مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث

مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث

بیمه شخص ثالث را می‌توان یکی از بیمه‌های اجباری در ایران دانست که مزیت‌های بسیار قابل توجهی را برای رانندگان به همراه دارد. مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث اهمیت زیادی دارد و می‌تواند از بروز شرایط دشوار و استرس‌زا جلوگیری کند. این بیمه در زمان بروز حوادث مختلف، می‌تواند تا حد زیادی فشار مالی و استرس را از روی دوش افراد بردارد. اما کم نیستند پرونده‌ها و البته شرایطی که گاهاً منجر به بروز مشکلات بیشتر میان طرفین شده و دعاوی مختلفی را به دنبال می آورند. متاسفانه طیف زیادی از افراد درگیر در این پرونده‌ها، اطلاعات کافی در رابطه با حقوق قانونی خود یا راهکار مناسب جهت محقق سازی آنها را نمی‌دانند.

در این شرایط است که یک مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث، می‌تواند تا حد زیادی مشکلات را برای افراد برطرف کرده و روشنگر راه آنها باشد. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا مروری بر روی این موضوع داشته و جنبه‌های مختلفش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. لذا اگر درگیر یک پرونده مربوط به دعاوی بیمه ثالث بوده یا می‌خواهید تا وکیل مناسبی جهت دریافت مشاوره بیابید، حتماً ما را تا انتها همراهی فرمایید.

منظور از بیمه شخص ثالث چیست؟

بیمه شخص ثالث را می‌توان به عنوان تنها بیمه اجباری برای خودروها دانست. در واقع دولت در سال‌های اخیر، تمامی مالکان و دارندگان خودروها را نسبت به صدور بیمه شخص ثالث ملزم کرده است. بر مبنای این بیمه، هرگاه در اثر حوادث رانندگی، خودرو شما یا محموله آن، خسارتی به هر شخص دیگری غیر از راننده مقصر وارد کند، بیمه ملزم به پرداخت خسارت آن خواهد بود. این موضوع با توجه به افزایش روزافزون حوادث رانندگی و البته کاهش کیفیت خودروها، می‌تواند اهمیت بسیار زیادی برای افراد داشته باشد.

به همین جهت هم بوده که دولت تمامی مالکان خودروها را ملزم به صدور آنها کرده است. متناسب با این موضوع هم شرکت‌های بیمه مختلفی ایجاد شده‌اند که هر کدام از آنها پلن‌های مختلفی برای بیمه ثالث به متقاضیان ارائه می‌دهند. البته آنها برای جبران خسارت و عمل به تعهدات خود، قوانین و شرایط مختلفی را وضع می‌کنند که متاسفانه شخص بیمه گزار در هنگام صدور بیمه، به صورت کامل آن را مطالعه نمی‌کند. همچنین ممکن است برخی از این تعهدات، بر خلاف قانون باشد.

ترکیب کلی این عوامل باعث می‌شود تا در صورت بروز هرگونه خسارت، طرف مقابل از بازپرداخت آن امتناع کرده یا خسارت را به صورت کامل جبران نکند. این عامل باعث می‌شود تا دعاوی مختلفی بین شرکت بیمه و شخص بیمه گزار ایجاد شود. در این شرایط است که یک مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث می‌تواند به شیوه بالقوه مشکلات افراد را برطرف کرده و منجر به شفاف شدن مسیر آنها شود.

رایج ترین دعاوی مربوط به بیمه شخص ثالث 

به دلیل گسترده بودن شرایطی که برای افراد ایجاد می‌شود، ممکن است دعاوی مختلفی هم مابین آنها به وجود بیاید. با این حال برخی از دعاوی به عنوان رایج‌ترین موارد شناخته می‌شود که متاسفانه ریشه اصلی آنها عدم اطلاع و البته امتناع یکی از طرفین از پرداخت حقوق طرف مقابل خواهد بود. در حالت کلی موارد زیر را می‌توان جزو رایج‌ترین دعاوی مربوط به بیمه شخص ثالث قلمداد کرد:

  • امتناع شرکت بیمه از جبران کامل خسارت یا پرداخت دیه
  • استنکاف به قوانین و ضوابط موجود در این حیطه توسط نماینده شرکت بیمه‌گر
  • مشخص نبودن سقف تعهدات یا عدم پایبندی یکی از طرفین به آن
  • مدت زمان تعهد بیمه در چارچوب زمانی مشخص شده در بیمه نامه
  • مبلغ جبران خسارت مادی توسط شرکت بیمه‌گر
  • و…. 
مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث
مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث

چه زمانی شرکت بیمه می تواند از پرداخت خسارت امتناع کند؟

اگرچه در اکثر موارد شرکت بیمه‌گر موظف به جبران خسارت وارده می‌باشد، اما بر مبنای قانون، شرایط مختلفی هم وجود دارد که شرکت مورد نظر می‌تواند از پرداخت خسارت امتناع کند. یکی از رایج‌ترین آنها، ماده ۱۷ مربوط به قوانین بیمه ثالث است. بر مبنای این قانون، هرگاه خسارت وارد شده به وسیله نقلیه یا محموله آن، ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو (به صورت مستقیم یا غیر مستقیم) باشد، شرکت بیمه می‌تواند از پرداخت خسارت امتناع کند. همچنین اگر مشخص شود که راننده قصد ایراد صدمه به خود مانند خودکشی کردن، سقط جنین و نظایر آن را داشته باشد، پرداخت خسارت توسط بیمه صورت نمی‌گیرد.

مازاد بر این، مادامی که هر نوع خدعه و تبانی شخص مورد نظر برای دریافت خسارت در مراجع قضایی مشخص شود، شرکت بیمه از جبران آن معاف خواهد بود. البته در مواردی مانند جریمه یا جزای نقدی هم می‌توان از جبران این خسارت امتناع ورزید. در حالت کلی باید شرایط مربوط به عدم جبران خسارت توسط شرکت بیمه‌گر، به وسیله وکیل حرفه‌ای در این زمینه بررسی شده و بر مبنای آن نتایج مربوطه بیان شود.

اهمیت کمک گرفتن از مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث

عدم جبران خسارت یا بروز هرگونه مشکل در موارد مربوط به این بیمه، می‌تواند زمینه ساز مشکلات و آسیب‌های مختلفی برای راننده یا هر کدام از طرفین باشد. به همین جهت است که دعاوی آن اهمیت بسیار زیادی برای آنان پیدا می‌کند. متاسفانه بخش اعظم مشکلاتی هم که در این زمینه رخ می‌دهد، به دلیل عدم آگاهی کافی در رابطه با قوانین موجود و شرایط حاکم در رابطه با آن است؛ چرا که قوانین بیمه در کشور ما گستردگی فراوانی دارد.

مازاد بر این انعطاف قوانین متناسب با شرایط مختلف، باعث می‌شود تا افراد دچار سردرگمی شوند. ترکیب کلی این موارد سبب شده تا بیشتر متقاضیان برای شفاف شدن ابهامات و یافتن بهترین راهکار ممکن، به سراغ مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث بروند. غالباً در این شیوه از دعاوی، شخص مورد نظر شرایط خود را برای یک وکیل با تجربه و حرفه‌ای در این زمینه بیان می‌کند. این وکیل هم قوانین رایج برای او را شرح داده و بهترین مجرای قانونی جهت رسیدن به حقوقش را ذکر می‌کند.

متاسفانه در اکثر موارد، برخی از پرونده‌ها و دعاوی، سرنوشت مشخصی دارند. به نحوی که وکیل با دیدن آنها می‌تواند شانس موفقیت شما را تخمین بزند. این موضوع نه تنها مانع از انجام اقدامات اشتباه خواهد شد؛ بلکه در زمان و انرژی شما نیز صرفه‌جویی خواهد کرد. از طرفی دیگر وکیل می‌تواند مجرای قانونی مناسب جهت موفق شدن در پرونده را به شما ارائه داده و بدین ترتیب مسیر پیش روی شما را شفاف‌تر سازد. مجموع این وضعیت‌ها در کنار همدیگر باعث شده تا بسیاری از افراد، در گام اول به سراغ یک مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث باشند.

شماره وکیل برای مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث

دعاوی مربوط به بیمه شخص ثالث، نسبت به مواردی همچون طلاق و مشکلات کیفری، گستردگی چندان زیادی ندارند. به همین جهت است که نمی‌توان به سادگی یک وکیل متخصص در این حوزه را پیدا کرد. لذا اگر وکیل مورد نظر شما تخصص و دانش کاملاً مناسبی در این حیطه نداشته باشد، یقیناً راهنمایی‌های ایده‌آلی نیز به شما ارائه نخواهد کرد. این عامل در نهایت به زیان شما تمام می شود.

ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا مانع از آن شویم. به همین جهت بوده که بهترین و حرفه‌ای‌ترین وکلای این حوزه را در تیم خود گردآوری کرده و سعی کرده‌ایم تا خدمات آنها را با قیمت‌های مناسبی به کاربران ارائه دهیم. لذا اگر شما هم درگیر دعاوی بیمه ثالث هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول 

آیا بیمه ثالث برای افراد اجباری است؟ 

بله؛ بر مبنای قانون، تمامی دارندگان خودرو باید نسبت به صدور بیمه شخص ثالث اقدام کنند.

آیا بیمه‌گر می‌تواند از جبران خسارت امتناع کند؟

بله؛ در قانون شرایط مختلفی وجود دارد که در صورت محرز شدن آنها، شرکت بیمه‌گر می‌تواند از پرداخت هرگونه خسارت امتناع ورزد.

مبلغ و نحوه جبران خسارت توسط شرکت بیمه به چه صورت است؟

این موضوع متناسب با شرایط خسارت و البته تعهدات بیمه مورد نظر شما مشخص خواهد شد. برای تعیین مقدار دقیق آن می‌توانید از مشاوره حقوقی دعاوی بیمه ثالث استفاده کنید.

پیام بگذارید

02191014048