیدا کند. ما سعی کردیم تا این فرایند را یک گام دیگر برای شما ساده‌تر کنیم. بر همین مبنا بهترین وکیل‌های ملکی را در موسسه آرمان وکالت گرد هم آورده‌ایم تا بتوانیم بدین ترتیب نیاز شما عزیزان را در بهترین وجه ممکن برطرف سازیم. لذا اگر شما هم نیازمند یک وکیل ملکی با تجربه برای فرایندهای قضایی خود هستید، می‌توانید هم اکنون از طریق شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول 

منظور از وکیل ملکی چیست؟ 

وکیلی که به صورت اختصاصی در حوزه دعاوی مربوط به املاک غیرمنقول فعالیت می‌کند.

هزینه وکیل ملکی چقدر است؟ 

این هزینه بر مبنای فاکتورهای مختلفی تغییر کرده و عموماً توافقی میان وکیل و موکل خواهد بود.

آیا الزامی به داشتن وکیل ملکی داریم؟ 

خیر؛ از لحاظ قانونی الزامی نیست. اما نداشتن آن می‌تواند ریسک شکست در پرونده‌ها را تا حد زیادی افزایش دهد.

پیام بگذارید

02191014048