دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

یکی از دعاوی رایجی که در بسیاری از فرایندهای ساخت و ساز رخ می‌دهد، دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان است. به بیان ساده‌تر، ممکن است شخص پیمانکار، سازنده، شهرداری یا طرف مقابل، نسبت به ارائه پایان کار ساختمان اقدام نکند. از آنجایی که این مدرک قانونی برای تنظیم سند و سایر امورات قانونی اهمیت بالایی دارد، لذا مالکان و خریداران بناها، وسواس زیادی بر روی آن دارند. در چنین شرایطی است که آن ها می‌توانند با طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان، طرف مقابل خود را نسبت به اخذ آن وادار کنند.
با این حال باید بدانید که تنظیم چنین دعوی شرایط خاص خود را داشته و متاسفانه اغلب افراد اطلاعات چندانی در این رابطه ندارند. ما سعی می‌کنیم تا در ادامه این مقاله، جنبه‌های مختلف آن را به شیوه مناسب خدمت شما عزیزان شرح داده و تمام ابهامات در این زمینه را برطرف کنیم. لذا اگر شما هم به دنبال به اخذ پایان کار ساختمان هستید؛ توصیه می‌کنیم که حتما ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.

منظور از دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان چیست؟ 

قبل از اینکه بخواهیم به بررسی بخش‌های گوناگون پیرامون این دعوی بپردازیم، بهتر است ابتدا مروری بر روی اخذ پایان کار ساختمان داشته باشیم. بر مبنای قوانین ساختمان سازی شهری، هرگاه عملیات مربوط به ساخت و ساز یک بنا به اتمام برسد، بایستی شهرداری یا سایر ارگان‌های مربوطه، بنای ساخته شده را بررسی کرده و از جهت انطباق با موازین و استانداردهای شهرسازی، آن را بررسی کنند.
در صورت انطباق با آنها، سازمان مربوطه یک گواهی تحت عنوان پایان کار ساختمان به افراد ارائه می‌دهد که می‌توانند به کمک آن، جهت دریافت صورت مجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی اقدام کنند. غالباً بیشتر افراد برای صرفه‌جویی در زمان، پروسه ساخت و ساز بنای خود را به یک پیمانکار سپرده یا با شرکت‌های فعال در این زمینه قرارداد می‌بندند. اگرچه این شرکت‌ها ممکن است فرایند انجام ساختمان را به اتمام برسانند، اما عموما دریافت پایان کار ساختمان به عنوان یک پروسه حیاتی قلمداد می‌شود که اغلب پیمانکاران از انجام آن سرباز می‌زنند.
آنها ممکن است به دلیل تخلف‌هایی که در طول ساخت و ساز انجام داده‌اند، قادر به دریافت پایان کار شهرداری نبوده و نتوانند مجوز آن را برای مالک کسب کنند. در چنین شرایطی است که شخص مالک می‌تواند با طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار، شخص پیمانکار را وادار به دریافت آن سازد.
البته ممکن است در پاره‌ای از موارد، شهرداری یا ارگان مربوطه، ضمن تکمیل بودن مدارک سازنده و انطباق آن با قوانین موجود، از صدور گواهی پایان کار امتناع کند. در چنین شرایطی است که متقاضی می‌تواند با طرح دعوی مذکور به طرفیت شهرداری، او را ملزم به صدور این گواهی سازد.

اهمیت اخذ پایان کار ساختمان

گواهی پایان کار ساختمان را می‌توان به عنوان یکی از مهمترین و شاخص‌ترین مدارکی دانست که افراد برای انجام امورات اداری مرتبط با ساختمان خود به آن نیاز خواهند داشت. مواردی همچون دریافت صورت مجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی از جمله مهمترین این امورات می‌باشند.
به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که گواهی پایان کار می‌تواند تضمین کننده دریافت سایر مدارک قانونی مربوط به ملک شما بوده و فرایند مالکیت یا اهلیت فروش آن را برایتان تسهیل سازد. از طرفی دیگر داشتن آن نشان دهنده پرداخت تمامی مالیات‌ها، عوارض و سایر هزینه‌های مربوط به مجوزات ملک شما خواهد بود. چنین عاملی هم سبب شده تا دریافت آن به عنوان یک فرایند مهم قلمداد شود.

دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان
دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

شرایط اقامه دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

برای اینکه بتوانید نسبت به اقامه دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان اقدام کنید، بایستی حتماً شرایط و تمهیدات مشخصی فراهم باشد تا بر مبنای آن دعوی مربوطه را مطرح سازید. اولین و مهم‌ترین آنها ملزم بودن طرف مقابل به دریافت پایان کار بر مبنای قرارداد مشخص است.
برای مثال اگر شما امورات ساختمانی خود را به یک پیمانکار یا شرکت معماری واگذار کرده‌اید، بایستی حتما میان شما قرارداد بیع مشخصی وجود داشته باشد که در آن طرف مقابل به دریافت پایان کار ساختمان ملزم شده باشد. به بیان ساده‌تر، باید حتماً وظیفه دریافت پایان کار بر عهده طرف مقابل بوده و در صورت تخلف یا امتناع او از اخذ پایان کار، می‌توان نسبت به طرح دعوی مورد نظر اقدام کرد.
محرز بودن شرایط موجود در عقد مابین طرفین هم از دیگر مواردی است که باید قبل از طرح دعوی به آن توجه داشته باشید. برای مثال اگر در قرارداد ما بین طرفین مشخص شده باشد که مالک وظیفه پرداخت کامل هزینه‌ها را قبل از دریافت گواهی پایان کار دارد، بایستی حتما به آن عمل شده باشد. بدین جهت باید مدارک مربوط به پرداخت کامل هزینه‌های خود و البته امتناع طرف مقابل از دریافت گواهی پایان کار را ارائه دهید.
در صورتی که شروط دیگری هم در قرارداد وجود داشته باشد، می‌بایستی حتما به آنها عمل کرده و سپس بر این مبنا اقدامات بعدی را انجام دهید. لازم به ذکر است که به دلیل همسو بودن فرایند تنظیم سند رسمی، انتقال مالکیت و صورت مجلس تفکیکی، می‌توان این دعاوی را هم ضمن الزام به دریافت پایان کار و در یک دادخواست مشترک مطرح کرد.
همچنین باید عنوان کنیم که برای موفقیت در پرونده، شرایط و فاکتورهای مختلف دیگری هم وجود دارد که بایستی قبل از انجام هرگونه اقدام به آنها توجه کرد؛ چرا که شرایط پرونده شما می‌تواند تاثیر چشمگیری در موفقیت یا عدم موفقیت‌تان داشته باشند. لذا بهترین راهکار دریافت مشاوره دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان است.

مدارک لازم برای دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

یکی از شاخص‌ترین فاکتورهایی که می‌تواند موجب سردرگمی افراد در طول پروسه شده و مانع از یک تصمیم گیری صحیح بشود، تهیه مدارک لازم برای طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان است. به بیان ساده‌تر، بیشتر متقاضیان نمی‌دانند که جهت ارائه این دعوی به چه مدارکی نیاز دارند. به صورت کلی باید عنوان کنیم که شما بایستی مدارک هویتی خود مانند شناسنامه، کارت ملی و موارد مشابه را ارائه دهید.
از طرفی دیگر بایستی حتما قرارداد منعقد شده مانند قرارداد مشارکت در ساخت و ساز، مبایعه نامه، عقد بیع و هرگونه قرارداد دیگری که نشان دهنده الزام طرف مقابل به دریافت پایان کار باشد را پیوست پرونده خود کنید. همچنین اگر سند مالکیت یا موارد مشابه به آن را دارید، توصیه می‌شود تا آنها را هم ضمیمه کرده و بدین ترتیب فرایند رسیدگی را برای دادگاه ساده‌تر سازید.

مراحل پیگیری دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

مراحل پیگیری دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان، یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند منجر به سردرگمی افراد تازه کار بشود. به بیان دیگر آنها نمی‌دانند که نحوه انجام و پیگیری این گروه از دعاوی به چه صورت می‌باشد. در این رابطه باید عنوان کنیم که دادگاه به افراد توصیه می‌کند تا در گام اول ابتدا مشکل را به صورت توافقی، مابین خود حل کنند.
با این حال اگر امکان آن برای افراد ممکن نباشد، شخص متقاضی می‌تواند به تنهایی یا به کمک وکیل، دادخواست خود را ثبت کند. بدین منظور بایستی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست نوشته شده خود را ضمن مدارک مربوطه، برای دادگاه ارسال کند. دادگاه نیز بعد از بررسی آن، جلسه رسیدگی را تشکیل داده و افراد ضمن ارائه دفاعیات خود، می‌توانند مدارک مختلف جهت صحت ادعایشان را به محضر دادگاه ارائه دهند.
پس از آن دادگاه بررسی‌های لازم را انجام داده و حکم نهایی را صادر می‌کند. شخصی مسئول در برابر اخذ پایان کار، ۳۰ روز فرصت دارد تا نسبت به انجام وظیفه خود اقدام کند. در صورتی که این اقدام انجام نشود، خود خواهان یا دادگاه نسبت به اجرای حکم اقدام کرده و هزینه‌های مربوط به آن را از شخص محکوم دریافت خواهد کرد.
لازم به ذکر است که این مراحل می‌تواند جزئیات و جنبه‌های مختلف دیگری هم داشته باشد. همچنین بخش قابل توجهی از موفقیت شما به نوع دادخواست ارائه شده‌تان بستگی دارد. لذا توصیه می‌کنیم تا در این فرایند حتماً یک مشاوره حقوقی دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان دریافت کنید تا فرایندهایتان با دقت بالاتری انجام شود.

هزینه دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

یکی از موضوعات قابل توجهی که می‌تواند به دغدغه بسیاری از متقاضیان تبدیل شود، هزینه دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان است. به بیان ساده‌تر بیشتر متقاضیان نمی‌دانند که این دعوی چه مقدار هزینه در پی دارد. در این رابطه باید عنوان کنیم که خوشبختانه دعاوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان، در رده دعاوی مالی قرار نمی‌گیرند. به همین جهت است که هزینه رسیدگی به آنها بسیار اندک بوده و غالبا مابین ۴۰ الی ۱۸۰ هزار تومان هزینه دارد.
البته باید بدانید که باید برخی از هزینه‌های جزئی را هم در طول مسیر خود پرداخت کنید. برای مثال مواردی همچون هزینه ثبت دادخواست، هزینه فتوکپی و موارد دیگر از جمله این هزینه‌ها هستند که البته مقدار آنها اندک بوده و نمی‌تواند چندان قابل توجه باشد. با توجه به نقش مهمی که این گروه از دعاوی می‌توانند در سرنوشت ملک شما داشته باشند، توصیه می‌کنیم تا حتماً در این فرایند یک وکیل اخذ کرده یا دست کم یک مشاوره حقوقی از وکلای با تجربه دریافت کنید.

نقش مشاوره حقوقی دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

یکی از اصلی‌ترین اشتباهاتی که متاسفانه اغلب افراد مرتکب آن می‌شوند، ساده تصور کردن دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان است. به بیان ساده‌تر آنها تنها چند جستجوی ساده اینترنتی در مورد قوانین آن انجام داده و تصور می‌کنند که این گروه از دعاوی می‌تواند بسیار ساده و پیش پا افتاده باشد. در این رابطه باید عنوان کنیم که برخلاف باور عموم، مشکل مربوطه می‌تواند پیچیدگی‌ها و جزئیات بسیار بیشتری داشته و حتی در برخی از موارد به بندهای دیگری از قانون استناد شود.
همین عامل می‌تواند موجب گسترش بیشتر آن و البته چالش برانگیز بودن موضوع شود. در چنین شرایطی است که دریافت مشاوره حقوقی دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان، می‌تواند به عنوان یک امتیاز کارآمد برای اغلب افراد قلمداد شود. به بیان ساده‌تر آنها می‌توانند با دریافت یک مشاوره حقوقی، تا حد زیادی ابهامات موجود در این پروسه را برای خود برطرف کنند.
افزون بر این موارد، شما می‌توانید شرایط پرونده خود را برای وکیل بازگو کرده و بدین ترتیب راهکار قانونی مناسب را از او دریافت کنید. شکی نیست که این موضوع می‌تواند شانس موفقیت شما در پرونده را افزایش داده و مانع از انجام اقدامات اشتباه شود. همچنین شما می‌توانید به واسطه این مشاوره‌های حقوقی، از ضررهای بزرگ جلوگیری کرده و در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کنید. ترکیب کلی این موارد باعث شده تا دریافت مشاوره به عنوان یک راهکار قانونی و مناسب در اغلب پرونده‌ها قلمداد شود.

بهترین وکیل برای مشاوره حقوقی دعوی الزام به اخذ پایان کار ساختمان

دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان برای مالکان اهمیت زیادی دارد؛ چرا که می‌توانند به وسیله آن مراحل قانونی مربوط به ملک خود را طی کنند. با این وجود زمانی که به دنبال یک تیم مشاوره مناسب در این زمینه می‌گردند، اغلب نمی‌توانند مورد کارآمدی را برای خود بیابند. در حقیقت اغلب وکلای پایه یک دادگستری، تجربه کافی در این حیطه را ندارند. همین عامل هم باعث می‌شود تا توصیه‌های آنها چندان قابل استناد نباشد.
ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده‌ایم تا این چالش را برای افراد برطرف سازیم. به همین جهت بوده که حرفه‌ای‌ترین و بهترین وکلای این حوزه را در تیم خود گردآوری کرده و خدمات آنها را با قیمت‌های مناسب به افراد ارائه داده‌ایم. بنا‌بر‌این چنانچه شما هم درگیر این گروه از دعاوی هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

مهمترین مدرک در دعوی الزام به پایان کار ساختمان چیست؟

داشتن قرارداد مشخص که طرف مقابل شما را به دریافت پایان کار ساختمان ملزم کرده باشد.

هزینه رسیدگی به دعوی الزام به پایان کار ساختمان چقدر است؟

این هزینه عموما بین ۴۰ تا ۱۸۰ هزار تومان متغیر می‌باشد.

دلیل اهمیت گواهی پایان کار ساختمان چیست؟ 

از این گواهی برای تنظیم سند و سایر امورات قانونی مربوط به ملک استفاده می‌شود.

پیام بگذارید

02191014048