یکی از رایجترین دعاوی حقوقی که ممکن است در حین معامله املاک برای افراد رخ دهد، عدم تحویل مبیع می باشد. به بیان سادهتر، شخص فروشنده بعد از دریافت بیعانه یا ثمن معامله، نسبت به ارائه مال فروخته شده اقدام نکرده است. در این حالت میتوان دعوی الزام به تحویل مبیع را مطرح کرد. این موضوع یکی از رایجترین دعاوی مابین خریداران و فروشندگان می باشد که طی سالهای اخیر، رشد بالایی پیدا کرده است.
نهاد قانونگذار نیز ارکان، شرایط و مادههای مختلفی را پیرامون آن به تصویب رسانده است که میتواند تا حد زیادی مشکلات را برطرف کرده و شرایط را برای هر دو طرف تسهیل کند. با این حال بخش قابل توجهی از افراد، در این رابطه آگاهیهای لازم را ندارند. همین عامل هم باعث میشود تا مشکلات مختلفی میان آنها به وجود بیاید. مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع، یکی از بهترین و البته کارآمدترین راهکارهایی است که میتواند این ابهامات را برای شما برطرف کرده و فرایند انتخاب یا تصمیم گیریتان را سادهتر کند.
در واقع شما میتوانید با استفاده از یک مشاوره ساده، تا حد زیادی مشکلات حقوقی خود را برطرف کرده و مانع از صرف هزینههای اضافی شوید. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا این مشکل را به شیوه مناسب خدمت شما عزیزان شرح داده و جنبههای مختلفش را خدمتتان بیان کنیم. لذا اگر درگیر چنین پروندههایی هستید، توصیه میکنیم حتما ما را تا انتها همراهی فرمایید.
ماهیت الزام به تحویل مبیع
موارد زیادی در معاملات وجود دارد که خریدار، برای نهایی شدن قرارداد، ابتدا مبلغی را به عنوان بیعانه به فروشنده ارائه میدهد. شخص فروشنده هم مسئول است تا مال فروخته شده یا بخشی از آن را به خریدار ارائه دهد و پس از آن هزینههای نهایی را رد و بدل کنند. عموماً این روش برای معامله املاک و مستغلات رواج بیشتری دارد. البته در سایر شیوههای معاملاتی مانند خرید و فروش خودرو هم به چشم میخورد.
با این حال ممکن است شخص فروشنده، بعد از دریافت بیعانه یا ثمن معامله، به بهانههای مختلفی مانند عدم توانایی در تحویل مال، امید به افزایش قیمت و فروش با ارقام بالاتر و یا مشکلات دیگر، مال را در موعد مقرر ارائه ندهد. در چنین شرایطی خریدار میتواند برای طرح دعوی الزام به تحویل مبیع اقدام کند. در این حالت نهاد قانونگذار، پرونده را بررسی کرده و بعد از شنیدن گفتههای هر کدام از آنها، نسبت به صدور حکم اقدام میکند.
عموماً برای اینکه بتوانید در چنین پروندههایی موفق شوید، بایستی قرارداد فی مابین یا عقد بیعِ مشخص وجود داشته باشد. افزون بر این موارد، باید مدارک، سند یا رسید مربوط به پرداخت بیعانه را هم در اختیار داشته باشید. البته این موضوع جنبههای مختلف دیگری هم دارد که میتواند در موفق شدن پروندهتان به شما کمک کند. لذا بهترین راهکار برای جلوگیری از ایجاد هزینههای اضافه و انجام اقدامات اشتباه، دریافت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع است.
![مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2024/01/sold-delivery-required-legal-advice.jpg)
قوانین مرتبط به تحویل مبیع
همان گونه که اشاره کردیم، شیوه معامله با پرداخت بیعانه رواج زیادی در بین ایرانیان دارد. همین عامل هم سبب شده تا قوانین مختلفی پیرامون آن تصویب شود. یکی از آنها ماده ۳۳۸ قانون مدنی است. بر مبنای این قانون، پرداخت بیعانه یا ثمن معامله، به معنای تملیک عین به عوض معلوم است. یعنی پرداخت هزینه یا بیعانه، موجب تملیک مال مورد معامله خواهد شد. البته این موضوع به شرطی است که توافق مشخص یا همان عقد بیع میان هر دو طرف وجود داشته باشد.
همچنین قرارداد نگاشته شده، باید قانونی بوده و تمامی الزامات در آن رعایت شده باشد. یکی دیگر از این قوانین، ماده ۲۲۷ قانون مدنی است که آثار عقد بیع را تحویل ثمن و مبیع میداند. یعنی خریدار به پرداخت ثمن معامله و فروشنده هم به تحویل مبیع ملزم خواهد بود. البته در کنار این دو، مادههای ۱۰، ۲۱۹، ۲۲۰، ۳۳۹ و ۳۶۲ قانون مدنی هم حول محور وجه قانونی مبایعه نامهها و قولنامهها میباشد که میتوان بر مبنای آن، نسبت به حل و فصل دعاوی این حوزه اقدام کرد.
همچنین قوانین دیگری هم به صورت پراکنده وجود دارد که حول محور عقد بیع بوده و قضات از آنها برای بررسی پروندههای موجود در این حیطه استفاده میکنند. از آنجایی که این قوانین گستردگی فراوانی دارند، لذا توصیه میکنیم تا برای جلوگیری از هرگونه اقدام اشتباه و ضایع شدن حقوق خود، نسبت به دریافت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع اقدام کنید. چرا که این کار باعث میشود اطلاعات کاملی در رابطه با این قوانین به دست آورده و بتوانید بر مبنای شرایط خود، نسبت به انجام تصمیمگیریهای مختلف در این زمینه اقدام کنید.
شرایط الزام به تحویل مبیع
یکی از اصلیترین موضوعاتی که میتواند موجب سردرگمی بسیاری از متقاضیان و افراد درگیر در این پروندهها شود، شرایط الزام به تحویل مبیع است. به بیان سادهتر، بسیاری از متقاضیان نمیدانند که برای تحویل مبیع و موفق شدن در چنین پروندههایی، باید چه شرایط و ارکانی را رعایت کرده باشند. به صورت کلی، نهاد قانون گذار، ارکان مختلفی را برای این موضوع در نظر گرفته است که مهمترین آنها وجود عقد بیع است.
به بیان سادهتر، باید حتماً میان خریدار و فروشنده، یک قرارداد مشخص وجود داشته باشد که از لحاظ قانونی اعتبار داشته و تمام ارکان لازم را در خود داشته باشد. مورد دومی که در این رابطه وجود دارد، صحیح و سالم بودن مال مورد معامله است. به بیان سادهتر، باید مال مورد معامله فاسد نبوده و در چارچوب قانون باشد. برای مثال فروش محصولات غیرقانونی یا غیر شرعی، عملاً در چارچوب این عقد قرار نگرفته و فروشنده هم می تواند از ارائه مال امتناع کند. شخص خریدار هم نمیتواند هیچ گونه دعوی را در این زمینه داشته باشد.
البته در کنار این دو رکن اساسی، نکات و ریزه کاریهای مختلفی هم وجود دارد. برای مثال اگر شما بیعانهای را ارائه داده باشید، بهتر است حتماً رسید لازم برای آن را هم بگیرید؛ چرا که شخص فروشنده میتواند دریافت بیعانه را انکار کرده و این مورد نیز مسیر شما در طول پرونده را دشوارتر خواهد کرد. وجود همین ریزهکاریها است که موجب شده تا داشتن یک فرد متخصص و مطمئن، به عنوان یک رکن اساسی در طول پروندهها قلمداد شود.
نقش مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع
الزام به تحویل مبیع یکی از مشکلات رایجی است که حول محور عقد بیع رخ میدهد. با این حال بیشتر کاربران اطلاعات جامعی در این زمینه ندارند. حتی الزام به تحویل مبیع هم جنبهها و ریزه کاریهای بسیار مختلفی دارد که باعث میشود تا اغلب افراد عادی، در درک آن دچار مشکل شوند. همچنین گروهی از موکلین یا وکلای آنها، نسبت به ارائه شگردها و اقدامات غیر اخلاقی دست میزنند که دادگاه را فریب داده و همین عامل هم موجب ضایع شدن حق طرف مقابل آنها میشود.
دریافت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع، یکی از اصلیترین و بهترین راهکارهایی است که میتواند مسیر شما در این پروسه را سادهتر کند. در واقع شما به کمک دریافت این گروه از مشاورهها، میتوانید تمام ابهامات ذهنی خود در رابطه با قوانین موجود در این حیطه را رفع کنید.
افزون بر این موارد، شما میتوانید با استفاده از دانش و تجربه مشاوران، بهترین مجرای قانونی را برای موفق شدن در پرونده خود بیابید. آنان در بررسی مدارک، تامین ادله مورد نیاز، ارائه دادخواست قانونی و موارد دیگر به شما کمک میکنند. شکی نیست که ترکیب کلی این موارد میتواند مسیر پیش روی شما را تسهیل کرده و تا حد زیادی شانس موفقیتتان را هم افزایش دهد.
مزایای مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع
پیچیدگیهای موجود در عقد بیع و البته کمکهایی که داشتن یک مشاور میتواند به شما بکند، سبب شده تا روز به روز کاربران بیشتری به سمت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع کشیده شوند. لازم به ذکر است که این گروه از مشاورهها، مزیتهای بسیار قابل توجهی دارد که باعث میشود تا به صدر انتخاب افراد برسد. ما در ادامه برخی از این مزیتها را به صورت موردی خدمت شما عزیزان ذکر کردهایم.
- صرفهجویی در هزینهها
- افزایش شانس موفقیت
- جلوگیری از اتلاف وقت
- جلوگیری از دخالت افراد غیرمتخصص در پروندهها
- ارائه دادخواست اصولیتر
- رفع ابهامات ذهنی در رابطه با قوانین موجود در این حیطه
- بررسی ادله و مدارک از لحاظ محکمه پسند بودن
- ارائه نقشه راه و راهکار قانونی مناسب جهت موفق شدن در پروندهها
- و…
بهترین وکیل برای مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع
اگرچه مزایای فوق میتواند برای بیشتر متقاضیان این حیطه جذابیت بالایی داشته باشد، با این حال باید عنوان کنیم که تمامی مشاورهها نمیتوانند چنین مزیتهایی را به همراه داشته باشند. شما در صورتی میتوانید به این مزایا دست پیدا کنید که از یک شخص با تجربه و حرفهای مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع را دریافت کرده باشید. شکی نیست که این افراد در طول پروسه کاری خود، با پروندهها و کیسهای بیشتری تعامل داشتهاند.
به همین جهت است که میتوانند سریعترین و بهترین راهکار ممکن را در اختیار شما قرار دهند. آنها میتوانند به سادگی هرچه تمامتر، شرایط پرونده شما را تجزیه و تحلیل کرده و بدین ترتیب شانس موفقیت آن را تا حد زیادی تخمین بزنند. ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا تمامی مزیتهای فوق را در اختیار کاربران خود قرار دهیم.
به همین جهت هم بوده که اولویت خود را بر روی وکلای با تجربه ای قرار دادهایم که رزومه درخشانی در این حیطه داشتهاند. لذا اگر شما هم تمایل دارید تا شرایط پرونده خود را با یک وکیل حرفهای مطرح کنید، میتوانید هم اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما گفتگو فرمایید.
همچنین پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب مشاوره حقوقی ملکی را نیز مطالعه فرمایید.
سوالات متداول
منظور از الزام به تحویل مبیع چیست؟
در صورتی که یک عقد بیع انجام شده و فروشنده، ضمن دریافت بیعانه، نسبت به ارائه مال اقدام نکرده باشد، خریدار میتواند با طرح دعوی الزام به تحویل مبیع، نسبت به دریافت مال خود اقدام کند.
دو رکن اصلی برای طرح دعوی الزام به تحویل مبیع چیست؟
وجود قرارداد عقد بیع صحیح مابین طرفین و فاسد نبودن مال مورد معامله دو رکن اصلی برای طرح دعوی الزام به تحویل مبیع است.
مزایای دریافت مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع چه میباشد؟
صرفهجویی در هزینه، جلوگیری از اتلاف زمان، افزایش شانس موفقیت، رفع ابهامات ذهنی در رابطه با قوانین موجود در این حیطه و… از جمله مزیتهای رایج آن هستند.