هزینه وکیل برای طلاق غیابی

هزینه وکیل برای طلاق غیابی

طلاق غیابی را می‌توان یکی از شیوه‌های قانونی برای جدایی مابین طرفین دانست. با این حال استفاده از این روش و البته طی کردن پروسه آن، نیازمند شرایط و البته آگاهی کافی است که متاسفانه افراد عادی از آن برخوردار نیستند. به همین جهت است که گرفتن وکیل در طول این پروسه به عنوان امری الزامی قلمداد می‌شود. سوال رایجی که بیشتر متقاضیان این شیوه به دنبال آن هستند، هزینه وکیل برای طلاق توافقی است. در واقع آنها نمی‌دانند که می‌بایست چه مقدار حق الوکاله را برای طی کردن این پروسه پرداخت کنند.
این در حالی است که هزینه مذکور تحت تاثیر شرایط مختلفی تغییر کرده و گاهاً می‌تواند پیچیده‌تر از حالت عادی باشد. این عامل هم سردرگمی افراد را بیشتر می‌کند. ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله، مرور کاملی بر روی هزینه وکیل طلاق در سال ۱۴۰۲ داشته و تمام هزینه‌های رایج در طول این پروسه را خدمت شما عزیزان ذکر کنیم. پس اگر شما هم به دنبال طلاق توافقی و هزینه آن هستید، توصیه می‌کنیم که حتماً ما را تا انتها همراهی فرمایید.

منظور از طلاق غیابی چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به هزینه وکیل برای طلاق توافقی بپردازیم، بهتر است ابتدا با خود این شیوه از طلاق آشنا شویم؛ چرا که یقیناً دیدگاه شما در رابطه با این مقاله را بهبود می‌بخشد. در حالت کلی باید عنوان کنیم که بر مبنای ماده ۳۰۳ از قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه یکی از طرفین دادخواست، ابلاغیه ای به صورت واقعی دریافت نکرده، دفاعیه‌ای به دادگاه ارائه نداده، خود یا وکیلش در جلسه دادگاه حاضر نشده باشند؛ آنگاه حکم صادره از طرف دادگاه به صورت غیابی و در نبود او صادر می شود.
بر اساس این قانون می‌توان گفت که هرگاه یکی از طرفین دعوی حاضر نباشند، می‌توان حکم طلاق را به صورت غیابی برای وی صادر کرد. البته باید این مورد را خاطرنشان کنیم که برخورداری از این قانون، نیازمند وجود شرایط خاصی است. برای مثال طرف مقابل باید برای مدتی معینی مفقود الاثر یا بی‌خبر باشد. همچنین اگر شخص متقاضی خود عمدا در دادگاه حاضر نشود، حکم صادره به صورت غیابی خواهد بود. البته باید عنوان کنیم که برای پرداخت نفقه و مهریه (در مواردی که دادخواست از طرف زن ارائه می‌شود) می‌بایست شاهدانی در جلسه حاضر بوده و دادگاه هم بر مبنای شهادت شهود، نسبت به صدور حکم اقدام می‌کند.

هزینه وکیل برای طلاق غیابی
هزینه وکیل برای طلاق غیابی

هزینه وکیل برای طلاق غیابی چقدر است؟

یکی از مهمترین دغدغه‌هایی که در طول این پروسه برای درخواست دهنده وجود دارد، هزینه وکیل برای طلاق غیابی است. در واقع باید خاطرنشان کنیم که رویه‌ طلاق غیابی، نیازمند اشراف کامل بر شرایط قانونی و جنبه‌های مختلف آن است. متاسفانه بیشتر افراد عادی هم شناخت دقیقی در مورد این قوانین و پروسه‌های کاری آن ندارند. همین عامل هم سبب می‌شود تا دچار اشتباهات مختلفی شوند که گاهاً به زیان آنها تمام خواهد شد. در این رابطه باید عنوان کنیم که حق الوکاله طلاق توافقی، به وسیله فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود.
برای مثال طرف درخواست دهنده، مدارک موجود، تجربه وکیل و… همگی جزء مواردی است که می‌تواند به صورت بالقوه بر روی این موضوع اثر بگذارد. اما در حالت کلی هزینه وکیل طلاق توافقی می‌تواند رقمی بین دو الی بیست میلیون تومان باشد. مهمترین عاملی که می‌تواند تعرفه وکیل طلاق غیابی را در این میان مشخص سازد، نوع طرف درخواست دهنده است. در واقع اینکه مرد یا زن دادخواست را ارائه داده باشد، می‌تواند به صورت بالقوه تعرفه را تغییر دهد. ما در ادامه نقش این دو عامل را خدمت شما ذکر کرده‌ایم.

هزینه وکیل برای طلاق غیابی مرد چقدر است؟

در حالت کلی و مطابق با ماده ۱۱۳۳ قانون آیین دادرسی مدنی، حق طلاق با مرد می باشد. به همین جهت است که پرونده‌های دادخواست ارائه شده از سوی او، غالباً با سهولت بیشتری به نتیجه می‌رسند. همین عامل هم سبب شده تا هزینه وکیل برای طلاق غیابی از طرف مرد، ارزان‌تر باشد.
این هزینه در حالت کلی رقمی بین ۲ تا ۱۰ میلیون تومان است. البته باید عنوان کنیم که در صورت پیچیده بودن پرونده، احتمالاً هزینه‌های بیشتری هم دریافت شود. از طرفی دیگر چنانچه وکیل شما با تجربه باشد، یقیناً هزینه‌های بالاتری را هم دریافت می‌کند. به خاطر بسپارید که طلاق غیابی از طرف مرد، تنها به شرطی ممکن است که حقوق زن مانند مهریه را پرداخت کند.

هزینه وکیل برای طلاق غیابی زن چقدر است؟

از آنجایی که در قانون، حق طلاق به خانم‌ها داده نشده؛ لذا پرونده‌هایی که به درخواست آنها صورت می‌گیرد، هزینه‌های به مراتب بیشتری دارند. در واقع برای به سرانجام رسیدن چنین پرونده‌هایی، می‌بایست ادله و مدارک مختلفی ارائه شود. مازاد بر این نحوه دریافت مهریه و موارد دیگر، چالش‌های خاص خود را دارد که نیازمند صرف زمان بیشتر از جانب وکیل خواهد بود. این عامل همان فاکتوری است که باعث شده تا هزینه وکیل برای طلاق غیابی زن، رقمی مابین ۵ تا ۲۰ میلیون تومان باشد.
البته باید عنوان کنیم که این رقم می‌تواند تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی تغییر کرده و به بیشتر یا کمتر از این بازه برسد. برای مثال اگر زن حق طلاق داشته باشد، ممکن است وکیل رقم ناچیزی مانند دو میلیون تومان را درخواست کند؛ چراکه در طول این پروسه فرایندهای کاری بسیار ساده‌تر خواهد بود. اما در مقابل اگر خانم ادله و مدارک کافی برای اثبات ادعای خود را نداشته باشد، روند پرونده پیچیده‌تر خواهد بود. بر همین مبنا حق الوکاله هم افزایش خواهد یافت. در کنار آن باید به تجربه وکیل هم دقت کافی داشت.

سایر هزینه های پیش رو در پروسه طلاق غیابی

زمانی که شما برای پروسه طلاق غیابی درخواست می‌دهید، حق الوکاله صرفاً یکی از هزینه‌های کوچکی است که پیش روی شما قرار می‌گیرد. به عبارتی در طول این پروسه، هزینه‌های کوچک و بزرگ دیگری را در پیش دارید که مجموع آنها دست کمی از حق الوکاله نخواهد داشت. متاسفانه بیشتر متقاضیان شناختی از این هزینه‌ها ندارند. همین سبب می‌شود تا پیش‌بینی‌های مالی درستی نداشته باشند. ما در جدول زیر سایر هزینه‌های پیش رو در پروسه طلاق غیابی را خدمت شما عزیزان ذکر کرده‌ایم.

 هزینه دادرسی طلاق غیابیحدود 200 هزار تومان
جلسات مشاورهجمعا 520 هزار تومان
هزینه داوری (در صورت تعیین توسط دادگاه)حدود 100 هزار تومان
ثبت طلاق غیابی در شناسنامهحدود 400 هزار تومان

طلاق غیابی چقدر طول می کشد؟

این موضوع یکی از رایج‌ترین سوالات برای متقاضیان این حوزه است. آنها تمایل دارند تا مدت زمان این پروسه را بدانند. به نحوی که غالباً در اولین جلسه مشاوره با وکیل هم آن را مطرح خواهند کرد. در این رابطه باید عنوان کنیم که طلاق غیابی متناسب با شرایط شما می‌تواند بین ۲۰ الی ۴۰ روز کاری طول بکشد. البته اگر پرونده‌تان طولانی‌تر شود، ممکن است این مدت زمان به بیش از ۶ ماه هم برسد.
لذا آن چیزی که زمان نهایی برای درخواست شما را معین می‌کند، شرایط پرونده‌تان خواهد بود. از طرفی دیگر تشریفات قانونی مختلفی در طول این پروسه وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به جلسات مشاوره، ثبت طلاق در شناسنامه و… اشاره کرد. بر همین مبنا زمان طی شده برای آن می‌تواند متفاوت باشد.

سخن آخر

هزینه وکیل برای طلاق غیابی یکی از عمده‌ترین سوالاتی است که بیشتر متقاضیان به دنبال آن هستند. ما در این مقاله سعی کردیم تا مرور واضحی بر روی آن داشته و پاسخ روشنی به این پرسش بدهیم. با این حال فاکتورهای مختلفی وجود دارد که این هزینه را تغییر می‌دهند. یکی از مهم‌ترین آنها تجربه وکیل و البته انصاف کاری آن است. ما در موسسه آرمان وکالت نهایت تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا تجربه چندین ساله خود را با تعرفه‌های مناسب و معقول در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. لذا اگر به دنبال وکیل با تجربه جهت طلاق غیابی هستید، می‌توانید هم اکنون با شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ تماس گرفته و با کارشناسان ما مشورت نمایید.

سوالات متداول

  1. هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟ این هزینه تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر می‌کند. اما می‌تواند بین ۲ تا ۲۰ میلیون تومان متغیر باشد.
  2. طلق غیابی چقدر طول می‌کشد؟ متناسب با شرایط پرونده، چنین دادخواست‌هایی بین ۲۰ روز الی ۶ ماه به طول می‌انجامد.
  3. چه زمانی باید هزینه وکیل برای طلاق غیابی را پرداخت کرد؟ این موضوع امری توافقی مابین طرفین خواهد بود. اما غالبا درصدی به عنوان پیش پرداخت ارائه شده و مابقی هم بعد از به ثمر رسیدن پرونده یا در طول پروسه پرداخت خواهد شد.

پیام بگذارید

02191014048