دعاوی مرتبط با منابع طبیعی را میتوان جزء رایجترین و البته شاخصترین دعاوی دانست که میتواند برای بسیاری از افراد رخ دهد. در حقیقت طی چند سال اخیر و به دلیل افزایش شهرنشینی یا قیمت املاک، تعداد زیادی از افراد نسبت به تصرف یا تغییر کاربری منابع طبیعی و زمینهای زراعی اقدام کردهاند. این موضوع هم آنها را از لحاظ قانونی با احکام مختلفی مواجه میکند که گاها به زیان آنها بوده و یا عملاً به ناحق صادر شده است. در چنین شرایطی میتوان نسبت به اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی اقدام کرد. این مورد میتواند تا حد زیادی مشکلات افراد در این زمینه را برطرف کرده و آنان را در رسیدن به حقوق قانونیشان یاری کند. به بیان سادهتر، افراد میتوانند با اعاده دادرسی، شرایط قانونی را به نفع خود تغییر داده و مشکلاتشان را برطرف کنند.
با این حال کم نیستند متقاضیانی که در این رابطه آگاهی لازم را نداشته و گاهاً با شنیدن نام آن هم دچار سردرگمی خواهند شد. در چنین حالتی است که دریافت یک مشاوره حقوقی میتواند برای افراد موثر باشد. ما در ادامه این مقاله سعی داریم ضمن بررسی این گروه از دعاوی، شما را در یافتن مشاور مناسب هم همراهی کنیم. لذا اگر درگیر مشکلات مرتبط با سازمان منابع طبیعی و موارد مشابه هستید، توصیه میکنیم که حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.
منظور از اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی چیست؟
اولین چیزی که میتواند افراد را دچار اشتباه سازد، معنی اعاده دادرسی در منابع طبیعی است. به بیان سادهتر، بسیاری از افراد با شنیدن این نام دچار سردرگمی میشوند. در این رابطه باید عنوان کنیم که به صورت کلی، منظور از اعاده دادرسی، شکایت از احکام صادره از سوی دادگاه میباشد. در برخی از موارد ممکن است رای صادر شده از سوی دادگاه، به دلیل استناد به مدارک اشتباه، ناآگاهی قاضی یا هرگونه مشکلات مشابه، درست نباشد.
لذا میتوان با اعاده دادرسی، نسبت به پویا کردن مجدد پرونده اقدام کرد. البته این اعاده دادرسی خود دو نوع عادی و استثنایی دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. ولی به صورت کلی هدف اصلی آنها، بررسی مجدد احکام صادر شده از سوی دادگاه میباشد. در حالت کلی وقتی که عبارت اعاده دادرسی دعاوی منابع طبیعی بیان میشود، منظور رسیدگی مجدد به احکامی می باشد که به طرفیت منابع طبیعی صادر شده است.
در واقع طی چند سال اخیر و با افزایش شهرنشینی، بخش قابل توجهی از منابع طبیعی و اراضی مرتبط با آن تصرف شده یا تغییر کاربری داده اند. به همین جهت است که سازمان منابع طبیعی هم متناسب با وظیفه قانونی خود، از این افراد شکایت کرده و سعی داشته تا آنها را ملزم به پرداخت خسارت کرده یا دست کم کاربری زمین را مجدد تغییر دهد.
در این رابطه باید عنوان کنیم که گاهاً ممکن است احکام صادر شده دارای مشکل بوده یا از لحاظ قانونی ایرادات مختلفی به آنها وارد باشد. در چنین شرایطی است که طرف مقابل میتواند اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی داده و بدین ترتیب مجدداً پرونده را به جریان بندازد.
![اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2024/01/natural-resource-claims-proceedings-resumption-2.jpg)
رایج ترین دعاوی مربوط به منابع طبیعی و اعاده دادرسی آنها
از آنجایی که بر مبنای قانون، سازمان منابع طبیعی به عنوان مالک اصلی کلی اراضی جنگلی و طبیعی شناخته شده و وظیفه صیانت از آنها به منظور حفظ ساختار طبیعی و اکوسیستم کشور را بر عهده دارد، لذا اختیارات مختلفی به آن واگذار شده است. به صورت کلی بیشتر دعاوی مربوط به منابع طبیعی در سه دسته زیر جای میگیرند.
- تصرف عدوانی
- جرایم ثبتی علیه اراضی ملی
- چرای غیر مجاز
البته مازاد بر این موارد، دعاوی مختلف دیگری هم وجود دارد که مجموع آنها ممکن است در چارچوب استفاده یا بهرهمندی از منافع اراضی طبیعی به صورت غیر مجاز باشد. عموماً افراد با استناد به موارد مختلفی مانند آباد نمودن اراضی، ادعای مالکیت، زمینهای موات و… سعی میکنند تا پرونده را به نفع خود تغییر دهند. گاها هم بعد از به دست آوردن ادله و مدارک جدید، اعاده دادرسی صادر خواهند کرد. با این حال باید بدانید که غالبا هزینه رسیدگی به پروندههای مربوط به آن اندکی زیاد است.
همچنین در صورت شکست در پرونده، ممکن است از لحاظ مادی متحمل ضررهای فراوانی شوید. به همین جهت بوده که بیشتر متقاضیان با حساسیت زیادی در این مسیر قدم میگذارند. اما برای اینکه بتوانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید، باید حتماً به نکات مختلفی توجه داشته باشید. باید خاطر نشان کرد که نمیتوان با استناد به مطالعه چند بند قانونی در اینترنت، راهکار مناسب جهت پیروزی در این دعاوی را پیدا کرد. لذا دریافت مشاوره از یک وکیل با تجربه میتواند بهترین راهکار ممکن برای افراد باشد.
هزینه اعاده دادرسی به دعاوی منابع طبیعی
موضوع شاخصی که میتواند ذهن بیشتر افراد را به خود درگیر کرده و گاهاً آنها را از رسیدگی مجدد به پرونده باز دارد، هزینههای قابل توجه در این زمینه میباشد. به بیان سادهتر، بیشتر دعاوی مربوط به منابع طبیعی، پیرامون اراضی مختلف انجام میشود که عموما رسیدگی به آنها، در حوزه دعاوی مالی قرار میگیرد. چرا که پیرامون ملک بوده و هزینه آن قابل توجه خواهد بود.
به همین جهت است که دادگاه برای اعاده دادرسی و به جریان انداختن مجدد پرونده، غالبا ۵.۵ درصد از هزینه ملک را به عنوان هزینه دادرسی دریافت خواهد کرد. البته این هزینه ممکن است در شرایط مختلف تغییر کند. اما غالباً بر مبنای درصد محاسبه می شود که عموماً ارقام بالایی هم خواهد بود. لذا برای اینکه از اتلاف هزینه و زمان شما جلوگیری شود، توصیه میکنیم قبل از انجام هرگونه اقدامی، ابتدا با یک وکیل با تجربه مشورت کرده و شانس موفقیت خود را تخمین بزنید.
اهمیت دریافت مشاوره حقوقی برای اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی
یکی از شاخصترین مشکلاتی که بیشتر افراد در فرایند اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی با آن مواجه هستند، عدم آگاهی در رابطه با قوانین آن است. عموماً قوانین موجود در این حیطه متمایز بوده و گاها ممکن است به بندها و مادههای مختلفی در دیگر شاخههای قانونی استناد شود. همین عامل هم میتواند تا حدی پیچیدگی آن را افزایش دهد. افزون بر این موارد، به دلیل هزینههای بالا، عموما حساسیت آن نیز برای بیشتر متقاضیان افزایش پیدا میکند.
چنین مؤلفهای هم سبب شده تا آنها جای هیچ گونه اشتباه و خطایی را برای خود باقی نگذارند. با این حال اکثریت افراد، گامهای نادرستی را برمیدارند که باعث میشود در نهایت پروندهشان شکست خورده و نتوانند حقوق خود را دریافت کنند. در چنین شرایطی است که دریافت مشاوره حقوقی برای اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی، میتواند بهترین انتخاب ممکن برای افراد باشد.
با استفاده از این راهکار افراد میتوانند مشکلات و شرایط پرونده خود را با یک وکیل حرفهای مطرح کرده و با توجه به دانش او، بهترین راهکار ممکن را دریافت کنند. از طرفی دیگر وکیل میتواند تمام جنبههای مختلف پیرامون قوانین آن را بیان کرده و دغدغههای ذهنی افراد را برطرف کند.
این گروه از مشاوران میتوانند در تنظیم دادخواست، بررسی ادله، ارائه راهکار قانونی مناسب و… نیز به شما کمک کنند. مجموع کلی این موارد در کنار یکدیگر باعث میشود تا در هزینه و زمان شما صرفهجویی شود. افزون بر این موارد، دیدگاهتان شفافتر شده و دغدغههای ذهنیتان هم کاهش پیدا میکند. چنین عواملی نیز سبب شده تا دریافت مشاوره به عنوان یک راهکار بسیار ایدهآل توسط اغلب افراد حرفهای توصیه شود.
معیار های مهم برای انتخاب مشاور جهت اعاده دادرسی
اگرچه دریافت مشاوره به دلیل مزایای زیادی که دارد میتواند گزینه مناسبی جهت اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی باشد، اما مشاوره با تمامی وکلا نمیتواند این مزایا را برای شما به همراه داشته باشد. بلکه شما تنها در صورتی میتوانید به این مزایا دسترسی پیدا کنید که مشاوره خود را از یک وکیل حرفهای و با تجربه دریافت کنید. اگرچه تمامی وکلا و مشاورین ادعای بهترین بودن را در این زمینه دارند، اما متاسفانه اکثریت آنها قادر به ارائه اطلاعات کامل و جامع مرتبط با آن نیستند. همین عامل هم شانس موفقیت افراد را کاهش میدهد.
بنابراین برای اینکه بتوانید از بین انبوه انتخابها گزینه مناسب را بیابید، باید به دو معیار مهم توجه کنید. اولین مورد فعالیت تخصصی وکیل است. یعنی وکیل مورد نظر شما باید به صورت اختصاصی در دعاوی مربوط به منابع طبیعی یا اراضی ملی فعالیت کرده باشد. این کار باعث میشود تا او دانش کافی در این زمینه به دست آورده و بتواند به خوبی تمامی مشکلات و راهکارهای قانونی در این حیطه را برای شما تشریح کند.
مورد دوم داشتن رزومه درخشان است. یعنی وکیل باید ضمن داشتن تجربه لازم، دست کم چند پرونده در این زمینه را نیز با موفقیت به سرانجام رسانده باشد. چنین عاملی باعث میشود تا شما بتوانید با آسودگی خاطر بیشتری نسبت به دریافت مشاوره از او اقدام کرده و با اطمینان بیشتری نیز راهکارهای او را در پیش بگیرید.
بهترین مرجع برای مشاوره حقوقی اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی
ما در موسسه حقوقی آرمان وکالت سعی کردهایم تا انتخاب را برای افراد سادهتر کنیم. به همین جهت بوده که بهترین و حرفهایترین متخصصان این حوزه را در تیم خود گردآوری کردهایم .مشاوران ما همگی وکلای با تجربه در حوزه دعاوی ملکی و اراضی طبیعی میباشند. از طرفی دیگر بیشترشان دست کم چند پرونده موفق در این زمینه داشتهاند. لذا میتوانند به بهترین شکل ممکن شما را در رسیدن به اهدافتان یاری کنند. پس اگر شما هم به دنبال دریافت بهترین مشاوره در زمینه اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی هستید، میتوانید هم اکنون از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
همچنین برای کسب اطلاعات کامل و جامع در این زمینه توصیه میکنیم مطلب مشاوره حقوقی ملکی را نیز مطالعه فرمایید.
سوالات متداول
منظور از اعاده دادرسی چیست؟
اعتراض به رای قطعی دادگاه و درخواست مجدد آن را اعاده دادرسی گویند.
هزینه اعاده دادرسی در دعاوی منابع طبیعی چقدر است؟
این هزینه بر مبنای شرایط مختلفی تغییر میکند. اما عموماً ۵.۵ درصد از ارزش ملک خواهد بود.
چرا دریافت مشاوره حقوقی در دعاوی منابع طبیعی حائز اهمیت است؟
این مشاوره میتواند تا حد زیادی شانس موفقیت شما در پرونده را افزایش داده و مانع از انجام اشتباهات مختلف در طول این فرایند شود.