اگر تا به حال در مورد پرونده طلاقتان از دوستان یا آشنایان کمک خواسته باشید، یقیناً آنها هم به شما توصیه کرده اند تا از یک وکیل طلاق (Divorce Lawyer) کمک بگیرید. با این حال بیشتر متقاضیان نمیدانند که وکیل طلاق کیست یا چه وظایفی دارد. این مورد همان چیزی است که میتواند منجر به سردرگمیهای بیشتر برای آنها شده یا گاهاً مانع از یک تصمیم گیری صحیح و عاقلانه شود. متاسفانه در پارهای از موارد هم عدم آگاهی شما میتواند زمینه سوء استفاده را فراهم کرده و در دام افراد کلاهبردار گرفتار شوید. این موضوع همان چیزی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن پرداخته و جنبههای مختلفش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. لذا اگر شما هم تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری را کسب کنید، حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.
منظور از وکیل طلاق کیست ؟
اولین چیزی که بیشتر متقاضیان با آن مشکل دارند، ماهیت وکیل طلاق است. در واقع آنها نمیدانند منظور از وکیل طلاق چیست و به چه افرادی اطلاق میشود. در این رابطه باید عنوان کنیم که وکیل طلاق به آن گروه از وکلایی گفته میشود که صرفاً پروندهها و دعاوی مربوط به طلاق را پذیرش میکند. به عبارتی تمامی وکلای پایه یک دادگستری میتوانند پروندههای مربوط به طلاق را پذیرش کنند.
با این حال برخی از آنها صرفاً بر روی دعاوی خانواده و پروندههای مربوط به طلاق متمرکز میشوند. چنین تمرکزی باعث میشود تا در طی چند سال متمادی، تجربه و دانش بیشتری را در این حوزه به دست آورند. به نحوی که تشریفات قانونی آن را به خوبی دانسته و میتوانند برای هر پرونده، راهکار مناسب را بیابند. این موضوع هم به دلیل تجربه بالا و البته مواجهه با پروندهها و موقعیتهای گوناگون در این حوزه است که سبب شده تا آنها بتوانند اشراف کاملتری در این حوزه داشته باشند. بنابراین چنین وکلایی میتوانند از هر جهت به یک انتخاب بهتر و کارآمدتر برای متقاضیان این حوزه بدل شوند؛ چرا که شانس موفقیت آنها را تا حد زیادی افزایش خواهند داد.
وظایف وکیل طلاق
وظایف وکیل طلاق دومین مولفهای است که بیشتر متقاضیان با آن آشنایی ندارد. متاسفانه بیشتر این افراد نمیدانند که باید چه انتظاراتی از وکیل طلاق خود داشته و بر این مبنا موازنات خود را با او تنظیم کنند. در این رابطه باید عنوان کنیم که شما میتوانید حدود اختیارات و وظایف وکیل طلاق را در متن وکالت نامه مشخص کنید. اما در حالت کلی یک وکیل طلاق میتواند تمامی مراحل و امورات مربوط به پرونده شما را انجام دهد. البته این به شرطی است که به او وکالت مطلق یا تام بدهید. از جمله وظایفی که میتوانید در متن وکالتنامه به وکیل طلاق خود بسپارید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت شکواییه
- ارائه دفاعیه
- بررسی ادله
- مشاوره
- ثبت اعتراض بر روی رای دادگاه
- پیگیری امورات اداری
- و…
![وکیل طلاق خوب کیست](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2023/11/divorce-lawyer-duties.jpg)
مزایای داشتن وکیل طلاق
یکی از شاخصترین و مهمترین موضوعاتی که در رابطه با پروندههای طلاق وجود دارد، عدم الزام به داشتن وکیل است. یعنی متقاضیان از لحاظ قانونی اجباری به داشتن وکیل ندارند. همین عدم اجبار هم باعث میشود تا برخی از آنها برای صرفه جویی در هزینههایشان، شخصا به دفاع از پرونده اقدام کنند. متاسفانه این گروه از موکلین هیچ گونه اطلاعی در رابطه با مزایای داشتن وکیل ندارند. پس از اینکه دانستیم وکیل طلاق کیست، در ادامه مزایای داشتن وکیل را به صورت موردی خدمت شما شرح میدهیم.
افزایش شانس موفقیت در پرونده
یکی از اصلیترین عواملی که باعث شده تا بسیاری از افراد به سمت کمک گرفتن از وکلای طلاق بروند، افزایش شانس موفقیت در پرونده است. در حقیقت وکلای طلاق با توجه به دانش و تجربه بالایی که دارند، میتوانند در سادهترین وجه ممکن مجرای قانونی لازم برای موفقیت شما در پروندهتان را بیابند. از طرفی دیگر آنها به طور کامل بر روی قوانین مربوط به این حوزه آشنایی داشته و تسلط کاملی دارند. همین عامل هم میتواند در دادگاه، یک دفاعیه خوب را به همراه داشته باشد که احتمال موفقیت شما را دوچندان میکند. به همین جهت است که کمک گرفتن از یک وکیل طلاق در پروندههای حساس، میتواند به صورت بالقوه در افزایش شانس موفقیت آنها نقش داشته باشد.
صرفهجویی در هزینه
بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر فرایند و امورات مربوط به پرونده طلاقشان را خودشان انجام دهند، میتوانند تا حد زیادی در هزینههای آن صرفهجویی کنند. با این حال باید عنوان کنیم که بیشتر این افراد در چنین پروندههایی شکست میخورند.
متاسفانه در شرایط فعلی هم هزینههای شکست در چنین پروندههایی به مراتب بیشتر از حق الوکاله وکیل برای طلاق میباشد. به همین جهت است که افراد متوجه میشوند که در آخر کار هزینههای بالایی را متقبل شده اند. این در حالی است که کمک گرفتن از یک وکیل طلاق، میتواند مانع از بروز چنین ضررهایی شود.
صرفهجویی در زمان
عموماً موکلین به دلیل نداشتن تجربه کافی، نمیدانند که تشریفات اداری و فرایندهای مربوط به آن در پروندههای طلاق به چه صورت است. همین عامل هم باعث میشود تا اقدامات اشتباهی انجام داده یا دست کم در زمان لازم برای آنها اقدام نکنند. این موضوع باعث میشود تا فرایند کاری آنها به تاخیر افتاده یا دست کم طولانیتر شود. از طرفی دیگر الزام به پیگیریهای مداوم در دادگاه و حضور در جلسههای گوناگون باعث میشود تا زمان بسیاری از آنها هدر برود. این موضوع به ویژه برای افرادی که دارای مشغله کاری زیادی هستند، میتواند بیشتر خودنمایی کند. در مقابل یک وکیل میتواند تا حد زیادی این امورات را برای شما انجام داده و مانع از هدر رفت زمان شما شود. لذا اگر مشغله زیادی داشته یا تمایل ندارید که درگیر امورات مربوط به این پروندهها شوید، میتوانید کار خود را به یک وکیل بسپارید.
آیا نیازی به داشتن وکیل طلاق داریم؟
همان گونه که در ابتدا هم اشاره کردیم، مطابق با قانون، افراد هیچ گونه الزامی به داشتن وکیل برای پروندههای طلاق ندارند. با این حال به دلیل اهمیت این موضوع برای طرفین و البته تنوع قوانینی که در این حوزه وجود دارد، بیشتر افراد نمیتوانند خودشان به تنهایی موفقیت در پرونده را به دست آورند. چرا که طرف مقابلشان میتواند در سادهترین وجه ممکن و با استفاده از مجراهای قانونی مختلفی که در این زمینه وجود دارد، عرصه را برای آنها تنگ کرده و حقوقشان را ضایع می کند. اما داشتن یک وکیل، مانع از آن میشود. بر همین مبنا هم بوده که بیشتر متقاضیان این حوزه، به جهت افزایش شانس موفقیت خود در چنین پروندههایی، سعی میکنند تا از یک وکیل طلاق کمک بگیرند.
سخن آخر
وکیل را میتوان به عنوان برگ برنده افراد در پروندههای مربوط به آنان دانست. در واقع آنها میتوانند به کمک این گروه از افراد، فرایند پیگیری پرونده خود را تا حد زیادی تسریع کرده و شانس موفقیتشان را افزایش دهند. از طرفی دیگر داشتن یک وکیل طلاق میتواند مانع از هدر رفت هزینه شما و ضایع شدن حقوققتان شود. با این حال کم نیستند افرادی که نمیدانند وکیل طلاق کیست و چه کمکی به آنان میکند!
ما در این مقاله سعی کردیم تا این موضوع را به دقت خدمت کاربران عزیز شرح داده و جنبههای مختلفش را برایتان بیان کنیم. با این حال اگر شما هم برای پرونده خود نیازمند یک وکیل طلاق عالی هستید، میتوانید هم اکنون ازطریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما در موسسه آرمان وکالت تماس حاصل فرمایید. همکاران ما بالاترین تجربه را در حوزه دعاوی خانوادگی داشته و میتوانند به سادگی هرچه تمام تر، حقوق شما را حفظ کنند.
سوالات متداول
منظور از وکیل طلاق کیست؟
به آن دسته از وکلایی که صرفاً پروندههای مربوط به دعاوی طلاق را پذیرش میکنند، وکیل طلاق گویند.
آیا داشتن وکیل طلاق، امری الزامی است؟
خیر؛ کمک گرفتن از وکیل طلاق امری اختیاری می باشد. اما نداشتن آن شانس شکست شما در پرونده را تا حد زیادی افزایش میدهد.
چه زمانی میتوانیم از وکیل طلاق کمک بگیریم؟
شما میتوانید از نخستین مرحله طلاق یعنی ثبت دادخواست تا آخرین مرحله، از یک وکیل کمک بگیرید. از طرفی دیگر هر جایی که تصور کردید خودتان قادر به پیش برد پرونده نیستید، میتوانید یک وکیل برای آن بگیرید.