هزینه وکیل طلاق توافقی

هزینه وکیل طلاق توافقی

هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟ این یکی از مهم‌ترین و البته رایج‌ترین سوالاتی است که طرفین طلاق در ذهن خود دارند. در واقع آن‌ها می‌خواهند بدانند که می‌بایست برای وکیل طلاق توافقی، چه مقدار هزینه پرداخت کنند. متاسفانه بیشتر افراد در زمان تحقیق برای این موضوع، با اعداد و ارقام متفاوتی مواجه می‌شوند. همین عامل باعث می‌شود تا قادر به تصمیم‌گیری صحیحی نباشند. به همین جهت است که ما در ادامه، نه تنها هزینه وکیل برای طلاق توافقی (Agreed Divorce Lawyer Cost) را خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم؛ بلکه عوامل موثر بر آن و سایر هزینه‌های طلاق توافقی را هم خدمت شما ارائه داده‌ایم. لذا اگر تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می‌کنیم حتما ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.

هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟

طلاق توافقی را می‌توان ساده‌ترین و سریع‌ترین شیوه برای جدایی بین زوجین دانست. در این روش هر دو طرف نسبت به جدایی توافق داشته و بر روی موضوعات مهم مانند سرپرستی فرزندان، اجرت المثل، نفقه و موارد دیگر توافق کرده‌اند. به همین جهت است که پروسه دادگاهی آن‌ها بسیار سریع صورت گرفته و عموما طی ۳ الی ۶ هفته، نتیجه درخواست آن‌ها مشخص می‌شود. همین عامل هم سبب شده تا این روش، به عنوان یکی از بهترین و مناسب‌ترین راهکارها برای جدایی قلمداد شود.
با این حال داشتن یک وکیل در این پروسه، به عنوان امری کارآمد قلمداد می‌شود که وجهه قانونی به آن بخشیده و پروسه را سریع‌تر می‌کند. با این حال بیشتر افراد نمی‌دانند که دستمزد وکیل برای طلاق توافقی چقدر است. در این رابطه باید عنوان کنیم که عوامل مهمی وجود دارد که می‌تواند این قیمت را تغییر دهد. اما در حالت میانگین، اکثر موسسات و دفاتر وکالتی قیمت ۵ میلیون تومان را ارائه می‌دهند. البته ممکن است در طول این پروسه، هر دو طرف خواهان وکیل جداگانه باشند که در این حالت برخی از موسسات، قیمت‌های کمتری را برای آن‌ها لحاظ می‌کنند. ولی در حالت کلی پروسه طلاق توافقی به دلیل سرعت عمل بالایی که دارد، هزینه‌های کمتری را نسبت به سایر انواع طلاق می‌طلبد.

عوامل موثر بر هزینه وکیل طلاق توافقی

همان‌گونه که اشاره کردیم، اگر جستجوی کوتاهی در اینترنت داشته باشید، با ارقام مختلفی برای حق الوکاله طلاق توافقی مواجه خواهید شد. در واقع تعرفه مشخصی برای این موضوع وجود نداشته و اغلب موسسات، ارقام ویژه خود را ارائه می‌دهند. دلیل این تفاوت هم عوامل خاصی است که ما در ادامه آن‌ها را خدمت شما ذکر کرده‌ایم.

تجربه وکیل

تجربه وکیل نخستین فاکتوری است که می‌تواند بر روی حق الوکاله طلاق توافقی تاثیر داشته باشد. در واقع بسیاری از وکلا به دلیل تجربه بالایی که دارند، فرایندها و قوانین موجود در این حوزه را می‌شناسند. همین عامل هم سبب می‌شود تا دستمزدشان نسبت به وکلای تازه‌کار و کم‌تجربه بیشتر باشد. البته در مقابل، سرعت و دقت پیشبرد پروژه به وسیله آن‌ها هم افزایش پیدا می‌کند.

لوکیشن دفتر وکالت

لوکیشن یا موقعیت جغرافیایی یکی دیگر از فاکتورهایی است که می‌تواند به صورت بالقوه بر روی هزینه وکیل طلاق توافقی اثر داشته باشد. برای مثال دفاتر وکالتی که در مناطق بالای شهر یا مناطق مرکزی هستند، عموما دستمزدهای گرانتری دارند. این موضوع در شهرستان‌های کوچک به دلیل کمبود دفاتر وکالتی هم به چشم می‌خورد.

نوع پرونده طلاق و مرحله آن

نوع پرونده و مرحله‌ای که در آن قرار دارد، از دیگر فاکتورهای مهمی است که می‌تواند به صورت بالقوه، تعرفه وکیل برای طلاق توافقی را تغییر دهد. برای مثال برخی از زوجین، خود مراحل ابتدایی برای پیشبرد پروسه را انجام داده، و در میانه راه نیازمند وکیل خواهند بود. در این شرایط ممکن است هزینه وکیل با توجه به شرایط پرونده تغییر کند. برخی هم از همان ابتدای مسیر، نیازمند وکیل هستند که به دلیل طولانی بودن پروسه، هزینه آن هم تغییر می‌کند. البته این هزینه هم متغیر خواهد بود؛ چرا که برخی از دفاتر و موسسات وکالتی، تخفیف‌هایی را برای این موارد لحاظ می‌کنند.

حق الوکاله طلاق توافقی توسط کدام یک از طرفین پرداخت می شود؟

یکی دیگر از مواردی که ذهن متقاضیان طلاق توافقی را به خود درگیر می‌کند، چگونگی پرداخت هزینه آن است. در حقیقت آن‌ها نمی‌دانند که کدام یک از طرفین می‌بایست هزینه وکیل طلاق توافقی را پرداخت کند. در این رابطه باید عنوان کنیم که به صورت عادی، دستمزد وکیل برای طلاق توافقی برخلاف دستمزد وکیل برای طلاق از طرف مرد یا زن، به صورت مساوی میان زوجین تقسیم می‌شود. اما ممکن است زوجین خود توافق کنند که هزینه توسط یکی از آن‌ها پرداخت شود. در نظر داشته باشید که این موضوع تاثیری در پرونده شما نداشته و امری کاملا توافقی میان طرفین است.

کمترین هزینه وکیل طلاق توافقی
هزینه وکیل طلاق توافقی معمولا بین زوجین تقسیم می‌شود

تاثیر داشتن وکیل در پروسه طلاق توافقی

از آنجایی که در این شیوه از جدایی، هر دو طرف بر روی جزئیات مهم توافق می‌کنند، غالبا بیشتر آن‌ها نیازی به داشتن وکیل نمی‌بینند. به همین جهت است که تصمیم می‌گیرند تا به صورت سنتی، فرایند طلاق یا جاری کردن صیغه آن را انجام دهند. در این رابطه باید عنوان کنیم موارد زیادی بوده که بعد از جدایی طرفین، یکی از آن‌ها به توافق صورت گرفته پایبندی کامل نداشته است. مازاد بر این، زوج‌هایی هم که خودشان به دنبال طی کردن مراحل اداری و قضایی هستند، معمولا در طول پروسه دچار اشتباهات مختلفی می‌شوند که می‌تواند زمینه سوء استفاده طرف مقابل یا مشکلات دیگر در آینده را افزایش دهد.
از طرفی این دسته از زوج‌ها اغلب به دلیل عدم آشنایی با فرایندها و قوانین مربوط، زمان بیشتری را از دست می‌دهند. این در حالی است که داشتن یک وکیل می‌تواند تمام توافقات صورت گرفته و جنبه‌های مختلف آن را برای شما قانونی کند. به همین جهت است که هر دو طرف بعد از جدایی، به مفاد توافق پایبند بوده، یا در صورت عدم پایبندی هم امکان پیگیری قضایی وجود خواهد داشت. مازاد بر این یک وکیل با تجربه، به دلیل داشتن شناخت کافی از پروسه کار، می‌تواند سرعت اجرای فرایند طلاق را به مراتب افزایش دهد. همین عامل هم سبب شده تا اغلب متقاضیان این حوزه، از یک وکیل برای پروسه طلاق توافقی خود کمک بگیرند.

سایر هزینه های طلاق توافقی

در نظر داشته باشید که هزینه وکیل برای طلاق توافقی تنها هزینه پیش روی شما نیست؛ بلکه باید در طول این مسیر، هزینه‌های دیگری را هم پرداخت کنید. ما تمامی آن‌ها را در جدول زیر برای شما آورده‌ایم. در نظر داشته باشید که تمامی هزینه‌های یاد شده، الزامی بوده و بایستی حتما آن‌ها را پرداخت کنید.

هزینه مشاوره‌های اجباری برای ۵ جلسه520 هزار تومان
هزینه دادرسی170 هزار تومان
هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه140 هزار تومان
هزینه جاری کردن صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانهیک میلیون و پانصد هزار تومان

سخن آخر

میزان هزینه وکیل طلاق توافقی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بیشتر متقاضیان این حوزه، اطلاعات دقیقی در مورد آن ندارند. مازاد بر این، تفاوت موجود در قیمت‌های ارائه شده توسط وب سایت‌های مختلف، موجب سردرگمی اغلب آن‌ها می‌شود. ما در این مقاله سعی کردیم تا مروری بر روی این موضوع داشته و جنبه‌های مختلف آن را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. با این حال اگر به دنبال بهترین و ارزان‌ترین وکیل برای طلاق توافقی خود هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما در موسسه آرمان وکالت از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

  1. هزینه طلاق توافقی چقدر است؟ این هزینه متناسب با عوامل مختلفی تغییر می‌کند. اما در حالت کلی بین  3.5 تا 8 میلیون تومان است.
  2. آیا پرداخت هزینه وکیل طلاق توافقی اجباری است؟ خیر؛ اما نداشتن آن می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات حقوقی مختلفی باشد.
  3. هزینه وکیل برای طلاق توسط کدام یک از طرفین پرداخت می‌شود؟ در حالت عادی هزینه طلاق به صورت مساوی میان زوجین تقسیم خواهد شد. مگر اینکه زوجین بر روی پرداخت هزینه توسط یکی از طرفین توافق کرده باشد.

پیام بگذارید

02191014048