الزام به تخلیه (مسکونی)

الزام به تخلیه (مسکونی)

درخواست تخلیه واحد مسکونی یکی از حقوق قانونی موجه بعد از پایان یافتن مدت قرارداد یا تخلف از شروط موجود در عقدنامه توسط مستاجر می‌باشد. با این حال ممکن است مستاجر از انجام این اقدام سر باز زند. در این حال می‌توان از الزام به تخلیه مسکونی استفاده کرده و بدین ترتیب حکم قانونی مناسب برای تخلیه ملک را دریافت کرد. با این حال باید بدانید که دریافت چنین حکمی نیازمند شرایط و ویژگی‌های خاص خود است که متاسفانه اغلب افراد در این رابطه آگاهی لازم را ندارند.
همین عامل هم موجب می‌شود تا اقدامات اشتباهی را انجام دهند که گاها مسیر را برای آنها پیچیده‌تر کرده و یا مانع از اقدامات صحیح می‌شود. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا مروری بر روی این موضوع داشته و تمامی شروط آن را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. از طرفی دیگر اهمیت مشاوره حقوقی الزام به تخلیه مسکونی را هم برای شما شرح می‌دهیم تا بهتر اهمیت آن را درک کنید.

الزام به تخلیه واحد مسکونی در چه مواردی انجام می شود؟ 

تخلیه ملک توسط مستاجر یکی از وظایف قانونی او به حساب می‌آید. با این حال قانونی بودن آن تنها در شرایط مشخصی ثابت خواهد شد. به بیان ساده‌تر باید شروط مشخصی وجود داشته باشد تا موجر به استناد آنها حکم الزام به تخلیه واحد مسکونی را دریافت کند. متاسفانه اکثریت افراد در رابطه با این شرایط آگاهی ندارند.
همین عامل هم باعث می‌شود تا مسیر اشتباهی را طی کرده و گاها هزینه‌هایشان هدر برود. به صورت کلی تحت شرایط زیر می‌توان حکم الزام به تخلیه مسکونی را دریافت کرد:

  1. پایان یافتن مدت اجاره و عدم تخلیه واحد مسکونی توسط مستاجر. البته باید این مدت زمان در قرارداد مشخص شده باشد.
  2. عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر به مدت  ۳ ماه پیاپی
  3. استفاده از واحد مسکونی برای امورات غیر شرعی و نادرست
  4. واگذاری یا اجاره واحد مسکونی بدون رضایت یا اطلاع موجر به شخص دیگر
  5. عدم پایبندی مستاجر به شروط مشخص شده در قرارداد مابین طرفین
  6. استفاده مستاجر از ملک برای اموراتی غیر از موضوعات مشخص شده در بند قرارداد
  7. در صورت نیاز فوری مالک به ملک جهت سکونت خود و خانواده‌اش

در نظر داشته باشید که هر یک از موارد بالا خود جزئیات و شرایط مختلفی دارند که دادگاه تنها در صورت محرز شدن آنها حکم مربوطه را صادر می‌کند. لذا برای اینکه بتوانید مسیر مناسب و راهکار ایده آل جهت موفقیت در پرونده خود را بیابید، بهتر است از یک مشاوره حقوقی در این زمینه کمک بگیرید.

احکام مرتبط با الزام به تخلیه مسکونی 

الزام به تخلیه مسکونی از لحاظ قانونی ۲ حکم مختلف دارد که اولی دستور تخلیه فوری نامیده می‌شود. این مورد از لحاظ قانونی فوریت بیشتری داشته و شخص مستاجر بایستی حداکثر ظرف سه روز پس از ابلاغ حکم، ملک را تخلیه کند. عموماً امکان تجدید نظر برای دستور الزام به تخلیه مسکونی وجود نداشته و شخص مستاجر نهایتاً می‌تواند با ارائه دادخواست مناسب، یک ماه از دادگاه مهلت بگیرد.
اما حکم دومی که در این زمینه وجود دارد، به عنوان حکم تخلیه شناخته می‌شود. این حکم عموما فوریت مربوطه را نداشته و شخص مستاجر ۱۰ روز برای انجام آن فرصت دارد. البته این حکم قابلیت تجدید نظر داشته و شخص مستاجر هم می‌تواند از امکان تمدید آن به وسیله ارائه دادخواست بهره‌مند شود. البته باید عنوان کنیم که دریافت حکم ساده‌تر بوده و غالبا تشریفات قانونی خاصی ندارد.
لازم به ذکر است که دریافت هر دوی این احکام نیازمند فراهم بودن شروط فوق می‌باشد. از طرفی دیگر متقاضی باید مدارک مشخص و مناسبی را ارائه دهد که اصلی‌ترین آنها داشتن یک قرارداد قانونی و معتبر است. این قرارداد باید در دو نسخه تهیه شده و در هر نسخه آن امضای مستاجر، موجر و دو شاهد موجود باشد.
ما نیز در مطلب مشاوره حقوقی تخلیه فوری مستاجر به طور کامل به تشریح این موضوع پرداخته‌ایم که می‌توانید هم‌اکنون آن را مطالعه فرمایید.

الزام به تخلیه (مسکونی)
الزام به تخلیه (مسکونی)

مرجع صالح  و هزینه رسیدگی به دعاوی الزام به تخلیه مسکونی 

متاسفانه اکثریت افراد در هنگام بروز دعاوی مربوط به تخلیه، نمی‌دانند که به کدام ارگان مراجعه کنند. در حالت کلی باید عنوان کنیم که مرجع صالح جهت بررسی دعاوی الزام به تخلیه مسکونی، شورای حل اختلاف می‌باشد. لذا شما باید دادخواست خود را به این ارگان ارائه داده و از آنها بخواهید تا مشکلات شما را برطرف کرده و بدین ترتیب حکم مربوط به درخواست شما را ارائه دهند. 
هزینه‌های مربوط به این دادخواست و رسیدگی به آن هم جزء دیگر مواردی است که می‌تواند به دغدغه بسیاری از افراد بدل شود. در این رابطه باید عنوان کنیم که خوشبختانه الزام به تخلیه مسکونی در حوزه دعاوی مالی قرار نمی‌گیرد. لذا هزینه رسیدگی به آن، عموما اندک بوده و در محدوده ۱۵۰ هزار تومان قرار می‌گیرد. البته ممکن است در طول این مسیر، هزینه‌های دیگری برای فتوکپی مدارک، هزینه هر برگ شکوائیه، ثبت دادخواست و… پیش رویتان قرار بگیرد. با این حال مقادیر آن چندان زیاد نیست.

نقش مشاوره حقوقی الزام به تخلیه مسکونی 

یکی از رایج‌ترین مواردی که می‌تواند منجر به سردرگمی افراد شده و مانع از انجام اقدامات مناسب شود، عدم آگاهی متقاضیان نسبت به قوانین این حیطه است. به بیان ساده تر اغلب آنها نمی‌دانند که قوانین موجود در این زمینه تا چه اندازه پیچیده بوده و به چه نحوی می‌تواند منجر به سردرگمی آنها شود. در چنین حالتی است که دریافت یک مشاوره حقوقی الزام به تخلیه مسکونی می‌تواند تا حد زیادی مسیر را برای آنها شفاف‌تر سازد.
به عبارتی این افراد می‌توانند با دریافت یک مشاوره ساده، تا حد زیادی ابهامات پیش روی خود را برطرف کنند. از طرفی دیگر وکیل شرایط آنها را بررسی کرده و بر این مبنا بهترین نقشه راه را ارائه خواهد داد. همچنین این وکلا می‌توانند در نگارش دادخواست مناسب و ارزیابی ادله نقش کلیدی داشته باشند. این عامل هم سبب شده تا بسیاری از متقاضیان، قبل از ارائه هرگونه دادخواست، ابتدا نسبت به دریافت مشاوره حقوقی الزام به تخلیه مسکونی اقدام کنند.

بهترین وکیل برای مشاوره حقوقی الزام به تخلیه مسکونی 

اگرچه برای دریافت مشاوره‌های حقوقی الزام به تخلیه مسکونی، ممکن است انتخاب‌های زیادی پیش روی شما قرار گرفته و بسیاری از وکلا ادعای بهترین بودن را داشته باشند، اما باید عنوان کنیم که در عمل چنین نیست. به بیان ساده‌تر بیشتر وکلا تجربه چندانی در این حوزه ندارند. همین عدم تجربه نیز موجب می‌شود تا آنها نتوانند تمامی راهکارها و احتمالات مختلف در رابطه با پرونده شما را بررسی کنند. به همین جهت است که توصیه‌های آنها نمی‌تواند چندان دقیق و کارآمد باشد. ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا این بی دقتی را به کمترین حالت ممکن برسانیم.
به همین جهت هم بوده که حرفه‌ای‌ترین و کارآمدترین وکلای این حوزه را در تیم خود گردآوری کرده و سعی داشته‌ایم تا تمرکز خود را بر روی ارائه بهترین خدمات ممکن بگذاریم. به همین جهت اگر شما هم درگیر چنین پرونده‌هایی هستید یا در این رابطه سوالی دارید، می‌توانید هم اکنون آن را با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ در میان بگذارید.

سوالات متداول

هزینه رسیدگی به دعاوی الزام به تخلیه مسکونی چقدر است؟

این هزینه اندک بوده و عموماً در محدوده ۱۵۰ هزار تومان قرار می‌گیرد.

مرجع صالح برای بررسی دعاوی الزام به تخلیه مسکونی کجاست؟

شورای حل اختلاف به عنوان مرجع صالح جهت رسیدگی به این دعاوی قلمداد می‌شود.

مهمترین مدرک برای پیشبرد دعاوی الزام به تخلیه مسکونی چیست؟

داشتن قرارداد مناسب و معتبر می‌باشد.

پیام بگذارید

02191014048