هزینه وکیل برای طلاق خلع یکی از اصلیترین دغدغههایی است که خانمها در طول این پروسه به آن مواجه میشوند. در حقیقت این افراد نمیدانند که میبایست چه مقدار حق الوکاله به وکیل پرداخت کنند تا در این مسیر آنها را همراهی کند. از طرفی دیگر نداشتن اشراف کافی بر شرایط و قوانینی که در این حوزه وجود دارد، میتواند دغدغه و سردرگمی افراد را بیشتر کند. پیچیدگی نسبی این شیوه از طلاق هم عامل دیگری است که مزید بر علت شده و فرایند را بیش از پیش برای افراد دشوار میکند. ما در ادامه نه تنها شرایط طلاق خلع و حق الوکاله برای طلاق خلع را خدمت شما بیان میکنیم، بلکه مروری هم بر روی این شیوه از طلاق و قوانین مهم آن خواهیم داشت؛ لذا حتما ما را تا انتها همراهی فرمایید.
شرایط طلاق خلع چیست؟
عدم درک صحیح ماهیت طلاق خلع، اولین موضوعی است که میتواند موجب سردرگمی متقاضیان شود. در حقیقت بیشتر آنها با مفهوم این واژه ناآشنا هستند. در این رابطه باید عنوان کنیم که بر طبق قانون ۱۱۴۶ آیین دادرسی مدنی، هرگاه یک زن از شوهر خود کراهت داشتی یا میلی به وی نداشته باشد، میتواند در مقابل پرداخت مالی به او، طلاق خود را بگیرد. برای مثال زن میتواند در ازای بخشیدن مهریه، نفقه، شیر بها یا هر مال دیگری که دین، منفعت یا عین باشد، طلاق خود را دریافت کند.
اما نوع تعیین مال و البته سایر خواستههای مالی زن در مقابل آن، از دیگر فاکتورهایی است که متاسفانه بیشتر متقاضیان با آن آشنایی ندارند. چنین موضوعی هم سبب میشود تا زمینه سوء استفاده از آنها یا ضایع شدن حقشان در طول پرونده افزایش پیدا کند. این مولفه سبب شده تا داشتن یک وکیل در طول این پروسه، به عنوان یک اصل اساسی و الزامی قلمداد شود.
هزینه وکیل برای طلاق خلع چقدر است؟
اگرچه بیشتر متقاضیان، به اهمیت داشتن یک وکیل در طول این پروسه اشراف دارند، اما متاسفانه بیشتر آنها اطلاعی در مورد دستمزد وکیل در طلاق خلع ندارند. همین مورد هم سبب میشود تا روند تصمیمگیری و انتخاب وکیل برای آنان دشوار شود. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه وکیل برای طلاق، مشخصا به شرایط شما بستگی دارد. برای مثال ممکن است شما قبل از مراجعه به وکیل، نوع مال بخشودنی را با شوهر خود توافق کرده باشید.
در این حالت جدایی شما تا حد زیادی جنبه توافقی خواهد داشت. این فاکتور هم سبب میشود تا کار وکیل راحتتر باشد. به همین جهت هزینه کمتری را از شما دریافت میکند. در این حالت هزینه در محدوده ۵ میلیون تومان خواهد بود. البته بسته به شرایط، میتواند رقم آن کمتر یا بیشتر هم باشد. برای آگاهی بیشتر در این رابطه میتوانید مقاله هزینه وکیل در طلاق توافقی را مطالعه کنید.
اما اگر هیچگونه توافقی با شوهر خود نداشته و حتی او هم همکاری لازم را ارائه ندهد، باید وکیل مدت زمان بیشتری بر روی پرونده شما بگذارد. عموما در این حالت، حق الوکاله به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند. تا جایی که این رقم مابین 20 الی 30 میلیون تومان خواهد بود. البته شما میتوانید به کمک وکیل، سایر حقوق قانونی خود مانند نفقه، اجرت المثل و موارد دیگر را به دست بیاورید. مازاد بر این، یک وکیل با تجربه میتواند به شما کمک کند تا پروسه طلاق، با ارائه کمترین بخشودنیها برایتان ممکن شود. به همین جهت است که همکاری با یک شخص حرفهای، میتواند نقش کلیدی در پروسه طلاق شما ایفا کند.
چه عواملی حق الوکاله طلاق خلع را تغییر میدهد؟
اگر تاکنون برای آگاهی از شرایط و مراحل طلاق خلع به وکلای گوناگونی مراجعه کرده باشید، به احتمال زیاد اعداد و ارقام مختلفی را به عنوان حق الوکاله طلاق خلع یا طلاق خلعی از آنها شنیدهاید. در واقع باید عنوان کنیم که عوامل مختلفی وجود دارد که بر روی این هزینه تاثیر میگذارد.
شرایط پرونده
نخستین عاملی که میتواند تعرفه وکیل برای طلاق خلع را تغییر دهد، شرایط پرونده شما میباشد. در صورتی که همکاری لازم از طرف زوج برای این روند صورت گیرد، یقینا حق الوکاله هم کمتر خواهد بود. البته ممکن است درخواستهای خانم از وکیل هم بتواند نقش چشمگیری در این زمینه ایفا کند. برای مثال او بخواهد صرفا نفقه را بخشیده و مهریه را دریافت کند. یا هر شرایط مشابه دیگری که روند قانونی و پروسه کاری برای وکیل را طولانیتر سازد.
تجربه وکیل طلاق
موضوع دیگری هم که میتواند هزینه وکیل برای طلاق خلع را تغییر دهد، تجربه وکیل است. در واقع این پروسه پیچیدگیهای قانونی مخصوص به خود را دارد که داشتن تجربه کافی در آن، حرف اول را میزند. شکی نیست که هر اندازه وکیل شما با تجربهتر باشد، اشراف او بر قوانین و فرایندهای کاری افزایش یافته و بدین ترتیب احتمال موفقیت شما افزایش پیدا میکند. البته در مقابل، چنین وکلایی هم عموما دستمزدهای بالاتری دریافت میکنند. با این حال شما را هم تا حد زیادی نسبت به نتیجه آسوده خاطر میکنند.
مرحله رسیدگی به پرونده
آخرین فاکتوری که میتواند دستمزد وکیل برای طلاق خلع را تغییر دهد. مرحله رسیدگی به پرونده شما است. تمامی پروندههای طلاق سه مرحله دادگاه بدوی، تجدید نظر استانی و دیوان عالی کشوری را در مسیر خود دارند. هرگاه بر رای دادگاه قبلی، اعتراضی وارد شود، پرونده به مرحله بعدی میرود. شکی نیست که با پیشرفت تعداد مراحل، حساسیت موکلین بر روی آن هم افزایش پیدا میکند. به همین جهت است که وکلا هم باید تمرکز بیشتری بر روی آن داشته باشند.
طلاق خلع چقدر طول می کشد؟
یکی از سوالات متداولی که بیشتر متقاضیان در جلسه اول مشاوره از وکیل میپرسند، مدت زمان طلاق خلع است. در واقع آنها میخواهند بدانند که پروسه آنها چقدر طول کشیده و چه زمانی جدایی آنها به طور کامل قطعی خواهد شد. در این رابطه باید عنوان کنیم که روند کاری تماما به پرونده و شرایط شما بستگی دارد.
برای مثال اگر زوج یا وکیل او، اعتراضی را بر رای اولیه دادگاه بدوی صادر کنند، پروسه دادرسی به دادگاه تجدید نظر استانی و بعد از آن دیوان عالی کشور میرود. طی کردن این مراحل عموما نیازمند زمان خاص خود بوده و تشریفات قانونی مختلفی دارد. چنین موضوعی هم سبب میشود تا مدت زمان آن تغییر کند. ولی در حالت کلی، طلاق خلع میتواند بین یک الی ۱۲ ماه به طول بیانجامد.
هزینه وکیل طلاق خلع چه زمانی پرداخت میشود؟
زمان و نحوه پرداخت هزینه وکیل برای طلاق خلع به توافق مابین طرفین بستگی دارد. به عبارتی وکیل و موکل باید هر دو بر روی نحوه پرداخت و مدت زمان آن توافق کنند تا بر این مبنا هزینهها ارائه شود. اما به صورت عادی، بیشتر وکلا یک پیش پرداخت را در ابتدای کار دریافت کرده و مابقی را در انتها یا در طول پروسه دریافت میکنند.
بهترین وکیل برای طلاق خلع
طلاق خلع را میتوان یکی از شیوههای پیچیده برای جدایی بین دو طرف دانست. عموما این روش تشریفات قانونی خاص خود را داشته و تحت شرایط مشخصی انجام میشود. نداشتن اشراف بر این قوانین و شرایط آن، باعث میشود تا زوجه در پروسه دادخواهی، خواستههای زیادی را به زوج ارائه کرده و همین باعث زیان وی از لحاظ مادی و معنوی خواهد شد. شکی نیست که داشتن یک وکیل با تجربه در طول این پروسه، نه تنها مانع از آن خواهد شد؛ بلکه سرعت اجرای کار را هم افزایش خواهد داد. چنین مولفهای سبب شده تا بیشتر متقاضیان، به دنبال یک وکیل مناسب و کارآمد برای آن باشند.
ما در موسسه آرمان وکالت تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا دانش و اطلاعات چندین ساله خود در این حوزه را برای موفقیت پروندههای شما به کار بگیریم. از سوی دیگر، ما مناسبترین تعرفهها را به موکلین خود ارائه میدهیم. بنابراین اگر شما هم تمایل دارید تا یک وکیل با تجربه برای پروسه طلاق خود داشته باشید، میتوانید هم اکنون از طریق شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول در مورد طلاق خلع
هزینه وکیل طلاق خلع چقدر است؟
این هزینه متناسب با شرایط مختلفی تغییر میکند. اما در بازه ۵ الی ۳۰ میلیون تومان قرار میگیرد. البته این رقم میتواند در برخی از موارد بسیار بیشتر از این باشد.
چه زمانی باید دستمزد وکیل طلاق خلع را پرداخت کرد؟
این مورد به توافق مابین موکل و وکیل بستگی دارد.
آیا باید در طلاق خلع حتما مهریه را بخشید؟
خیر، الزامی به این موضوع نیست؛ بلکه بخشیدن هر نوع دین، منفعت یا مال دیگر که رضایت زوج را جلب کند، کافی خواهد بود.