هزینه وکیل طلاق غیابی

هزینه وکیل طلاق غیابی

طلاق غیابی را می توان به عنوان یکی از شیوه‌های خاص برای دریافت طلاق دانست که عموما پیچیدگی‌های زیادی دارد. از طرفی دیگر به دلیل نادر بودن این شیوه از طلاق، بیشتر متقاضیان با هزینه وکیل طلاق غیابی (Lawyer Fees for Absentee Divorce) آشنایی ندارند. حتی آن‌ها نمی‌دانند که وظایف وکیلشان به چه صورت بوده و چه عواملی می‌تواند آن را تغییر دهد. ترکیب کلی این عوامل در کنار همدیگر، موجب سردرگمی افراد شده و مانع از تصمیم‌گیری صحیح می‌شود. این موضوع همان چیزی است که ما سعی داریم تا در این مقاله به آن پرداخته و مانع از آن شویم. لذا اگر شما هم تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری را به دست آورید، حتما ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.

آشنایی با طلاق غیابی

قبل از اینکه بخواهیم به بررسی هزینه وکیل طلاق غیابی بپردازیم، بهتر است ابتدا با این شیوه طلاق آشنا شویم؛ چرا که یقینا این موضوع درک شما از مقاله حاضر را افزایش می‌دهد. در حالت کلی طبق قانون 303 آیین دادرسی مدنی، هرگاه یکی از طرفین طلاق به صورت واقعی ابلاغیه دادگاه دریافت نکرده، در جلسه دادگاه حضور نداشته و دفاعیه‌ای هم ارائه نداده باشد، حکم دادگاه به صورت غیابی علیه او صادر می‌شود. بنابراین هرگاه یکی از طرفین (زن یا مرد) به مدت مشخص (4 سال) به صورت کامل ناپدید و مفقودالاثر باشد، شخص مقابل می‌تواند برای طلاق غیابی درخواست دهد. البته این اقدام هم شرایط خاص خود را دارد. برای مثال باید قبل از این درخواست، آگهی مربوطه در روزنامه‌های کثیرالانتشار ارائه شود. همچنین هیچ یک از زوجین نمی‌تواند به صورت پنهانی و بدون ارسال ابلاغیه برای طرف مقابل، چنین اقدامی انجام دهد.

وظیفه وکیل طلاق غیابی

همان‌گونه که مشاهده کردید، طلاق غیابی شرایط قانونی خاص خود را دارد . متاسفانه بیشتر افراد، با جزئیات این شرایط آشنایی ندارند. به همین جهت است که به سراغ وکیل ویژه آن می‌روند. عموما در این شرایط، وکیل می‌تواند اکثر مراحل اداری را برای این کار طی کند. از جمله وظایف وکیل طلاق غیابی می توان به موارد زیر اشاره کرد که یقینا تمامی آن‌ها در حق الوکاله طلاق غیابی نقش دارند:

  • مشاوره‌های قبل از شروع کار
  • ارائه دادخواست
  • پیگیری مراحل اداری
  • شرکت در جلسات دفاعیه
  • پیگیری رای دادگاه و درخواست برای مراحل بعدی (در صورت لزوم)
  • شرح مراحل پیش رو برای متقاضی و…

هزینه وکیل طلاق غیابی

یکی از پرسش‌های مهمی که ذهن بسیاری از کاربران را درگیر می‌کند، هزینه‌های طلاق غیابی از جمله حق الوکاله است. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه‌های مربوطه، تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر می‌کند. برای مثال طرف درخواست، مرحله رسیدگی، نوع وکیل انتخابی و… همگی جزء مواردی است که می‌تواند در این موضوع نقش داشته باشد. اما در حالت کلی، اگر درخواست طلاق غیابی از سوی مرد ارائه شده و در مرحله بدوی باشد، حق الوکاله آن حدود 15 میلیون و بیشتر خواهد بود. اما اگر پرونده در مراحل پیشرفته‌تر مانند فرجام خواهی و… باشد، به احتمال زیاد دستمزد وکیل طلاق غیابی تا بیش از 20 میلیون تومان هم می‌رود.
در مقابل اگر چنین درخواستی توسط خانم‌ها ارائه شود، هزینه آن از 22 میلیون تومان شروع می‌شود. چنین پرونده‌ای اگر شرایط خاصی داشته یا در مراحل پیشرفته‌تر باشد، حق الوکاله‌اش به بیش از 30 میلیون تومان هم می‌رسد. دلیل این موضوع، نبودن حق طلاق با خانم‌ها است که باید حتما شرایط خاصی برای این درخواست مهیا باشد.

هزینه وکیل طلاق غیابی چقدر است؟
هزینه وکیل طلاق غیابی به عوامل مختلف بستگی دارد

در نظر داشته باشید که تجربه وکیل شما هم می‌تواند به شیوه بالقوه در این تعرفه‌ها نقش داشته باشد. به عبارت ساده‌تر هر اندازه که وکیل شما باتجربه‌تر باشد، یقینا حق الوکاله او هم بیشتر خواهد بود، اما در مقابل شانس موفقیت هم افزایش پیدا می‌کند.

آیا حق الوکاله طلاق غیابی، تعرفه مشخص دارد؟

بیشتر متقاضیان این پرونده‌ها به دنبال تعرفه وکیل برای طلاق غیابی هستند. در این رابطه باید عنوان کنیم که عموما رقم مشخصی وجود ندارد. در حقیقت شرایط پرونده‌ها با همدیگر متفاوت است. یقینا زمان صرف شده توسط وکیل برای آن‌ها هم تغییر می‌کند. همین عامل باعث می‌شود تا حق الوکاله هم تغییر کند. با این حال باید عنوان کنیم که میانگین هزینه وکیل طلاق برای درخواست توسط آقا، 15 الی 20 میلیون و برای درخواست توسط خانم بین 22 الی 30 میلیون تومان است. البته این رقم برای شرایط عادی می‌باشد. بدیهی است که غیابی بودن طلاق می‌تواند بر آن اثر گذاشته و تعرفه‌ها را بیشتر کند.

سایر هزینه‌های طلاق غیابی

به خاطر داشته باشید که هزینه‌های طلاق غیابی تنها به حق الوکاله ختم نمی‌شود. در واقع شما طیف زیادی از مراحل را در پیش دارید که هر کدام از آن‌ها هزینه‌های مختص به خود را دارند. برای مثال هزینه ثبت دادخواست، هزینه جلسه مشاوره، هزینه جلسه داوری، تعرفه انتشار آگهی در موارد مفقودی و…. بخشی از هزینه‌های طلاق غیابی است. در نظر داشته باشید که این هزینه‌ها باید تماما توسط شخص متقاضی پرداخت شود. با این حال بسیاری تصور می‌کنند که حق الوکاله ارائه شده، این موارد را هم پوشش خواهد داد. این در حالی است که هزینه وکیل برای طلاق غیابی تنها بابت خدمات او بوده و سایر هزینه‌های قضایی بر عهده خودتان است.

سخن آخر

طلاق غیابی را می‌توان یکی از شیوه‌های خاص برای جدایی بین زوجین دانست. برای استفاده از این قانون، باید حتما شرایط مشخصی وجود داشته باشد. پیچیده بودن این شرایط باعث شده تا وجود یک وکیل در این مسیر الزامی باشد. با این وجود بسیاری از متقاضیان با هزینه وکیل طلاق غیابی آشنایی ندارند.
ما در این مقاله سعی کردیم تا مروری بر روی این موضوع داشته و تمام جنبه‌های آن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. با این حال اگر به دنبال راهنمایی بیشتر در این زمینه هستید، می توانید هم اکنون از طریق شماره 02191014048 با کارشناسان ما در گروه آرمان وکالت تماس حاصل فرمایید.

پیام بگذارید

02191014048