هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر

هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر

اگر تاکنون تجربه‌ شکایت در دادگاه یا پیگیری پرونده‌های آن را داشته باشید، به خوبی می‌دانید که در طول این پروسه هزینه‌های مختلفی پیش روی خود دارید. به عبارت ساده‌تر دادرسی پرونده‌ها و شکایت‌ها به صورت رایگان انجام نمی‌شود. به همین جهت است که تمامی شکایت‌ها، هزینه‌های مختلفی را پیش روی خود دارند. یکی از این موارد هزینه اعتراض برای دادگاه تجدید نظر (Cost of Appealing Decision of Court of Appeal) است که غالباً به عنوان آخرین شانس موکلین جهت موفق شدن پرونده‌شان و ارجاع آن به دیوان عالی کشوری قلمداد می‌شود. 
با این حال بسیاری از افراد نمی‌دانند که برای آن می‌بایست چه هزینه‌هایی را پرداخت کرده و چگونه آن را مدیریت کنند. این موضوع همان چیزی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن پرداخته و جنبه‌های مختلفش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. در واقع هزینه‌های اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر، تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر می‌کند که هر کدام از آنها می‌توانند به نحوی در تغییر هزینه‌های شما نقش داشته باشند. ما در ادامه آنها را نیز خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم تا بتوانیم تصمیم گیری‌های بهتری در این زمینه داشته باشید.

فرایند اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر

قبل از اینکه بخواهیم به هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر بپردازیم، بهتر است ابتدا این فرایند را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع هر پرونده‌ای که وارد سیستم قضایی ایران می شود، می‌تواند سه مرحله دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر و فرجام خواهی را پیش روی خود داشته باشد. هرگاه به رای دادگاه بدوی اعتراضی وارد شود، پرونده وارد دادگاه تجدید نظر خواهد شد. 
اما اگر هر یک از طرفین، رای آن را قبول نداشته و بر روی آن اعتراضی وارد کنند، پرونده وارده گاه فرجام خواهی می‌شود که عموماً توسط دیوان عالی کشور برگزار می‌شود. رای این دادگاه هم قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. متاسفانه بسیاری از افراد نمی‌دانند که این فرایند می‌تواند هزینه‌های مختلفی پیش روی آنها داشته باشد. 
البته باید عنوان کنیم که این هزینه در بسیاری از موارد، برای اعتراض اولیه هم درخواست می‌شود. اما مقدار آن برای دادگاه آخر به مراتب بیشتر از مرحله قبلی است. همین عامل هم سبب می‌شود بسیاری از افراد، در زمینه آن دچار اشتباهات مختلفی شوند. به خاطر بسپارید که اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر، به عنوان آخرین شانس شما جهت موفقیت در یک پرونده قلمداد می‌شود. 
اما می‌بایست هزینه‌های آن را هم در نظر بگیرید؛ لذا اگر نسبت به موفقیت پرونده خود اطمینان کافی ندارید، توصیه می‌شود تا از این اعتراض پرهیز کنید. مازاد بر این چنانچه نسبت به موفقیت امیدوار هستید، می‌بایست حتماً از یک وکیل با تجربه در این پروسه استفاده کنید. لذا اگر وکیل شما در مرحله قبلی نتوانسته موفقیت پرونده‌تان را تضمین کند، توصیه می‌کنیم تا برای اعتراض و حضور در دادگاه فرجام خواهی، حتما از یک وکیل با تجربه کمک بگیرید. همکاران ما در موسسه آرمان وکالت می‌توانند شما را در طول این پروسه همراهی فرمایند. 

عوامل موثر بر هزینه اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر 

عوامل و فاکتورهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند بر روی هزینه‌های اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر اثرگذار باشد. اولین و مهم‌ترین عاملی که در این زمینه وجود دارد، نوع پرونده شما است. در واقع مالی یا غیر مالی بودن پرونده می‌تواند به صورت بالقوه نقش آن را تعیین کند. چنانچه پرونده شما غیر مالی باشد، می‌بایست هزینه را بر مبنای تعرفه‌های تصویب شده پرداخت کنید. اما اگر پرونده شما مالی باشد، می‌بایست درصد مشخصی را از خواسته پرداخت کنید که می‌تواند به صورت اساسی بر روی بودجه‌بندی شما برای ادامه این پرونده نقش مستقیم داشته باشد.
یکی دیگر از عواملی که می‌تواند به شیوه‌ای اساسی بر روی هزینه های شما در این پروسه اثرگذار باشد، وکیل انتخابی تان است. در واقع اگر وکیل شما تجربه مناسبی در این حیطه داشته باشد، می‌تواند برای کاهش هزینه‌ها، درخواست اعسار دهد تا از پرداخت آنها معاف شوید. 
از طرفی دیگر می‌تواند در متن درخواست از دادگاه، خواهان پرداخت غرامت از طرف بازنده باشد. در این حالت اگر در پرونده پیروز شوید، می‌توانید هزینه‌های صورت گرفته را از طرف مقابل دریافت کنید. همچنین خود وکیل هم در طول این پروسه هزینه‌های مختلفی را به عنوان حق الوکاله دریافت می‌کند. چنانچه او از انصاف و تجربه کاری مناسبی برخوردار باشد، می‌تواند در کاهش هزینه‌های شما در این مسیر نقش داشته باشد. 

هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر را چه کسی باید پرداخت کند؟
هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر تحت تاثیر برخی عوامل قرار دارد

هزینه های پیش رو جهت اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر 

هزینه‌هایی که شما برای اعتراض بر روی رای دادگاه تجدید نظر پیش روی خود دارید، مطابق فاکتورهای مختلفی تغییر می‌کند. در حالت کلی می‌توان هزینه‌ها را مطابق جدول زیر بیان کرد.

نوع پروندههزینه
هزینه دادرسی درخواست اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری (موارد حقوقی و کیفری)30 هزار تومان
هزینه اعاده دادرسی کیفری ( در دیوان عالی کشوری)50 هزار تومان
هزینه دادرسی در دعاوی غیر مالی حقوقیبین 40 تا 180 هزار تومان
هزینه دادرسی دعاوی مالی حقوقی5.5 درصد از ارزش خواسته مانند چک و…
هزینه هر برگ شکوائیه4 هزار تومان

همان گونه که مشاهده می‌کنید، در صورت مالی بودن درخواست شما، مبلغ بیشتری نسبت به سایر پرونده‌ها از شما دریافت می‌شود. لازم به ذکر است که هزینه‌های فوق برای اعتراض ثالث هم یکسان است. منظور از اعتراض شخص ثالث مطابق مواد 417 و 418 قانون آیین دادرسی مدنی، حالتی است که شخص دیگری بجز طرفین دعوا، از رای دادگاه تجدید نظر متضرر شده و حقوق او خدشه‌دار خواهد شد. در این حالت او نیز می‌تواند مطابق با تعرفه‌های فوق، بر رای دادگاه تجدید نظر اعتراض وارد کند.

آیا می توان هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر را پرداخت نکرد؟

این موضوع یکی از اصلی‌ترین سوالاتی است که بیشتر افراد در مورد آن سوال دارند. چنین درخواستی به ویژه در پرونده‌های مالی، بیشتر به چشم می‌خورد. در این رابطه باید عنوان کنیم که مطابق قانون، باید جهت به جریان انداختن یک پرونده، هزینه‌های آن را پرداخت کرد. شما می‌بایست قبل از دادرسی، هزینه‌های مربوط به آن را پرداخت نمایید. اما چنانچه از لحاظ مالی در مضیقه باشید، می‌توانید درخواست اعسار داشته باشید. 
در این حالت دادگاه هم شرایط شما را بررسی کرده و در صورت موافقت با آن، از هزینه‌های دادرسی معاف می‌شوید. همچنین می‌توانید ۳۰ درصد تخفیف برای هزینه‌های مربوط به ثبت درخواست در دفاتر خدمات قضایی دریافت کنید. افزون بر این موارد، اگر درخواست اعسار شما مورد پذیرش واقع نشد، می‌توانید از وکیل خود بخواهید تا درخواست پرداخت غرامت را به دادگاه ارائه دهد. 
در این حالت اگر در پرونده پیروز شوید، دادگاه می‌تواند شخص طرف مقابل شما را ملزم به پرداخت غرامت سازد. بر همین مبنا می‌توان گفت که در صورت همراهی با یک وکیل حرفه ای، می‌توانید تا حد زیادی هزینه اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر را پرداخت نکرده یا دست کم آن را جبران کنید.

سخن آخر 

هزینه اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر، یکی از اصلی‌ترین سوالاتی است که بیشتر متقاضیان این فرایند با آن مواجه می‌شوند. با این حال بسیاری از آنها اطلاعات کافی در این زمینه ندارند. ما در این مقاله سعی کردیم تا مرور واضحی بر روی آن داشته و تمام هزینه‌ها را به دقت خدمت شما عزیزان بیان کنیم. با این حال اگر هنوز در این زمینه سوال یا ابهامی دارید، می‌توانید هم اکنون از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما در موسسه آرمان وکالت تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

چه فاکتورهایی می‌تواند هزینه اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر را تغییر دهد؟ 

نوع پرونده‌ اعم از مالی یا غیر مالی بودن و همچنین انصاف کاری و مهارت وکیل شما می‌تواند در این هزینه نقش موثر داشته باشد.

آیا می‌توان هزینه اعتراض بر رای دادگاه تجدید نظر را پرداخت نکرد؟ 

بله؛ در صورت ارائه درخواست اعسار و پذیرش آن توسط دادگاه، از پرداخت این هزینه‌ها معاف خواهید شد.

آیا می‌توان هزینه اعتراض برای دادگاه تجدید نظر را جبران کرد؟ 

بله؛ در صورت درخواست برای دریافت غرامت، (در صورت پیروزی شما در پرونده دادگاه) طرف مقابل را ملزم به پرداخت هزینه‌های صورت گرفته می‌کند.

چه زمانی باید هزینه اعتراض برای دادگاه تجدید نظر را پرداخت کرد؟ 

طبق قانون باید قبل از شروع دادگاه و برای به جریان انداختن آن، می‌بایست هزینه‌ها را پرداخت کرد.

پیام بگذارید

02191014048