طلاق از طرف زن یکی از انواع دادخواستهای رایج در دادگاههای خانواده است. البته این درخواست جنبه متفاوتی دارد که متاسفانه بیشتر افراد در مورد آن گاهی ندارند. در واقع باید عنوان کنیم که طبق قانون، حق طلاق با مرد است. به همین جهت خانم تنها در شرایط خاصی قادر به دریافت طلاق از شوهر است. چنین مولفهای هم سبب شده تا این روند، پیچیدگیهای خاص خود را داشته باشد.
متاسفانه در مواردی که طرف مقابل در پروسه طلاق همکاری لازم را نداشته باشد، این فرایند طولانیتر هم خواهد شد. با این حال داشتن اطلاعات در مورد ضوابط، شرایط و مراحل طلاق از طرف زن، باعث میشود تا شما دید بهتری نسبت به این قضیه داشته و بتوانید قدمهای موثرتری را در این زمینه بردارید. به همین جهت ما در ادامه همه چیز در مورد طلاق از طرف خانم (Divorce from Wife) را خدمت شما بیان کرده و جنبههای مختلف آن را خدمت شما عزیزان ذکر کردهایم. بدون شک این موضوع نقش موثری در موفقیت دادخواست شما خواهد داشت.
طلاق از طرف زن و جنبه های آن
طلاق از طرف زوجه جنبههای مختلفی دارد که متاسفانه بیشتر متقاضیان اطلاعی از آن ندارند. برای مثال این پرونده به دلیل پیچیدگی خود، دارای بالاترین نرخ حق الوکاله میان شیوههای مختلف دریافت طلاق است. از طرفی دیگر مطابق قانون، زوجه تنها در شرایط خاصی میتواند درخواست طلاق داشته باشد. در غیر این صورت دادگاه به نفع وی حکم نخواهد داد.
اگرچه برخی از متقاضیان شرایط لازم را دارند، اما مدارک و ادله کافی یا روش مناسب برای اثبات آن را نمی یابند. به عبارتی آنها نمیدانند که به چه صورت این موارد را اثبات کنند. این موضوع به نوبه خود باعث پیچیدگی بیشتر در این پروسه میشود. افزون بر این موارد، چنین درخواستهایی، تشریفات خاص خود را دارد. برای مثال ارجاع به داوری، صدور گواهی عدم امکان سازش و… از جمله مواردی است که بایستی در این پروسه طی شود.
قوانین مربوط به درخواست طلاق از طرف خانم و شرایطی که میتواند شانس موفقیت متقاضی را افزایش دهد، جزء موضوعاتی است که متاسفانه بیشتر این متقاضیان با آن آشنایی ندارند. همین مورد هم باعث میشود تا در این پروسه دچار شکست شوند. این موضوع هم به نوبه خود، فشار شرایط و زندگی را بر روی دوش آنها دشوارتر میکند.
بنابراین میتوان گفت که طلاق از طرف خانم، دارای جنبههای بسیار مختلف و گستردهای است که عدم شناخت و آگاهی از آنها، باعث میشود تا امکان شکست شما افزایش پیدا کند. به همین جهت توصیه میشود تا در طول این پروسه، از یک وکیل با تجربه کمک گرفته یا دست کم اطلاعات خود در این زمینه را افزایش دهید. ما در ادامه هر دوی این موارد را خدمت شما ارائه میدهیم. مازاد بر این هر جایی که نیازمند مشاوره بودید، میتوانید از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما در موسسه آرمان وکالت تماس حاصل فرمایید.
قوانین مربوط به طلاق از سوی زوجه
اولین موضوعی که شما باید به آن توجه داشته باشید، قوانین مربوط به طلاق از طرف زن است. آگاهی از این قوانین و البته فراهم نمودن شروط آن میتواند موفقیت شما در پرونده را تضمین کند. در گذشته مرد میتوانست بدون دلیل موجه، درخواست طلاق داده و دادگاه هم با آن موافقت میکرد. مازاد بر این، شرایط دریافت طلاق از سوی خانمها هم دشوار بود. اما طبق ماده ۱۱۳۳ اصلاح قانون مدنی، این شرایط تا حد زیادی تغییر کرده است. به نحوی که مرد تنها با شرایط خاص، قادر به موفقیت در پرونده طلاق خواهد بود.
مازاد بر این، تبصرهها و مواد قانونی بیشتری اضافه شده که میتواند شرایط دریافت طلاق برای خانمها را تسهیل کند. طبق تبصره ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، زن میتواند ضمن داشتن شروط موجود در مواد ۱۱۱۹، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰، درخواست طلاق داده و دادگاه هم بعد از بررسی و اطمینان از شروط موجود، رای را به نفع وی صادر میکند. از سوی دیگر، در ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی هم موارد دیگری از شرایط دریافت طلاق از سوی زن ذکر شده که با اتکا بر آن هم میتوان رای موافق دادگاه را به دست آورد. ما در ادامه هر یک از این مواد قانونی را خدمت شما ذکر میکنیم.
ماده 1119 قانون مدنی
بر مبنای این قانون، طرفین ازدواج میتوانند در زمان عقد، حق طلاق را مشروط کرده و آن را در اختیار زوج یا زوجه بگذارند. برای مثال هرگاه شوهر، زن دیگری گرفته یا برای مدت معینی غایب شود، یا ترک انفاق نموده یا اقدامی بر علیه زندگی زوجه انجام داده، یا سوء رفتاری از او سر زند که باعث شود زندگی آنها غیر قابل تحمل شود، زن میتواند حق طلاق را برای خود محفوظ داشته و در صورت اثبات آن در دادگاه، حکم طلاق را برای خود دریافت کند.
لازم به ذکر است که باید تمامی این شرایط در عقدنامه و سند ازدواج ذکر شده باشد. همچنین زوج هم وکالت لازم را به زوجه داده باشد تا در صورت شرایط فوق، بتواند درخواست طلاق بدهد. لازم به ذکر است که گاها حق طلاق به صورت تام و مطلق داده میشود. در این حالت باید زوج در عمل و دفتر اسناد رسمی، وکالت در طلاق را به زوجه خود بدهد.
بر این مبنا هر زمان که خانم بخواهد، میتواند به دادگاه درخواست طلاق داده و خود را مطلقه نماید. لذا میتوان گفت که داشتن حق طلاق به عنوان نخستین فاکتوری شناخته میشود که میتواند در این پروسه به شما کمک کند. به خاطر داشته باشید که در صورت مشمول بودن حق طلاق، شما باید حتما بتوانید آن را اثبات کنید. بدین منظور باید حتما ادله و مدارکتان، مورد پذیرش دادگاه داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر در این باره به هزینه وکیل جهت طلاق با داشتن حق طلاق مراجعه نمایید.
ماده 1130 قانون مدنی
این ماده قانونی را میتوان مورد دیگری دانست که بسیاری از پروندههای طلاق از طرف زن به کمک آن پیروز میشوند. بر مبنای این قانون، هرگاه وضعیتی پیش آید که ادامه زندگی برای زوجه مشقتبار بوده یا تحمل آن دشوار باشد، وی میتواند درخواست طلاق داده و دادگاه هم باید حکم را به نفع وی صادر کند. این قانون، به اصطلاح “شرایط عسر و حرج زوجه” نامیده میشود. بر این مبنا هرگاه یکی از شرایط زیر برای زوج پیش آید، همسرش تواند بر مبنای آن درخواست طلاق دهد:
- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه پیوسته یا نه ماه ناپیوسته در مدت یک سال (بدون داشتن عذر موجه)
- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر یا استفاده بیش از اندازه مشروبات الکلی
- محکومیت قطعی زوج به حداقل پنج سال حبس
- ضرب و شتم یا هرگونه سوء استفاده مستمر زوج از زن
- ابتلاء شوهر به بیماریهای صعب العلاج روانی، ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید و…
لازم به ذکر است که شرایط عسر و حرج تنها به همین چند مورد ختم نمیشود. در حالت کلی هر موضوعی که شرایط زندگی را برای زوج مشقتبار و دشوار کند، میتواند در این چارچوب قرار گرفته و زن بر مبنای آن درخواست طلاق دهد. در صورتی هم که دادگاه آن را تایید کند، حکم طلاق به نفع وی صادر خواهد شد.
ماده 1129 قانون مدنی
بر مبنای این قانون، هرگاه شوهر از دادن نفقه استنکاف کرده یا از پرداخت آن عاجز باشد، زوجه میتواند درخواست طلاق کرده و دادگاه هم حکم را به نفع وی صادر خواهد کرد. در حالت کلی، هرگاه شوهر نفقه را به اجبار یا اختیار پرداخت نکند، زوجه میتواند دادخواست طلاق دهد. در این قانون تفاوتی میان ناتوانی از پرداخت یا عدم پرداخت اختیاری وجود ندارد و در هر دو حالت حکم طلاق به نفع زن خواهد بود.
ماده 1029 قانون مدنی
این ماده قانونی بیشتر برای طلاق غیابی کاربرد دارد. لذا تنها در شرایطی استفاده میشود که شوهر به مدت ۴ سال، کاملا غایب یا مفقودالاثر باشد. لازم به ذکر است که نباید در این مدت زمان هیچگونه خبری از مکان زندگی وی در دسترس باشد. بنابراین دادگاه میتواند حکم طلاق را به نفع زوجه صادر کند. البته این قانون تشریفات خاص خود را دارد.
برای مثال باید آگهی مربوط به درخواست وی سه بار متوالی در روزنامههای کثیرالانتشار چاپ شود. مازاد بر این باید یک سال از آخرین آگهی چاپ شده گذاشته باشد. چنانچه در این صورت هم خبری از زوج نباشد، دادگاه میتواند با رعایت تشریفات ویژه، حکم طلاق به نفع زن را صادر کند. برای اطلاعات بیشتر به هزینه وکالت طلاق غیابی مراجعه کنید.
شرایط درخواست طلاق از طرف زن
ما در بالا تمام قوانین طلاق از طرف زن را خدمت شما عزیزان بیان کردیم. در نظر داشته باشید که تمام شرایط و موارد درخواست طلاق از سوی زوجه، در این چارچوب خلاصه میشود. با این حال هر یک از قوانین مذکور، میتواند جنبههای بیشتری داشته و گستردهتر از موارد فوق باشد. به همین جهت شناخت بهتر آنها باعث میشود تا شما بتوانید بهتر موقعیت خود را با آن مطابقت داده و پروندههای خود را به موفقیت برسانید.
داشتن حق طلاق
در این حالت باید به صورت کتبی در سند ازدواج و عقدنامه، حق طلاق به خانم داده شده باشد. این حق میتواند به صورت مطلق یا مشروط باشد. در حالت دوم باید شروط مشخص بوده و زوجه هم بتواند ادله لازم برای اثبات آن را ارائه دهد. مواردی همچون اختیار زوجه دیگر از سوی مرد، مصرف الکل و… می تواند جزء شروط رایج باشد.
عسر و حرج
عسر و حرج شرط دیگری برای دریافت طلاق زن است. بر مبنای این روش، هر گاه زوج رفتار یا اقدامی انجام دهد که زن را در شرایط دشوار یا غیر قابل تحمل قرار دهد، زوجه میتواند درخواست طلاق دهد. برای مثال اگر: شوهر به بیماری صعب العلاج مبتلا شود، رفتار سوء استفادهگرانه نسبت به او داشته باشد، غیب طولانی داشته باشد، اعتیاد داشته باشد و به صورت کلی هر موضوع دیگری که باعث شود تا زندگی برای زوجه دشوار شود. در نظر داشته باشید که باید حتما ادله محکم برای اثبات آن موجود باشد. از طرفی دیگر باید دلایل و شرایط محکمی برای جدایی داشته باشید. به همین جهت بهتر است در این زمینه از یک وکیل با تجربه کمک بگیرید.
عدم پرداخت نفقه
هر گاه شوهر نفقه و خرج را پرداخت نکند، زن می تواند درخواست طلاق دهد. دادگاه تفاوتی میان عدم پرداخت از روی ناتوانی یا عدم پرداخت اختیاری قائل نیست؛ در هر دو حالت رای به نفع خانم خواهد بود.
غیبت شوهر
هرگاه زوج به مدت حداقل 4 سال به صورت متناوب غایب یا مفقود الاثر باشد، زوجه می تواند به صورت غیابی درخواست طلاق دهد. در نظر داشته باشید که برای این شرط، باید خبری از زوج و محل زندگی او نباشد. از طرفی دیگر روند این کار دست کم یک سال طول کشیده و باید سه بار در روزنامه های مختلف برای آن آگاهی صادر شود. در این حالت زوجه می تواند نظر دادگاه برای طلاق را جلب کند.
شرایط 12 گانه عقدنامه برای طلاق از طرف زن به چه صورت است؟
اگر تا به حال در مورد روشهای دریافت حق طلاق از طرف زوجه تحقیق کرده باشید، به احتمال زیاد نام شرایط ۱۲گانه عقدنامه به گوشتان خورده است. در واقع بخش زیادی از پروندههای طلاق توسط خانمها، به کمک همین شروط انجام میشود. در این رابطه باید عنوان کنیم که شرایط مذکور چیز جدیدی نیست؛ بلکه ترکیبی از دو ماده ۱۱۱۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی است. با این تفاوت که شروط عسر و حرج در عقدنامه به صورت شروط ۱۲گانه ذکر میشود. به این ترتیب حق طلاق مشروط خواهد بود. عموما این ۱۲ شرط به شرح زیر هستند که تمامی آنها در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی هم جای داده شده است؛ چرا که مصداق بارز عصر و حج هستند.
12 شرط عقدنامه
- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه تحت هر عنوانی.
- سوء رفتار یا سوء برخورد با زوجه به نحوی که زندگی برای او غیر قابل تحمل باشد.
- جنون و مشکلات روانی زوج به نحوی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.
- ابتلای شوهر به بیماریهای لاعلاج به نحوی که ادامه زندگی برای همسر مخاطرهآمیز یا غیر ممکن باشد.
- عدم پایبندی زوج به دستور دادگاه مبنی بر عدم اشتغال به شغلی که بر خلاف مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
- محکومیت شوهر به حکم قطعی ۵ سال زندان.
- اعتیاد مرد به هرگونه ماده یا رفتار مضر که به تشخیص دادگاه رسیده و زندگی را هم برای زوج یا خانواده او مختل سازد.
- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج بدون عذر موجه.
- محکومیت قطعی زوج در اثر جرایمی مانند حد و تعزیر که مغایرت با حیثیت خانوادگی و شئون زن داشته باشد. البته تعیین این مغایرت با صلاحیت دادگاه خواهد بود.
- نازا بودن و مشکلات جسمی یا جنسی شوهر که باعث شود تا بعد از ۵ سال، زوجه صاحب فرزند نشود. البته باید عنوان کنیم که این بند قانونی زمانی قابل اتکا است که امکان باروری از روشهای مصنوعی هم ممکن نباشد.
- اختیار کردن زوجه دیگر توسط شوهر بدون رضایت همسر اول
- و…
سایر موارد عسر و حرج
لازم به ذکر است که این موارد غالبا تحت عنوان شروط ۱۲گانه عقدنامه شناخته میشود که در بسیاری از موارد به صورت چاپی و کتبی در سند ازدواج وجود دارد. البته باید عنوان کنیم که موارد دیگری هم درج میشود که مصداق بارز عسر و حرج هستند؛ از جمله این موارد میتوان به نمونههای زیر هم اشاره کرد:
- عدم تامین مسکن برای مدت غیرمتعارف
- اثبات خیانت همسر در دادگاه
- بلاتکلیف رها کردن زوجه
- نداشتن رابطه جنسی برای مدت غیر متعارف
- داشتن رابطه یا رفتارهای جنسی غیر متعارف
- دوری طولانی زوجین از همدیگر
- رابطه نامشروع شوهر با دیگری
- سوء رفتار و سوء معاشرت مرد نسبت به همسر
- امراض مقاربتی شوهر مانند زگیل تناسلی و سایر بیماریهای مشابه
- اعتیاد به رفتار مضر شوهر مانند اعتیاد به خود ارضایی، رفتارهای جنسی نامناسب و مواد مخدر و…
مراحل دادخواست طلاق از طرف زوجه
بعد از اینکه شروط و قوانین را به خوبی متوجه شدید، اکنون میتوانید برای دادخواست طلاق اقدام کنید. به صورت کلی درخواست طلاق در کشور ما تشریفات خاص خود را دارد که طی سالهای اخیر طولانیتر شده است. سازمان قضایی مراحل دیگری مانند مشاوره را برای این پروسه اجباری کرده تا احتمال طلاق را کاهش دهد. در حالت کلی مراحل طلاق توسط زن به صورتی است که در ادامه گفتهایم.
ثبت نام در سامانه تصمیم
نخستین مرحله برای دریافت طلاق از طرف زن ثبت نام در سامانهای به نام تصمیم (zaman.behzisti.net) است. بعد از ثبت درخواست در این سامانه، یک وقت مشاور برای شما در نظر گرفته میشود. پس از آن یک کد پیگیری به شما داده میشود که باید آن را تا روز مشاوره به همراه داشته باشید. در نظر داشته باشید که هم مشاوره و هم ثبت نام در این سامانه، رایگان است.
مشاوره قبل از طلاق
قدم بعدی که پیش روی شما قرار دارد، شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق است. زن و شوهر قبل از هرگونه مرحله اداری جهت طلاق، میبایست ۵ جلسه مشاوره را طی کنند. این جلسات اجباری بوده و هر دو طرف زن و مرد، باید در آن شرکت کنند. پس از آن مادامی که مشاور تشخیص دهد ادامه زندگی برای هر دو طرف غیر ممکن است، گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر میکند. این گواهی در مراحل دیگر ضمیمه دادخواست شما شده و میبایست آن را ارائه دهید.
ثبت دادخواست طلاق
پس از طی کردن این دو مرحله، زوجه میتواند از طریق دفتر خدمات قضایی، درخواست خود برای طلاق را ثبت کند. در این حالت میبایست گواهی عدم انصراف از طلاق را هم پیوست دادخواست خود کند. البته گاها برخی از افراد، قبل از ثبت نام در سامانه تصمیم، مستقیما دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی درج میکنند. در این حالت دفتر مذکور، فرایند ارجاع آنها به مرکز مشاوره را انجام داده و بعدا در صورت صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، مستقیما نتیجه آن به دفتر خدمات مربوطه ارسال میشود.
جلسات دادگاه طلاق
مرحله بعدی از پروسه دادخواست طلاق توسط زن، شرکت در دادگاه و جلسات دفاعی مربوطه است. هر پرونده طلاق سه مرحله دادگاه بدوی، تجدید نظر استانی و دیوان عالی کشور را در مسیر خود دارد. زمانی که رای صادره در دادگاه بدوی، باب میل یکی از طرفین نباشد، میتواند بر روی پرونده اعتراض دهد. در این حالت پرونده به دادگاه تجدید نظر استان ارجاع داده میشود. در صورتی که به رای این دادگاه هم اعتراض داده شود، در نهایت پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده میشود. رای صادره از این دیوان به عنوان حکم نهایی قلمداد میشود.
خواندن صیغه طلاق
پس از طی کردن مراحل فوق و به دست آوردن رای مثبت دادگاه، نوبت خواندن صیغه طلاق است. البته در این مرحله، دادگاه حق و حقوق مربوط به شما مانند نفقه، حضانت فرزندان و موارد دیگر را هم ارائه میدهد که میبایست مرد به آنها پایبند باشد.
دادخواست طلاق از طرف زن چگونه باید نوشته شود؟
یکی از موضوعاتی که پیش روی اغلب متقاضیان این حوزه وجود دارد، ارائه دادخواست طلاق از سوی زن است. در واقع این افراد برای تنظیم دادخواست، دچار مشکل شده و نمیدانند چگونه یک دادخواست رسمی و مناسب برای شروع روند اداری خود بنویسند. از طرفی دیگر، عریضه نویسان مبلغ زیادی را برای آن دریافت میکنند. ما در ادامه یک نمونه دادخواست طلاق از طرف خانم را خدمت شما عزیزان ارائه دادهایم که میتوانید به سادگی اطلاعات خود را در آن درج کرده و سپس برای شروع پروسه اداری خود تقدیم فرمایید.
نمونه دادخواست طلاق از سوی زن
خواهان: مشخصات زوجه (اعم از نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل، آدرس محل اقامت خوانده)
خوانده: مشخصات زوج (شوهر)
وکیل یا نماینده قانونی: مشخصات وکیل پایه یک دادگستری یا نماینده قانونی (در صورت وجود)
تعیین خواسته و بهای آن : تقاضای صدور حکم طلاق به استناد بندهای عقدنامه
دلایل و منضمات دادخواست: ۱- فتوکپی مصدق عقدنامه ۲- ….
ریاست محترم دادگاه عمومی …..
سلام علیکم؛
احتراما به استحضار می رساند:
اینجانب ……. بنا بر عقدنامه شماره ……. به تاریخ ……… که به پیوست تقدیم گردید، همسر دائمی آقای …….. هستم. با توجه به اینکه زوج از بندهای ……. و…… عقدنامه تخلف نموده و از طرفی بنا بر بند ….. ضمن عقد نکاح به اینجانب وکالت بلا عزل با حق توکیل به غیر دادهاند که چنانچه از هر یک شروط ضمن عقد تخلف نمایند، بنده بنا بر خواست خود، به هریک از انواع طلاق اعم از رجعی و بائن مطلقه نمایم. لذا با توجه به موارد فوق و لایحهای که بعدا تقدیم مقام عالی خواهد شد، از ریاست دادگاه تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر طلاق بائن با تعیین تکلیف حضانت فرزند پسر ۷ ساله که حاصل این ازدواج است به علاوه حقوق رسمی قانونی اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل، حق الوکاله وکیل و سایر حقوق و خسارات قانونی را دارم.
با تشکر و تجدید احترام
نام و نام خانوادگی:
توجه در نظر داشته باشید که شما میتوانید تمام مندرجات فوق را متناسب با شرایط و مشخصات خود وارد کنید، لذا قبل از هرگونه ارسال، تغییرات لازم را در آن اعمال نمایید.
مدارک مورد نیاز برای طلاق از سوی زن
مدارک مورد نیاز برای طلاق از سوی زوجه یکی دیگر از فاکتورهایی است که بسیاری خانمها به دنبال آن هستند. در واقع آنها نمیدانند که در زمان مراجعه باید چه مدارکی با خود به همراه داشته باشند. در این رابطه باید عنوان کنیم که شما تنها به مدارک هویتی و مدارک اثبات کننده حق طلاق یا ادله آن نیاز دارید. این مدارک شامل موارد زیر است:
- اصل شناسنامه و کارت ملی خانم.
- اصل سند ازدواج یا کپی آن از دفترخانهای که عقد در آنجا انجام شده است.
- مدارکی که دلیل طلاق شما را ثابت کند. مانند آزمایش و تست اعتیاد شوهر، مدارک نشاندهنده دیوانگی و بیماری شوهر.
- ارائه وکالتنامه طلاق یا مدارک مربوط به داشتن حق طلاق از سوی زوجه (در صورت وجود)
- گواهی عدم انصراف از طلاق
در نظر داشته باشید که ممکن است مطابق با نوع پرونده شما و مراحلی که طی میکنید، به برخی دیگر از مدارک هم نیاز داشته باشید. اما در حالت کلی موارد یاد شده برای شروع پرونده الزامی هستند.
پروسه طلاق از طرف خانم چقدر طول می کشد؟
مدت زمان پروسه طلاق از طرف زن یکی از دغدغههای مهمی است که ذهن بیشتر خانمها را به خود درگیر میکند. در واقع آنها نمیدانند که پرونده آنها چقدر طول کشیده و چه زمان خطبه طلاقشان جاری میشود. در این رابطه باید عنوان کنیم که نمیتوان یک مدت زمان دقیق و مشخص برای تمامی پروندهها در نظر گرفت. برای مثال در پروندههای طلاق توافقی، عموما روند خیلی سریع صورت میگیرد. این در حالی است که در صورت اعتراض طرف مقابل بر روی پرونده، ممکن است مراحل دادگاه طولانی شده یا ارائه ادله و اثبات آن به طول بیانجامد. اما در حالت کلی و مطابق با تجربه موجود، روند طلاق از سوی خانمها بین سه ماه تا یک سال طول میکشد. این موضوع هم بسته به نوع دادخواست خانمها تغییر میکند.
سخن آخر
درخواست طلاق از سوی خانم به عنوان یکی از پیچیدهترین شیوههای درخواست طلاق قلمداد میشود که مراحل و جنبههای مختلفی دارد، و متاسفانه بیشتر متقاضیان به آن آشنایی ندارند. همین عامل هم باعث میشود تا در روند پرونده خود اشتباهات گوناگونی انجام داده و این ریسک شکست آنها را افزایش میدهد. ما در این مقاله سعی کردیم تا همه چیز درباره طلاق از طرف زن را خدمت شما عزیزان ذکر کرده و جنبههای گوناگون آن را خدمتتان بیان کنیم.
با این حال باید بدانید که پیچیدگی موجود در این حیطه به مراتب بیشتر بوده و همین باعث میشود تا افراد دچار سردرگمی شوند. بدون شک به همراه داشتن یک وکیل با تجربه و دلسوز میتواند روند کار را برایتان سادهتر کند. همکاران ما در موسسه آرمان وکالت، میتوانند اطلاعات و نکات تکمیلی را خدمتتان ارائه کرده یا شما را در طول این پروسه همراهی کنند.
سوالات متداول
آیا در صورت داشتن رفتار جنسی نامناسب از سوی شوهر، زوجه میتواند درخواست طلاق بدهد؟
بله؛ هرگونه رفتار نامناسب که منجر به شرایط مشقتبار و غیرقابل تحمل برای زوجه شود، امکان دریافت حکم طلاق از سوی دادگاه را داد.
آیا در صورت عجز مرد از پرداخت نفقه، میتوان درخواست طلاق داد؟
بله؛ در صورتی که مرد به مدت ۶ ماه به صورت اختیاری یا از روی عجز نفقه را نپردازد، می توان درخواست طلاق داد.
آیا در صورت عدم تامین مسکن، میتوان درخواست طلاق داد؟
بله؛ مادامی که مرد به دلیل شرایط ناموجه، نتواند به مدت ۶ ماه مسکن مناسب تامین کند، زوجه میتواند درخواست طلاق دهد.
آیا در صورت اعتیاد شوهر، زوجه میتواند درخواست طلاق بدهد؟
بله؛ مادامی که برای دادگاه اثبات شود که مرد هرگونه اعتیاد مخرب مانند اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به خود ارضایی، اعتیاد به رفتارهای جنسی غیر متعارف و… داشته باشد، حکم طلاق را به نفع زوجه صادر میکند.