به وجود آمدن مشکل میان کارگر و کارفرما را میتوان یکی از رایجترین موضوعاتی دانست که میتواند در جامعه ما رخ دهد. این موضوع به عنوان امری طبیعی قلمداد میشود. به همین جهت بوده که دولت هم سازمانی به نام اداره کار را به عنوان مسئول رسیدگی به آن قرار داده است. در کنار آن هم قوانین مختلفی برای رسیدگی به مشکلات این حوزه ایجاد شده که هر دو طرف ملزم به اجرای آن هستند. با این حال در اکثر موارد، طرفین اطلاعات دقیقی در این رابطه نداشته و همین عامل هم باعث میشود تا اشتباهات مختلفی انجام دهند. در این حالت است که دریافت مشاوره حقوقی اداره کار میتواند مسیر پیش رو را برای شما بسیار شفافتر سازد.
شما میتوانید با استفاده از یک مشاوره کارآمد، تا حد زیادی مسیر پیش روی خود را شفافتر کرده و مانع از بروز اشتباهات مختلف شوید. همین عامل هم سبب شده تا بسیاری از افراد، به محض بروز اشتباه یا مشکلات در این زمینه، به سراغ وکلای حرفهای رفته و به دنبال دریافت مشاوره از آنها باشند. اما در این میان کم نیستند متقاضیانی که اطلاعات کاملی در این رابطه نداشته و نمیدانند دریافت این مشاوره میتواند چه مزیتهای قابل توجهی برای آنها به همراه داشته باشد. ما در ادامه مروری بر روی آن داشته و سعی کردهایم تا تمام جنبههایش را خدمت شما بیان کنیم. لذا اگر درگیر مشکلات مختلف در حوزه کاری خود بوده و قصد شکایت یا پیگیری آن را دارید، توصیه میکنیم که این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.
قوانین مربوط اداره کار به چه صورت است؟
اولین موضوعی که میتواند موجب سردرگمی افراد و اشتباهات مختلف توسط آنها شود، عدم آگاهیشان در رابطه با قوانین و تشریفات اداره کار است. به عبارت سادهتر این سازمان الزامات و قوانین مشخصی را تعیین کرده که هم کارفرما و هم کارگر ملزم به پایبندی بدان هستند. اما متاسفانه اغلب افراد تصورات نادرستی در رابطه با این قوانین دارند. برای مثال حق سنوات به عنوان یک امتیاز قانونی کارگر قلمداد میشود که کارفرما ملزم به پرداخت آن است. حتی اگر کارگر کمتر از یک ماه برای کارفرما فعالیت کرده باشد، بازهم او ملزم به پرداخت حق سنوات وی است.
با این حال بسیاری از کارفرمایان در هنگام انعقاد قرارداد، توجهی به این موضوع نداشته و آن را در سال اول یا دورههای ابتدایی برای کارگر در نظر نگرفته یا در حد قانونی در نظر نمیگیرند. همین عامل هم زمینه بروز اختلافات و مشکلات مختلف را فراهم میکند که در نهایت به زیان آنها تمام خواهد شد. همچنین تعهدات کارگر نسبت به کارفرما و مشخص کردن آنها از دیگر فاکتورهایی است که در بیشتر موارد، متقاضیان اطلاعاتی در رابطه با آن ندارند.
نحوه انعقاد قرارداد مناسب، فرایند پرداخت بیمه، چگونگی شکایت کارگر و کارفرما علیه یکدیگر، حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور، حق سنوات و…. از جمله مهمترین موضوعاتی است که طرفین به آنها آشنایی نداشته و در متن قرارداد هم اطلاعات نادرست یا خارج از قانون را در رابطه با آنها ذکر میکنند. این موضوع نیز موجب میشود تا مشکلات مختلفی برای آنها به وجود آید که در نهایت هزینه و زمان آنها را هدر میدهد.
اهمیت دریافت مشاوره حقوقی اداره کار
همان گونه که اشاره کردیم، قوانین مربوط به اداره کار میتواند بسیار پیچیده و گسترده باشد. در بیشتر موارد، طرفین هم اطلاعاتی در رابطه با جزئیات آن و قانونی بودن قرارداد کاریشان ندارند. آنها حتی نمیدانند به چه صورت نسبت به دریافت حقوق خود اقدام کنند. در چنین شرایطی است که دریافت مشاوره حقوقی برای مشکلات مرتبط با اداره کار میتواند مسیر را برای آنها بسیار سادهتر کند. در واقع این افراد میتوانند به وسیله یک مشاوره ساده، تا حد زیادی ابهامات ذهنی خود را برطرف کنند. همچنین آنها میتوانند راهکار قانونی مناسب جهت به دست آوردن حقوق خود را نیز جویا شوند.
این امر مانع از اشتباه آنها شده و روند پروندهشان را در ایده آلترین حالت ممکن قرار میدهد. همچنین کارفرمایان و کارگران میتوانند قبل از امضای هرگونه قرارداد کاری یا تدوین آن، ابتدا به کمک یک وکیل حرفهای در این زمینه، آن را از لحاظ قانونی بودن بررسی کرده و سپس امورات کاری دیگر را در پیش بگیرند. آنها میتوانند از وکیل بخواهند تا به جایشان قرارداد کاری را به صورت قانونی تدوین کرده و تمام جزئیات را در آن مشخص سازد. این عامل مانع از ضایع شدن حقوق طرفین در فرایند کار خواهد شد.
از طرفی دیگر چنانچه به دلیل ضایع شدن حقتان، به دنبال شکایت از طرف مقابل خود هستید، میتوانید ابتدا یک مشاوره حقوقی اداره کار (Labor department legal advice) با وکیل حرفهای انجام داده و مطابق با صلاحدید و نظر او پرونده خود را در پیش بگیرید. همچنین او میتواند مدارک و ادله شما را از لحاظ محکمه پسند بودن بررسی کند. این عامل شانس موفقیت شما را افزایش داده و از باخت شما جلوگیری خواهد کرد. نکته قابل توجه این است که انجام یک مشاوره حقوقی هزینههای بسیار اندکی دارد. این هزینهها در مقایسه با زیانهای احتمالی شما بسیار ناچیز قلمداد میشود. به همین جهت است که اغلب متقاضیان آن را اولین قدم از فرایند رسیدن به حقوق خود قرار میدهند.
چه مواردی در حیطه مشاوره حقوقی اداره کار قرار می گیرد؟
اغلب متقاضیان نمیدانند که در چه شرایطی باید نسبت به دریافت مشاوره حقوقی قوانین اداره کار اقدام کرده و اصلاً چه مواردی در این حیطه قرار میگیرد. برای مثال برخی از موضوعات عملاً خارج از دایره رسیدگی اداره کار بوده و بایستی از همان مرحله ابتدایی، در مراجع قضایی پیگیری شود.
![اهمیت مشاوره حقوقی اداره کار](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2023/12/labor-department-legal-advice-rules.jpg)
همچنین درباره گروهی دیگر از پروندهها نیز از همان ابتدا مشخص است که مطرح کردن آنها نمیتواند به جایی برسد. به همین جهت است که یک وکیل حرفهای میتواند مانع از اقدامات اشتباه شما شده و در جلوگیری از اتلاف زمان و هزینهتان نقش داشته باشد. به صورت کلی میتوان موضوعات زیر را در یک مشاوره حقوقی اداره کار پوشش داد.
- دعاوی و مشکلات مابین کارگر و کارفرما
- قوانین رایج اداره کار
- تشریفات اداره کار برای رسیدگی به پرونده کارگر و کارفرما
- بررسی قرارداد کار برای کارگر
- تدوین قرارداد کار اصولی برای کارفرما
- بررسی ادله از لحاظ محکمه پسند بودن قبل از ثبت هرگونه شکایت
- بررسی پرونده ارجاع داده شده به دیوان عدالت اداری
- ارائه اطلاعات تکمیلی در رابطه با قوانین اداره کار و دیوان عدالت اداری
- ارائه نقشه راه برای متقاضیان جهت موفقیت در پرونده
- و….
آیا می توان به رای صادر شده اداره کار اعتراض کرد؟
در بیشتر موارد اداره کار به عنوان نهاد اصلی برای تصمیم گیری در رابطه با دعاوی مابین کارگر و کارفرما شناخته میشود. این نهاد در رابطه با پروندهها و دعاوی مطرح شده، رای مورد نظر خود را صادر کرده و طرفین ملزم به اجرای آن هستند. عموماً این سازمان یک هیئت تشخیص، متشکل از نماینده وزارت کار و امور اجتماعی، نماینده مدیران صنایع و نماینده کارگران دارد که آنها در رابطه با پروندههای مربوطه رای میدهند.
با این حال ممکن است یکی از طرفین نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته و ادعای ضایع شدن حقوق خود را داشته باشد. در این حالت است که میتوان رای مربوطه را به مراجع قضایی ارجاع داد که در اکثر موارد هم دیوان عدالت اداری، مسئولیت رسیدگی به آن را خواهد داشت. این موضوع به ویژه در رابطه با سهل انگاریهای اداره کار، بیمه و سایر ارگانها به چشم میخورد. در هر صورت میتوان مابقی فرایندهای اداری و پیگیری پرونده را در دیوان عدالت اداری به سرانجام رساند. امورات این مرجع قضایی هم با سایر ارگانهای قوه قضاییه تفاوت داشته و نیازمند دقت بیشتری است. ما در مقاله “مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری” به خوبی آن را شرح داده ایم.
نکات مهم برای انتخاب وکیل حقوقی اداره کار
اهمیت دریافت مشاوره حقوقی اداره کار از یک وکیل با تجربه باعث شده تا افراد در رابطه با انتخاب متخصص مورد نظر خود، دچار وسواس و سردرگمی شوند. به نحوی که اغلب آنها تمایل دارند تا امورات کاری خود را به حرفهایترین و البته بهترین شخصی واگذار کنند که در این زمینه فعالیت دارد. اما این متقاضیان نمیدانند که چگونه فرد مورد نظر را انتخاب کنند. برای این موضوع کافی است تا ابتدا به تجربه و رزومه شخص مورد نظر دقت کنید.
بهتر است وکیل مورد نظر شما به صورت اختصاصی در حوزه دعاوی اداره کار و دیوان عدالت اداری فعالیت کرده یا دست کم رزومه درخشانی در این حیطه داشته باشد. افزون بر این موارد، در دسترس بودن و فرایند مشاوره با او هم باید ساده و مستمر باشد. داشتن اطلاعات جامع در حوزه قوانین اداره کار هم از دیگر مواردی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت. برای بررسی این موضوع کافی است تا شرایط خود را برای وکیلتان شرح دهید.
یقیناً اگر وکیل شما تجربه لازم را در این حوزه داشته باشد، میتواند به سادگی قوانین آن را برای شما تشریح کرده و راهکار ایده آل را در اختیار شما قرار دهد. البته برای اشراف کاملترتان توصیه میکنیم قبل از هرگونه مشاوره، ابتدا جستجوی کوتاهی در این زمینه داشته باشید. یقیناً این موضوع به شما کمک میکند تا تصمیم گیریهای هوشمندانهتری انجام دهید.
بهترین تیم مشاوره حقوقی اداره کار
بیشتر افراد نمیدانند که چگونه این گروه از وکلای با تجربه را یافته و مشاوره لازم را از آنها دریافت کنند. ما در موسسه آرمان وکالت سعی کرده ایم تا این مشکل را برای متقاضیان برطرف سازیم. به همین جهت بوده که حرفهایترین و با تجربهترین متخصصان در حوزه مشاوره حقوقی اداره کار را در تیم خود گردآوری کردهایم.
مازاد بر این سعی کردهایم تا پلنهای مشاوره را با قیمتهای بسیار مناسب به مشتریان ارائه دهیم. لذا اگر شما هم به دنبال یک تیم حرفهای برای رفع مشکلات خود در حوزه قوانین اداره کار هستید، میتوانید هم اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما گفتگو کنید.
سوالات متداول
نهاد اصلی رسیدگی به دعاوی مابین کارگر و کارفرما چیست؟
اداره کار به عنوان نهاد اصلی شناخته میشود. اما ممکن است برخی از پروندهها، به قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری هم ارجاع داده شود.
آیا میتوان به رای صادر شده از اداره کار اعتراض وارد کرد؟
بله؛ میتوان تحت شرایط خاصی نسبت به رای صادر شده اعتراض وارد کرده و پیگیری آن را در مراجع دیگر انجام داد.
مهمترین دلیل دریافت مشاوره حقوقی اداره کار چیست؟
پیچیدگیهای موجود در قوانین این حیطه و البته جلوگیری از اشتباه و هزینههای بیشتر، به عنوان مهمترین دلایل شناخته میشود.