مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما

مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما

کم نیستند افرادی که به دلیل نداشتن تجربه کافی در رابطه با حوزه کاری خود، مورد سوء استفاده طرف مقابل قرار گرفته و یا حق‌شان ضایع می‌شود. این موضوع تنها محدود به کارگران نبوده و گاهاً کارفرماها نیز نمی‌توانند در یک پروسه کاری، حق خود را به دست آورند. همین عامل هم باعث شده تا دعاوی کارگر و کارفرما به عنوان یک امر طبیعی در مجامع مختلف شناخته شود. در کشور ما هم این موضوع به کرات دیده می‌شود.
با این حال در اکثر موارد می‌توان به وسیله تفهیم حقوق طرفین و انعقاد قراردادی مناسب، تا حد زیادی مانع از آن شد. مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما (Worker and employer claims counseling) همان چیزی است که می‌تواند این دغدغه را برای افراد برطرف سازد. در واقع متقاضیان می‌توانند به کمک یک مشاور حرفه‌ای، تا حد زیادی مانع از بروز مشکلات بیشتر در آینده شده و پروسه کاری خود را یک چارچوب قانونی‌تر جلو ببرند. ما نیز در ادامه این مقاله سعی داریم تا مرور واضحی بر روی آن داشته و تمام جنبه‌هایش را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. لذا اگر به هر نحوی درگیر دعاوی بین کارگر و کارفرما هستید، حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید؛ چرا که نقش موثری در رفع مشکلاتتان خواهد داشت.

دلایل بروز اختلاف بین کارگر و کارفرما 

اولین موضوعی که می‌تواند در جلوگیری از دعاوی بین کارگر و کارفرما یا رفع آن نقش داشته باشد، شناخت دلایل مربوط به آن است. متاسفانه بیشتر افراد نمی‌دانند که این مشکلات ریشه در چه مواردی دارد. اصلی‌ترین عاملی که می‌تواند زمینه ساز مشکلات و اشتباهات مختلف میان این اقشار باشد، عدم آشنایی آنها با قوانین رایج در این حوزه است. به عبارت ساده‌تر بیشتر کارفرمایان و کارگران، شناختی از قوانین رایج در این حوزه ندارند. به همین جهت است که در فرایند تدوین یا امضای قرارداد، اصلاً توجهی به مفاد آن نخواهند داشت. همین عامل هم زمینه سوء استفاده و مشکلات بیشتر در آینده را فراهم می‌کند.
همچنین ممکن است برخی از طرفین ندانند به چه صورت حقوق قانونی خود را به دست آورده و در رابطه با آنها رایزنی‌های لازم را انجام دهند. برای مثال آنها ممکن است در ابتدای کار اهمیت چندانی به موضوعاتی مانند حق سنوات، بیمه، ساعت کار، اضافه کاری و موارد دیگر نداشته باشند و تنها هدف آنها نهایی شدن قرارداد باشد. اما در آینده این موضوعات کوچک می‌تواند زمینه‌ساز بروز اختلافات مختلف شود.
مازاد بر این بیشتر افراد در زمان انعقاد قرارداد، راهکار مناسبی برای حل اختلافات احتمالی تعیین نمی‌کنند. برای مثال یک داور یا مجرای قانونی مناسب برای رفع مشکلات را در نظر نمی‌گیرند. ترکیب کلی این عوامل باعث می‌شود در آینده مشکلات مختلفی برای آنها به وجود آید که عموما باعث هدر رفت زمان و انرژی‌شان خواهد شد. به همین دلیل استفاده از مشاوره حقوقی برای دعاوی کارگر و کارفرما اهمیت زیادی دارد.

روش رفع دعاوی بین کارگر و کارفرما

همان گونه که اشاره کردیم، به وجود آمدن دعاوی بین کارگر و کارفرما به عنوان یک امر طبیعی در جوامع قلمداد می‌شود. در کشور ما هم قوانین و راهکارهای مختلفی برای رفع این مشکلات تعیین شده است. به صورت کلی ماده ۱۵۷ قانون کار، شیوه‌های رسیدگی به اختلافات و دعاوی بین کارگر و کارفرما را برای ما تفهیم می‌کند. بر مبنای این قانون، نهاد مربوطه به طرفین توصیه می‌کند تا در گام اول مشکل خود را بر اساس روش‌های توافقی و مسالمت آمیز برطرف کنند. در صورتی هم که امکان برطرف‌سازی آن ممکن نباشد، باید مشکل خود را از طریق شورای اسلامی پیگیری کنند.
ولی اگر یک شورای اسلامی در دسترس نبود، طرفین می‌توانند مشکل خود را به انجمن صنفی کارگران یا نماینده قانونی کارگر و کارفرما ارجاع داده و از این طریق نسبت به رفع آن اقدام کنند. اما اگر این موارد هم نتیجه‌ای در پی نداشت، آنها می‌توانند پرونده خود را به اداره کار ارجاع دهند. نهاد مربوطه یک هیئت متشکل از نماینده وزارت کار و امور اجتماعی، نماینده مدیران صنایع و نماینده اتحادیه کارگران دارد. آنها شرایط پرونده را بررسی کرده و بر این مبنا رای لازم را ارائه خواهند داد. در این رابطه مقاله مشاوره حقوقی اداره کار را مطالعه کنید.

مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما و هزینه آن
دعاوی کارگر و کارفرما رایج بوده و راه‌حل‌هایی دارد

اما اگر باز هم طرفین به رای صادر شده اعتراض داشته باشند، می‌توانند امورات خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری کرده و نسبت به نهایی شدن آن تصمیم گیری کنند. مشکل اساسی که در این پروسه وجود دارد، عدم آشنایی افراد با قوانین و تشریفات رایج در این حوزه است. آنها نمی‌دانند که بر مبنای قانون چه حقوقی داشته و چگونه باید نسبت به دریافت آنها اقدام کنند. در چنین شرایطی است که دریافت مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما، می‌تواند به عنوان راهکار مناسبی برای آنها قلمداد شود. در واقع این مشاوره می‌تواند شانس موفقیت آنها در پرونده را مشخص کرده و نقشه راه مناسب جهت محقق ساختن آن را در اختیارشان قرار دهد.

اهمیت مشاوره در زمینه دعاوی کارگر و کار فرما

بسیاری از طرفین درگیر در دعاوی کارگر و کارفرما، گاها ادعاهای غیر اصولی داشته یا مواردی را مطرح می‌کنند که اصلا از لحاظ قانونی قابل استناد نبوده و یا دست کم مدارک لازم برای اثبات آن را ندارند. این موضوع نه تنها فرایند کار را برایشان دشوارتر می‌کند، بلکه در نهایت نیز موجب شکست آنها در پرونده خواهد شد.
اما دریافت یک مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما، می‌تواند به سادگی این مشکل را برطرف کند. در واقع شما می‌توانید شرایط و مشکل خود را برای وکیل مربوطه شرح دهید. او نیز بر مبنای اطلاعات و قوانین رایج در این حیطه، شانس موفقیت شما را بررسی می‌کند. همچنین می‌تواند ادله و مدارکتان را از لحاظ محکمه پسند بودن مورد ارزیابی قرار دهد. 
اگر نیاز به مدارک موازی جهت جلب نظر هیئت منصفه باشد، او کمک می‌کند تا بتوانید آنها را تامین کنید. در کنار آن هم نقشه راه مناسب جهت موفقیت در پرونده و رسیدن به نتیجه مناسب را در اختیار شما قرار می‌دهد. ترکیب کلی این عوامل در کنار یکدیگر باعث می‌شود تا دریافت مشاوره از متخصصان، به عنوان نخستین قدم در این فرایند قلمداد شود.

هزینه مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که می‌تواند ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کند، هزینه مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما است. بیشتر افراد به دلیل تصورات نادرست در رابطه با این هزینه‌ها، به سمت تیم‌های مشاوره نمی‌روند؛ چرا که نگران هزینه‌های سرسام آور و خروجی‌های ناکارآمد هستند. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه مشاوره رقم بسیار اندکی بوده و در مقایسه با مزایای آن، بسیار ناچیز شمرده می‌شود.
در حالت کلی این هزینه بر مبنای دقیقه محاسبه شده و متناسب با فاکتورهای مختلفی تغییر می‌کند. اما عموماً در رنج ۱۰ هزار تومان برای هر یک دقیقه قرار دارد. این در حالی است که بروز هرگونه خطا در یک پرونده یا انجام اشتباه در آن می‌تواند هزینه‌های به مراتب بیشتری را برای افراد به دنبال داشته باشد. همین عامل هم سبب می‌شود تا هزینه این دسته از مشاوره‌ها بسیار اقتصادی باشد.

با تجربه ترین وکیل مشاور برای دعاوی کارگر و کارفرما

اگرچه دریافت مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما می‌تواند مزیت‌های بسیار چشمگیری برای طرفین به دنبال داشته باشد، با این حال باید عنوان کنیم که شما تنها در صورتی می‌توانید از این مزیت‌ها بهره‌مند شوید که تیم مناسبی را برای دریافت مشاوره انتخاب کرده باشید. به عبارت ساده‌تر، وکیل مورد نظر شما باید تجربه لازم را در این زمینه داشته و دست کم با چند پرونده مختلف در این حوزه تعامل کرده باشد.
این موضوع همان چیزی بوده است که ما سعی کرده‌ایم در موسسه آرمان وکالت به خوبی آن را رعایت کنیم. بر همین مبنا هم بوده که حرفه‌ای‌ترین و با تجربه‌ترین متخصصان این حوزه را جذب تیم خود کرده و سعی داشته‌ایم تا خدمات آنها را به صورت ۲۴ ساعته و با کمترین هزینه‌های ممکن در اختیار متقاضیان قرار دهیم. لذا اگر در رابطه با دعاوی مربوط به کارگر و کارفرما سوالی دارید، می‌توانید هم اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما گفتگو نمایید.

سوالات متداول

اصلی‌ترین عامل اختلافات کارگر و کارفرما چیست؟

عدم آگاهی طرفین از حقوق قانون قانونی و ضوابط موجود در این حیطه به عنوان دلیل اصلی این مشکلات قلمداد می‌شود.

از نظر قانون نخستین راه برای رفع دعاوی کارگر و کارفرما چیست؟

توافق مابین طرفین و رفع مشکل به شیوه مسالمت آمیز، به عنوان نخستین قدم شناخته می‌شود. اما اگر کارساز نبود، می‌توان پرونده را به اداره کار ارجاع داد.

هزینه مشاوره برای اختلافات کارگر و کارفرما چقدر است؟

این هزینه متناسب با فاکتورهای مختلفی مانند تجربه وکیل، مدت زمان مشاوره و فاکتورهای دیگر تغییر می‌کند. اما می‌تواند از دقیقه‌ای ۱۰ هزار تومان شروع شده و تا ارقام بالاتر هم ادامه پیدا کند.

پیام بگذارید

02191014048