مشاوره حقوقی مشاغل سخت

مشاوره حقوقی مشاغل سخت

عموماً برخی از مشاغل، نسبت به مشاغل دیگر سختی‌های بیشتری دارند. برای مثال هیچگاه نمی‌توان کار در معدن یا حفاری در قنات‌های زیرزمینی را با اموراتی مانند مهندسی نرم‌افزار و کارهای مشابه مقایسه نمود؛ چرا که آنها سختی‌های به مراتب بیشتری دارند. گروهی دیگر از مشاغل نیز که با مواد شیمیایی و رادیو اکتیو سر و کار دارند، علاوه بر سختی، بر روی سلامت افراد هم تاثیرات بسیار چشمگیری می‌گذارند.
به همین جهت است که قانون برای افراد شاغل در این گروه‌های شغلی، مزیت‌های مختلفی را از لحاظ بیمه، مزایای مالی و… در نظر گرفته است. ارگان‌های مربوطه و نهادهای استخدام کننده افراد نیز ملزم به رعایت کردن این حقوق هستند. با این اوصاف بخش قابل توجهی از افراد در رابطه با آنها اطلاعی ندارند. حتی بیشتر آنها نمی‌دانند که شغلشان در دسته مشاغل سخت قلمداد می‌شود یا خیر. به همین جهت هم هست که از حقوق قانونی آن برخوردار نخواهند شد.
مشاوره حقوقی مشاغل سخت راهکاری است که می‌تواند ضمن تفهیم شما در این زمینه، به فراهم‌سازی حقوق‌تان کمک کند. به عبارت ساده‌تر اگر هرگونه مشکلی با ارگان استخدام شده در آن، سازمان بیمه یا مسائل مربوط به آن دارید، می‌توانید به کمک این گروه از مشاوره‌ها، راهکار مناسب را دریافت کرده و مشکل خود را برطرف سازید. ما نیز در ادامه سعی داریم تا مرور بیشتری بر روی آن داشته و اطلاعات کاملی را در این زمینه به شما ارائه دهیم. لذا اگر شما هم درگیر چنین پرونده‌هایی هستید، حتماً ما را تا انتها همراهی فرمایید.

منظور از مشاغل سخت چیست؟ 

اولین چیزی که افراد با آن آشنایی ندارند، درک مشاغل سخت است. به عبارت ساده‌تر بیشتر این افراد نمی‌دانند که منظور از مشاغل سخت چه بوده و به کدام گروه از مشاغل اطلاق می‌شود. در این رابطه باید عنوان کنیم که از لحاظ قانونی، آن دسته از شغل‌هایی که شرایط دشواری داشته و فعالیت مستمر در آنها می‌تواند بر روی سلامت جسمی و ذهنی کارگران تاثیرات منفی بگذارد، به عنوان شغل سخت دسته‌بندی می‌شوند.
تعریف دقیق‌تر این مشاغل در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون بیمه تامین اجتماعی ذکر شده است. این قانون کارهایی را در دسته مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌دهد که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط کار، دارای استانداردهای کافی نبوده و فرد با انجام کار، فشار جسمی و روانی زیاد از حدی را تحمل می‌کند. در نهایت نیز انجام این کار‌ها منجر به بروز عوارض و بیماری‌های مختلف خواهد شد. البته این دسته از مشاغل به دو گروه الف و ب تقسیم می‌شوند.
گروه الف آن دسته از مشاغلی هستند که صفت سختی و زیانباری آنها با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، تدابیر مناسب و راهکارهای ایمنی توسط کارفرما، به صورت کامل برطرف می‌شود. اما گروه ب مشاغلی هستند که ضمن به کارگیری این تمهیدات، باز هم صفت زیانباری و سختی آنها به صورت کامل از بین نمی‌رود، اما ممکن است کاهش پیدا کند. از لحاظ قانون و البته امورات بیمه، این دو گروه از مشاغل با یکدیگر تفاوت دارند. اما به صورت کلی قرارگیری در این دسته باعث می‌شود تا افراد امتیازات مختلفی را از لحاظ قانونی به دست آورند. در ادامه در رابطه با مشاوره حقوقی مشاغل سخت توضیحات مورد نیاز را ارائه خواهیم کرد.

لیست مشاغل سخت و زیان آور 

یکی از شاخص‌ترین موضوعاتی که افراد را دچار سردرگمی می‌کند، عدم درک صحیح آنها نسبت به مشاغل سخت و زیان آور است. بخش زیادی از افراد تصور می کنند که شغل آنها می‌تواند در گروه مشاغل سخت و زیان آور قرار بگیرد. ریشه اصلی این موضوع هم می‌تواند فرسودگی‌های شغلی باشد که در بیشتر مشاغل به چشم می‌خورد.
با این حال قانون صرفاً تعداد مشخصی از مشاغل را به عنوان کارهای سخت و زیانبار قلمداد کرده است. ما در ادامه برخی از آنها را خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم که می‌تواند به دیدگاه شما کمک کرده و تا حد زیادی ابهامات‌تان را برطرف سازد.

  • کارگران فعال در حوزه جمع و انبار کردن کود های حیوانی
  • کارگران مشغول در مرغداری ها و مراکز پرورش حیوان و طیور
  • کار مداوم در فضای باز و ارتفاع بیش از 5 متر از زمین (مانند کار روی دکل)
  • کار مداوم بر روی خطوط و پست‌های انتقال برق با فشار شصت و سه کیلو ولت و بالاتر
مشاوره حقوقی مشاغل سخت چگونه است
کار در پست‌های انتقال برق و… جزء مشاغل سخت است
  • مشاغل شن پاشی، پخت آسفالت دستی، قیرپاشی و مالچ پاشی.
  • جوشکاری در داخل مخازن.
  • کار استخراج و به صورت کلی هر فعالیتی که ایجاب نماید تا کارگر در تونل‌ها، راهرو‌ها یا میله‌‌های معدن انجام وظیفه کند.
  • حفر قنات، چاه‌ها، فاضلاب‌ها، تونل‌‌های زیرزمینی و کار در مخازن سربسته
  • تخلیه و حمل مواد مذاب از کوره ‌های مشغول به کار یا فعالیت در مجاورت آنها
  • فعالیت در کارگاه های تولید چرم و سالامبور 
  • مشاغلی که در معرض اشعه رادیواکتیو و مواد یون ساز انجام می شود. (مطابق تبصره 21/1/1368)
  • کار در محل‌هایی با فشار محیط بیش از حد مجاز، از قبیل غواصی.
  • کار مستمر در محیط هایی با آلودگی صوتی زیاد (ضمن رعایت نکات فنی و بهداشتی)
  • سمپاشی و ضدعفونی کردن باغات و فضاهای مختلف
  • فعالیت در حوزه تولید و تهیه سموم 
  • کار با وسایل دارای ارتعاش (در حدی که برای سلامتی کارگر زیان آور باشد.)
  • کار مستمر در گند آبرو‌ها، جمع آوری، حمل و دفن زباله شهری.
  • شاغلین در زندان‌‎ها و ندامتگاه‎ها 
  • شاغلین در مراکز روان درمانی
  • هوشبری، مامایی، فوریت‌ های پزشکی، کارشناس علوم آزمایشگاهی، و مشاغل زیر مجموعه آنها.
  • خبرنگاری.
  • آتش نشانی.
  • رانندگان حمل و نقل بار، حمل و نقل مسافر درون و بین شهری، راهداران و رانندگان وزارت راه و شهرسازی در جاده‌‌ها 
  • مشاغل آرامستان‌ها.

شرایط بیمه برای مشاغل سخت 

یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که افراد را به سمت مشاوره حقوقی مشاغل سخت (Difficultjobs legal advice) می‌کشاند، شرایط بیمه برای آنها است. در حقیقت بر مبنای قانون، این مشاغل به دلیل سخت بودنشان شرایط متفاوتی از لحاظ بیمه خواهند داشت. به صورت کلی افراد شاغل در این دسته از کارها، می‌توانند به شرط داشتن ۲۰ سال خدمت متوالی یا ۲۵ سال فعالیت متناوب، درخواست بازنشستگی بدهند. همچنین آن ها می توانند در سن ۵۰ سالگی هم نسبت به بازنشستگی اقدام کنند.
این افراد بر مبنای ماده ۶۵ قانون کار، می‌توانند مرخصی‌هایی به مدت ۵ سال را هم دریافت کنند. افزون بر این موارد باید پایه حقوق بیشتری داشته و ساعت کاری آنها در طول هفته کمتر باشد. این موارد تنها گوشه‌ای از مزیت‌هایی است که از لحاظ قانونی به این گروه از مشاغل اختصاص پیدا می‌کند. با این حال بیشتر افراد شاغل در آنها، اطلاعی در این رابطه ندارند و یا ممکن است در طول انعقاد قرارداد کاری، این موارد درج نشده باشد. البته چنین موردی مصداق بارز سوء استفاده از نیروی کار خواهد بود.

مشاوره حقوقی مشاغل سخت شامل چه مواردی است؟ 

مشاغل سخت و زیان آور به نوبه خود فرسایش بسیار زیادی را بر روی ذهن و جسم کارگران اعمال می‌کند. مسلماً اگر در این میان حقوق آنها نیز ضایع شود، بدون شک میزان فرسودگی و فشار بر روی آنها افزایش پیدا می‌کند. متاسفانه بیشتر افراد شاغل در این حوزه‌ها، اطلاعاتی در رابطه با حقوق قانونی خود و شرایط کاریشان ندارند. همین عامل هم زمینه سوء استفاده از آنها را فراهم می‌کند. افزون بر این موارد فرایند شغلی را دشوارتر کرده و مانع از آسودگی خاطر آنها خواهد شد. در چنین شرایطی است که انجام یک مشاوره حقوقی مشاغل سخت، می‌تواند تمام ابهامات و مشکلات را برطرف کند.
به عبارت ساده‌تر آنها می‌توانند با استفاده از این گروه مشاوره‌ها، امکان قرارگیری شغل خود در این زیر دسته‌ها را مشخص کرده و اطلاعات جامع‌تری در رابطه با حقوق خود به دست آورند. افزون بر این موارد، آنها می‌توانند روند پیگیری برای به دست آوردن حقوق خود و موارد مشابه را نیز جویا شوند. بدون شک وکلای با تجربه ما می‌توانند بهترین مسیر ممکن را در این زمینه پیش روی شما قرار دهند. در کنار آن وکلا می‌توانند شرایط شغلی شما را بررسی کرده و بهترین مجرا برای رسیدن به جایگاه قانونی‌تان را به شما ارائه دهند.

شماره وکیل مشاور حقوقی مشاغل سخت

قوانین مربوط به مشاغل سخت و البته دسته‌بندی‌ها آنها، پیچیدگی‌های فراوانی دارد که متاسفانه اکثر افراد را دچار سردرگمی می‌کند. به نحوی که تعداد کثیری از آنها نمی‌دانند که دقیقاً در کدام گروه قرار گرفته و چه مزایایی از لحاظ قانونی عایدشان می شود. برای این موارد هم به یک وکیل با تجربه جهت مشاوره حقوقی مشاغل سخت نیاز دارند. با این وجود اگر وکیل انتخابی آنها دانش کافی را در این زمینه نداشته باشد، یقینا خروجی لازم هم حاصل نمی‌شود.
ما در موسسه آرمان وکالت، متخصصان حرفه‌ای در حوزه قوانین اداره کار را گرد هم آورده و خدماتشان را با هزینه‌های مناسب به متقاضیان ارائه می‌دهیم. این افراد همگی شناخت کاملی در رابطه با مشاغل سخت و جنبه‌های مختلف آنها دارند. به همین جهت هم هست که بهترین انتخاب ممکن برای راهنمایی کردن شما خواهند بود. اگر شما نیز به دنبال مشاوره در مورد مشاغل سخت هستید، می‌توانید اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما گفتگو نمایید.
در این رابطه می‌توانید مقاله مشاوره حقوق کار را نیز مطالعه نمایید.

سوالات متداول

منظور از مشاغل سخت چیست؟ 

به صورت کلی آن دسته از مشاغل که فعالیت مستمر در آنها فشاری بیش از تحمل انسان را به کارگر وارد کرده و موجب آسیب‌های ذهنی و فیزیکی آنها شود، در رسته مشاغل سخت قرار می‌گیرد.

کارگران مشاغل سخت، در چه سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی دهند؟

این افراد می‌توانند در سن ۵۰ سالگی، درخواست بازنشستگی بدهند.

عمده‌ترین فاکتورهایی که افراد را به سمت مشاوره حقوقی مشاغل سخت می‌کشاند چیست؟

عدم درک صحیح افراد از دسته‌بندی شغلی آنها و البته مسائل بیمه مربوط به این گروه از مشاغل، دلیل اصلی آن است.

پیام بگذارید

02191014048