مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی

مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی

ملک مشارکتی یا ملک مشاع را می‌توان یکی از انواع رایج مالکیت بر اراضی و ساختمان‌ها دانست که در کشور ما هم رواج بسیار زیادی دارد. با این حال دعاوی مرتبط با آن هم گستردگی فراوانی پیدا کرده است. چنین عاملی سبب شده تا در طی چند دهه اخیر، قوانین مختلفی در رابطه با ملک مشاع یا مشارکتی به وجود آید. اما متاسفانه بخش قابل توجهی از افرادی که دارای چنین املاکی هستند، اطلاعات لازم در رابطه با این قوانین را ندارند.
همین عامل هم باعث بوجود آمدن مشکلات مختلف یا دست کم تضییع حقوق می شود. در چنین شرایطی است که مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی می‌تواند به صورت بالقوه مانع از ایجاد این مشکلات شده و تا حد زیادی در مالکیت چنین زمین‌ها یا ساختمان‌هایی به شما کمک کند. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا مروری بر روی این موضوع داشته و اهمیت مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی را برای شما مشخص سازیم.

منظور از ملک مشارکتی یا مشاع چیست؟ 

اولین چیزی که باید با آن آشنا شوید، ماهیت ملک مشارکتی یا مشاع است. بسیاری از افراد نمی‌دانند که از نظر قانون، کدام گروه از املاک به عنوان ملک مشاع یا مشارکتی قلمداد می‌شوند. در این حالت باید عنوان کنیم که ملک مشارکتی به آن گروه از املاک گفته می‌شود که دو یا چند نفر به صورت مشترک مالک آن هستند. این افراد همگی به عنوان مالک آن شناخته شده و به صورت مساوی از آن سهم می‌برند. البته در برخی از موارد ممکن است میزان سهام آنها متفاوت باشد.
ولی به صورت کلی در املاک مشاع، افراد مالک تمام بخش‌های ملک هستند و نمی‌توان میزان استفاده آنها را به بخش مشخصی از ملک محدود کرد. برای مثال در ساختمان‌های مسکونی، استخر یا پارکینگ به عنوان ملک مشاع محسوب شده و کسی نمی‌تواند سایر واحدها را به استفاده از یک بخش مشخص محدود سازد. البته این موضوع تنها به پارکینگ یا استخر محدود نمی‌شود؛ بلکه ممکن است در شرایط مشخصی، برخی از افراد یک ملک بزرگ را به صورت شراکتی خریداری کرده باشند.
در این حالت همگی آنها مالک آن قلمداد می‌شوند. در چنین شرایطی است که استفاده یکی از آنها از تمامی بخش‌ها یا دخل و تصرف، فروش نابجا و… باعث می‌شود تا اختلافات گوناگونی در این زمینه شکل گیرد که گاهاً منجر به مشکلات کیفری هم خواهد شد. بخش قابل توجهی از این مشکلات، به دلیل عدم آگاهی در مورد قوانین این حیطه می‌باشد. مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی، راهکاری است که می‌تواند اطلاعات شما در این زمینه را افزایش دهد.

قوانین رایج در دعاوی مربوط به ملک مشاع 

برخلاف آن چیزی که بیشتر افراد تصور می‌کنند، قوانین رایج در دعاوی مربوط به ملک مشاع، بسیار گسترده است. دولت برای جلوگیری از مشکلات بیشتر در این زمینه، قوانین مختلفی را به وجود آورده است. اما متاسفانه اکثریت افراد اطلاعات کاملی درباره این قوانین ندارند. برای مثال بر مبنای این قانون، هیچ یک از مالکان حق ندارند تا سایرین را به استفاده از بخش مشخص یا مجزایی از ملک محدود سازند، مگر اینکه توافق کاملی میان همه افراد صورت گرفته باشد.
به صورت کلی تمامی مالکان به عنوان صاحب ملک قلمداد شده و می‌توانند از آن استفاده کنند. البته این استفاده به شرطی است که منجر به مزاحمت برای شریک نشود. برای مثال اگر شخصی در خانه مشاع سکونت داشته باشد و شریک دیگر در حیاط آن تردد کند، به عنوان مزاحمت قلمداد نمی‌شود. اما اگر او قصد سکونت یا استفاده دیگری داشته باشد، این موضوع مصداق بارز مزاحمت در ملک مشاع قلمداد شده و باید برای رفع آن، نسبت به مشخص کردن نحوه شراکت و نقشه ملک اقدام کرد.
مسئله فروش ملک مشارکتی نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات رایج در این حیطه را به خود اختصاص داده و مانع از تصمیم گیری‌های صحیح افراد شود. از طرفی دیگر این موضوع می‌تواند از لحاظ مادی زیان‌های غیر قابل جبرانی را به بسیاری از افراد وارد کند.
به همین جهت است که روش‌های رایجی مانند دستور فروش، الزام به توافق شرکا، تعیین مال غیر قابل افراز و … به وجود آمده است. تمامی این موارد نیز باید در یک جلسه مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی، با وکیل مطرح شده و راهکار مناسب توسط او ارائه شود.

الزام به فروش ملک مشارکتی 

یکی از شیوه‌های رایج خرید ملک برای سرمایه‌گذاری، شیوه مشارکتی آن است. به بیان ساده‌تر، بسیاری از افراد برای انجام معامله یا حفظ سرمایه خود، نسبت به خرید املاک و مستغلات اقدام کرده و بعد از افزایش قیمت، نسبت به فروش آن اقدام می‌کنند. با این حال ممکن است شریک مذکور نتواند به تنهایی سهم خود را بفروشد.
در این حالت به ملک مورد نظر مال غیر قابل افراز گویند. از طرفی دیگر چنانچه سایر شرکا به دلیل مشکلات مادی یا صلاحدید خود، مایل به فروش ملک در زمان مورد نظر نباشند، شخص متقاضی باید دعوی خود را در دادگاه مطرح کرده و دستور فروش را دریافت کنند.
در چنین شرایطی، سایر شرکا ملزم به فروش ملک مشاع خواهند شد. البته این موضوع باید در دادگاه بررسی و مطابق با قانون ارزیابی شود. البته اگر شما هم چنین اهدافی دارید، بهتر است در زمان خرید ملک مشارکتی، قرارداد خود را به شیوه‌ای مناسب تنظیم کرده تا مانع از ایجاد مشکلات مشابه در زمان فروش شوید. به همین جهت نیز توصیه می‌کنیم قبل از هر کاری نسبت به دریافت مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی اقدام کنید.

مزایای مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی
مشاوره حقوقی در فروش ملک مشارکتی ضروری و مفید است

فروش ملک مشارکتی بدون رضایت سایر شرکا و عواقب آن 

یکی دیگر از دعاوی رایجی که در این حیطه به وجود می‌آید، فروش ملک مشارکتی بدون رضایت سایر شرکا می‌باشد. در واقع بر مبنای قانون، هرگاه یکی از شرکای ملک مشاعی، بخواهد سهم خود را بفروشد، باید حتماً آن را به سایر شرکا اطلاع داده و بر این مبنا اقدامات لازم را انجام دهد.
همچنین اگر یکی از شرکا نسبت به فروش تمامی ملک بدون رضایت سایرین اقدام کند، این قرارداد از لحاظ قانونی باطل بوده و شخص خریدار، دچار مشکلات حقوقی زیادی می‌شود. افزون بر این موارد، فروشنده‌ هم نمی‌تواند بدون توافق و رضایت سایر شرکا، چنین اقدامی انجام دهد. در غیر این صورت سایرین می‌توانند از لحاظ قانونی وی را متهم کرده و ملزم به پرداخت خسارت کنند.

اهمیت کمک گرفتن از مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی

خرید و فروش املاک مشارکتی در کشور ما رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. همین عامل هم باعث شده تا بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاران کوچک، از این طریق نسبت به خرید املاک اقدام کنند. با این حال دعاوی مربوط به آن، روز به روز در حال افزایش است. در کنار آن قوانین رایج این حیطه نیز بسیار گسترده بوده و عملاً متقاضیان، دانش لازم برای تسلط پیدا کردن بر روی این قوانین را ندارند. در چنین شرایطی است که کمک گرفتن از یک وکیل مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی، می‌تواند مسیر پیش رو را بسیار ساده‌تر کند.
در واقع این گروه از مشاوران، تسلط کاملی بر روی قوانین و شگردهای موجود در این حیطه دارند. به همین جهت است که به ساده‌ترین شکل ممکن، راهکار قانونی لازم را در اختیار شما قرار داده و مانع از ضایع شدن حقوقتان می‌شوند. از طرفی دیگر آنها می‌توانند قوانین رایج در این حیطه را برای شما تبیین کرده و مانع از اشتباهات مختلف شوند.
همچنین آنها مدارکتان را ارزیابی کرده و به شما کمک می‌کنند تا یک درخواست قانونی و کاملاً مطمئن به دادگاه ارائه دهید. لذا می‌توان گفت که این روش می‌تواند به صورت بالقوه موجب صرفه‌جویی در هزینه و زمان شما شود.

بهترین مرجع مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی

اگرچه دریافت مشاوره حقوقی فروش ملک مشارکتی می‌تواند مزیت‌های قابل توجهی را برای افراد به دنبال داشته باشد، با این حال مزایای مذکور تنها در صورتی شامل حال شما خواهد شد که این مشاوره را از یک شخص با تجربه و حرفه‌ای دریافت کنید. ما در موسسه آرمان وکالت، بهترین و حرفه‌ای‌ترین متخصصان این حوزه را در کنار خود داریم.
آنها تسلط کاملی بر روی قوانین مربوط به فروش املاک مشارکتی داشته و با پرونده‌های مختلفی در این زمینه سر و کار داشته‌اند. به همین جهت است که تسلط بالایی در حیطه مربوطه دارند. این عامل نیز باعث می‌شود تا آنها بتوانند بهترین راهکارهای قانونی را در اختیار شما قرار داده و مانع از اشتباهات مختلف در این زمینه شوند. لذا اگر شما هم درگیر چنین پرونده‌هایی هستید، می‌توانید اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما گفتگو نمایید.
همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره حقوقی امور ملکی را نیز مطالعه کنید.

سوالات متداول

منظور از ملک مشارکتی یا مشاع چیست؟ 

به آن گروه از املاک و مستغلات گفته می‌شود که دو یا چند نفر به صورت مشترک مالک آن هستند.

آیا امکان فروش ملک مشارکتی بدون رضایت سایر شرکا وجود دارد؟ 

مطابق با عرف و قانون، هر شریک باید نسبت به فروش سهم خود اقدام کند که این موضوع هم بایستی بعد از اطلاع سایر شرکا صورت گیرد. اما چنانچه تمام ملک را بدون رضایت به فروش برساند، مصداق خیانت بوده و او را درگیر مشکلات حقوقی دیگر خواهد کرد.

آیا امکان محدود کردن سایر شرکا به بخش مشخصی از ملک مشاع وجود دارد؟ 

در حالت کلی تمامی شرکا به عنوان مالک ملک قلمداد شده و امکان استفاده از تمام قسمت‌های آن را دارند. اما در صورت توافق می‌توان حدود اختیارات و استفاده آنها از ملک را مشخص کرد.

پیام بگذارید

02191014048