طلاق غیابی را میتوان یکی از شیوههای جدایی میان زوجین دانست که تحت شرایط خاصی انجام میشود. همین خاص بودن شرایط هم باعث شده تا پیگیری امورات مربوط به مهریه و حقوق طرفین، پیچیدگیهای خاصی داشته باشد. از طرفی دیگر به دلیل وجود شگردهای مختلف در این حیطه، بسیاری از افراد نمیتوانند حقوق خود را بهطور کامل بهدست آورند. این مورد سبب شده تا بسیاری از آنها بهدنبال وکیل طلاق غیابی باشند.
با این حال در این میان کم نیستند متقاضیانی که هنوز به خوبی با ماهیت این شیوه از جدایی آشنا نبوده یا حتی نمیدانند که چرا بایستی در این پروسه با خود یک وکیل داشته باشند. این موارد جزء مهمترین و البته شاخصترین فاکتورهایی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن بپردازیم. لذا اگر شما هم یکی از متقاضیان طلاق غیابی هستید، حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.
طلاق غیابی چیست؟
یکی از اصلیترین چالشها و پرسشهایی که پیش روی افراد قرار میگیرد، ماهیت طلاق غیابی است. در واقع بیشتر آنها نمیدانند که این شیوه از جدایی به چه مواردی اطلاق شده یا شامل چه جزئیاتی است. در این رابطه باید عنوان کنیم که هرگاه یکی از طرفین طلاق در دادگاه حضور نداشته، به وی ابلاغی به صورت واقعی ارائه نشده و خود او هم در روند پرونده دفاعیهای ارائه نداده باشد، رای دادگاه بدون حضور وی صادر میشود. این شیوه از جدایی به عنوان طلاق غیابی یا Absentee divorce قلمداد شده و عموماً شرایط خاص خود را دارد. برای مثال چنانچه ۴ سال از غیبت زوج گذشته و مفقود الاثر باشد؛ زوجه میتواند برای دریافت طلاق غیابی اقدام کند. همچنین بر طبق مفاد ۸ و ۱۱ عقدنامه، در صورت ۶ ماه ترک منزل بدون دلیل موجه توسط زوج، امکان طلاق غیابی ممکن میشود. البته این موضوع به شرطی است که زوج مفاد موجود در عقدنامه را امضا کرده و در دادگاه هم غایب باشد. در واقع شروط و پیچیدگی های طلاق غیابی بسیار بیشتر از تصور متقاضیان است. همین عامل هم باعث میشود تا همراهی با یک وکیل طلاق غیابی، بهعنوان امری الزامی برای بیشتر افراد بدل شود.
شرایط طلاق غیابی
یکی از اصلیترین مواردی که موجب میشود تا بیشتر متقاضیان دچار سردرگمی شوند، شرایط طلاق غیابی است. در واقع آنها نمیدانند که تحت چه شرایطی این شیوه از طلاق برقرار بوده و میتوانند بر مبنای آن درخواست طلاق را ارائه دهند. در این رابطه باید عنوان کنیم که بر طبق ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی، هرگاه زوج یا همان شوهر، به مدت ۴ سال تمام مفقود الاثر یا بیخبر باشد، زوجه میتواند از دادگاه درخواست طلاق کرده و دادگاه هم با اجرای تشریفات مربوطه و در غیاب زوج، حکم طلاق را صادر میکند.
همچنین اگر مرد به مدت ۶ ماه و بدون دلیل موجه، ترک منزل کرده باشد، زوجه میتواند درخواست طلاق دهد. البته این موضوع به شرطی است که شوهر، شروط چاپی موجود در عقدنامه را امضا کرده باشد. در این حالت، بر مبنای بندهای ۸ و ۱۱ این شروط، زوجه میتواند در صورت ترک غیر موجه منزل به مدت بیش از ۶ ماه، درخواست طلاق غیابی بدهد.
همچنین اگر زوجه درخواست طلاق داده و زوج هیچ گونه ابلاغی به صورت واقعی دریافت نکرده یا در جلسه دادگاه حاضر نشده و دفاعیهای ارائه نداده باشد، رای دادگاه به صورت غیابی و در نبود او صادر خواهد شد. البته هر یک از این موارد میتواند جنبههای مختلف خود را داشته باشد که موجب پیچیدگی بیشتر آن خواهد شد که درک آنها تنها به کمک وکیل طلاق غیابی امکانپذیر است. برای مثال در حالت آخر اگر یکی از اعضای خانواده درجه یک یا خادمان زوج، ابلاغیه را دریافت کرده باشد، آنگاه از نظر دادگاه ابلاغیه به صورت واقعی به وی اعلام شده است.
مازاد بر این موجه یا غیر موجه سازی ترک منزل در شرط دوم، میتواند راهکارها و تعاریف متفاوتی داشته باشد. این موضوع هم پیچیدگی موجود در این حیطه را بسیار بیشتر میکند. ترکیب کلی این موارد باعث شده تا بیشتر متقاضیان، نیازمند وکیل طلاق غیابی در طول این پروسه باشند؛ چرا که احتمال سردرگمی یا ضایع شدن حقوق آنها را افزایش میدهد.
شگرد غیر اخلاقی برای طلاق غیابی
بسیاری از متقاضیان هنوز به خوبی درک نکرده اند که حوزه طلاق غیابی تا چه اندازه میتواند پیچیده و دشوار باشد. بهنحوی که بسیاری از طرفین و وکلای این حوزه، شگردهای مختلفی را برای گرفتن طلاق یا ضایع کردن حق طرف مقابل انجام میدهند. یکی از شیوههای موجود در این زمینه، شگردی است که توسط برخی از زنان و وکیل طلاق غیابی آنها انجام میشود. آنها یک دادخواست مطالبه نفقه معوقه حداقل به مدت ۶ ماه، در شورای حل اختلاف طرح کرده و با دادن نشانی سوری، مانع از رسیدن درخواست به طرف مورد نظر میشوند. پس از آن با دریافت حکم مربوطه، به عدم پرداخت نفقه استناد کرده و دادخواست طلاق را به دادگاه میدهند.
به همین جهت میتوانند حکم طلاق را به نفع خود صادر کنند. البته این راهکار غیر اخلاقی بیشتر در مواردی استفاده میشود که زوج در خارج از کشور بوده یا دست کم به دلیل کار، مسافرت یا هر موضوع دیگری در دسترس نباشد. در کنار این موارد، شگردهای مختلف دیگری هم استفاده میشود که مجموع آنها در کنار همدیگر میتوانند پیچیدگی موجود در این حیطه را افزایش داده و ریسک کلاهبرداری از طرفین را بیشتر کنند. همین عامل میتواند نشان دهنده اهمیت وکیل طلاق غیابی برای هر یک از طرفین باشد.
![اهمیت وکیل طلاق غیابی](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2023/11/absentee-divorce-lawyer-duties.jpg)
دلیل داشتن وکیل طلاق غیابی
یقیناً تا به این لحظه دریافته اید که داشتن وکیل طلاق غیابی تا چه اندازه میتواند در جلوگیری از کلاهبرداری برایتان موثر باشد. با این حال باید عنوان کنیم که این موضوع تنها دلیلی نیست که الزام داشتن این گروه از وکلا را برایتان بیشتر میکند. در واقع طلاق غیابی بر خلاف سایر شیوههای طلاق، تشریفات خاص خود را دارد. برای مثال در مواردی که زوج مفقود الاثر باشد، دادگاه صرفاً به گفتههای شما اکتفا نکرده و آگهی مربوط به آن را در روزنامههای کثیرالانتشار ارائه میدهد. این اطلاع رسانی باید دست کم از چند شیوه مختلف انجام شده و مستندات آن به دادگاه ارائه شود. سپس بر مبنای آن رای طلاق به صورت غیابی صادر میشود. لذا باید عنوان کنیم که پیچیدگیهای موجود در این حیطه بسیار بیشتر از آن است که اغلب متقاضیان تصور میکنند. به همین جهت است که داشتن یک وکیل طلاق غیابی، نه تنها مانع از کلاهبرداری شما شده؛ بلکه میتواند فرایندهای پیچیده موجود در این شیوه از جدایی را برای شما تسهیل کرده و به جایتان تمام امورات مربوط به آن را انجام دهد.
هزینه وکیل طلاق غیابی چقدر است؟
یکی از اصلیترین دغدغههایی که میتواند ذهن بیشتر متقاضیان را به سمت خود درگیر کند، هزینه وکیل طلاق غیابی است. در واقع بیشتر متقاضیان نمیدانند که باید چه مقدار هزینه را بابت وکیل طلاق بپردازند. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه مربوطه، تماماً به توافق طرفین بستگی دارد. با این حال فاکتورها و مؤلفههای مختلفی هم وجود هر که بر روی آن اثر میگذارد. یکی از آنها طرف درخواست دهنده است.
برای مثال اگر دادخواست توسط زوج ارائه شده باشد، مسیر پیچیدهتری پیش روی وکیل قرار دارد؛ چرا که بر مبنای قانون، حق طلاق با مرد بوده و زن تحت شرایط خاصی میتواند حکم طلاق را دریافت کند. به همین جهت است که دستمزد وکلا برای این پروندهها افزایش پیدا میکند. پیچیدگی پرونده، مرحله رسیدگی و ادله مورد نیاز از دیگر فاکتورهایی هستند که میتوانند این هزینه را تغییر دهند. همچنین تجربه وکیل هم خود در افزایش قیمتها نقش دارد. به نحوی که هر اندازه وکیلتان با تجربهتر باشد، یقیناً دستمزدهای بالاتری را دریافت میکند. اما در مقابل، شانس موفقیت پرونده توسط این گروه از وکلا بیشتر خواهد بود.
بهترین وکیل طلاق غیابی
پیچیدگی پروندههای طلاق غیابی و البته حساسیت آن برای طرفین باعث شده تا بیشتر موکلین، به دنبال بهترین وکیل برای طلاق غیابی باشند. با این حال یافتن آن برای بسیاری از افراد ممکن است دشوار باشد؛ چرا که بسیاری از وکلا، چنین پروندههایی را پذیرش نمیکنند. ما در موسسه آرمان وکالت سعی کردیم تا بهترین متخصصان این حوزه را در تیم خود گردآوری کنیم. از طرفی دیگر، ما خدمات خود را با قیمتهای بسیار مناسب به متقاضیان ارائه میکنیم. لذا اگر شما هم به دنبال وکیل طلاق غیابی هستید، میتوانید هم اکنون از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
منظور از وکیل طلاق غیابی چیست؟
به آن دسته از وکلا که بیشتر پروندههای مربوط به دعاوی خانوادگی و طلاق را پذیرش میکنند، وکیل طلاق غیابی گویند.
هزینه وکیل طلاق غیابی چقدر است؟
این هزینه متناسب با فاکتورهای مختلفی تغییر کرده و عموماً امری توافقی میان طرفین است.
آیا الزامی به داشتن وکیل طلاق غیابی داریم؟
از لحاظ قانونی شما هیچگونه الزامی ندارید. اما پیچیدگیهای موجود در این شیوه از جدایی به قدری زیاد است که نداشتن آن نهتنها میتواند شانس شکست شما را افزایش دهد، بلکه ریسک کلاهبرداری و ضایع شدن حقوقتان را هم در پی خواهد داشت.