داشتن حق طلاق یکی از امتیازات مهمی است که میتواند روند دریافت طلاق زوجه از زوج را تسهیل کند. در واقع بر مبنای این حق، خانم میتواند شانس به دست آوردن رای مثبت دادگاه برای گرفتن طلاق را به طرز چشمگیری افزایش دهد. البته این شانس زمانی افزایش پیدا میکند که بتوانید به نحو احسن از امتیازات و فاکتورهای قانونی که به شما تعلق دارد، استفاده کنید. همین عامل هم سبب شده تا وجود یک وکیل در طول این پروسه برای شما الزامی باشد. اما متاسفانه اغلب متقاضیان، اطلاعات لازم در این زمینه را ندارند. در واقع آنها نمیدانند که هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق (Lawyer fees for divorce with right to divorce) چقدر است. زمانی هم که به وکلای مختلف مراجعه میکنند، با تعرفههای مختلفی مواجه میشوند که سردرگمی آنها را افزایش میدهد. این مورد همان چیزی است که ما سعی داریم تا در این مقاله مانع از آن شویم. به همین جهت مرور کاملی بر روی تعرفههای رایج در این حوزه خواهیم داشت. از طرفی دیگر سعی میکنیم تا الزام به داشتن وکیل در این پروسه را هم برایتان شرح دهیم. لذا اگر شما هم جزء متقاضیان این شیوه از طلاق هستید، حتما ما را تا انتها همراهی فرمایید.
انواع حق طلاق
داشتن حق طلاق فاکتوری است که میتواند تا حد زیادی فرایند دریافت طلاق را برایتان سادهتر کند. با این حال بیشتر خانمها نمیدانند که چند نوع حق طلاق وجود دارد. رایجترین حق طلاقی که در جامعه ما دیده می شود، موارد درج شده در عقدنامه یا همان ۱۲ اصل عقدنامه است. به عبارتی در عقدنامهها، اغلب موارد و شروط مختلفی درج میشود که اگر زوج به آنها پایبند نباشد، حق طلاق برای خانم محفوظ خواهد بود. برای مثال اختیار کردن زوجه دیگر، اعتیاد، عدم تامین مسکن و یا هر شرط دیگری که در آن درج شده باشد.
زمانی که مرد به آنها پایبند نباشد، خانم حق طلاق را داشته و میتواند بر مبنای آن رای مثبت دادگاه را به دست آورد. البته در این پروسه زوجه میبایست بتواند ادعای خود را ثابت کرده و بر این مبنا هم مدارک لازم را ارائه دهد. متاسفانه بیشتر خانمها در این زمینه دچار مشکل هستند؛ چرا که اغلب آنها نمیدانند که برای هر مورد میبایست چه اطلاعات و مدارکی را ارائه دهند. این عامل هم سردرگمیشان را بیشتر خواهد کرد. به همین جهت است که در طول این پروسه، داشتن یک وکیل میتواند روند کار و البته شانس موفقیتشان را به طرز چشمگیری افزایش دهد. در ادامه نوع دیگری از حق طلاق را توضیح میدهیم.
نوع دوم حق طلاق
نوع دوم از حق طلاق، شیوه مطلق یا تام آن است. در این روش زوج به صورت کتبی و در دفاتر ثبت و اسناد، وکالتنامهای تام یا مطلق برای حق طلاق را به خانم خود ارائه می دهد. بر این مبنا هرگاه خانم بخواهد، میتواند درخواست طلاق داده و دادگاه هم میبایست با خواسته او موافقت کند. اگرچه رویه دریافت طلاق در این حالت بسیار سادهتر است، اما غالبا تشریفات اداری خاص خود را دارد که موکلین با آن آشنایی زیادی ندارند. به همین جهت است که حضور یک وکیل در کنار آنها میتواند باعث سرعت بخشیدن به پروسه شود.
هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است؟
سوال اصلی که ذهن بیشتر موکلین را درگیر میکند، دستمزد وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق است. در واقع آنها نمیدانند که میبایست چه مقدار حق الوکاله را برای چنین دادخواستهایی پرداخت کنند. در این رابطه باید عنوان کنیم که هزینه پرداختی به شرایط شما بستگی دارد.
بر فرض مثال، اگر وکالت مطلق برای طلاق داشته باشید، حق الوکاله رقمی در محدوده ۵ میلیون تومان و کمتر خواهد بود. اما اگر حق طلاق بر مبنای شروط ۱۲گانه موجود در عقدنامه باشد، ممکن است این رقم اندکی بیشتر باشد؛ چرا که نیاز به تامین ادله و اثبات ادعاها وجود دارد. ولی در حالت کلی، هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق بر اساس توافق مابین طرفین تعیین خواهد شد. در این رابطه میتوانید هزینه وکیل برای طلاق از طرف خانم را مطالعه کنید.
اما نکته مهم دیگر در مورد حق الوکاله طلاق با داشتن حق طلاق این است که تجربه وکیل هم میتواند تاثیر چشمگیری در این روند داشته باشد. برای مثال وکلای با تجربه غالبا دستمزدهای بیشتری نسبت به افراد تازهکار دریافت میکنند. البته در مقابل شانس موفقیت پروندههای آنها نیز بالاتر از افراد دیگر خواهد بود. این مورد هم موجب آسودگی خاطر موکلین خواهد شد.
![کمترین هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق](https://armanvekalat.com/wp-content/uploads/2023/10/divorce-with-right-to-divorce-cost.jpg)
آیا در صورت داشتن حق طلاق، باز هم به وکیل نیاز داریم؟
این مورد یکی از اصلیترین سوالاتی است که ذهن بیشتر افراد را به خود درگیر میکند. در واقع آنها میگویند که داشتن حق طلاق میتواند موفقیت آنها را قطعی ساخته و بدین ترتیب دیگر نیازی به وکیل نخواهند داشت. با این حال باید عنوان کنیم که قوانین موجود در این حیطه، پیچیدگیهای زیادی دارد. بر همین مبنا طرف مقابل شما ممکن است بتواند رد ادعای شما را ثابت کرده یا با روشهای دیگر، از پرداخت حقوق شما مانند نفقه، مهریه و… سر باز زند.
شکی نیست که داشتن یک وکیل دلسوز و با تجربه، میتواند مانع از بروز چنین مشکلاتی شود. افزون بر این موارد، شخص وکیل به دلیل داشتن آگاهی و تجربه کافی بر روی تشریفات و مراحل قانونی، میتواند روند کار را برای شما بسیار سادهتر کند. همین عامل هم موجب شده تا بیشتر متقاضیان در طول این پروسه، از یک وکیل کمک بگیرند.
مراحل طلاق با داشتن حق طلاق به چه صورت است؟
عموما روند طلاق در کشور ما مراحل خاص خود را دارد که زوجین موظف به طی کردن آن هستند. این مراحل در اکثر شیوههای طلاق اعم از توافقی، غیر توافقی، با حق طلاق و بدون داشتن حق طلاق صدق خواهد کرد. نخستین مرحله ثبت دادخواست است که شما میباید آن را از طریق دفاتر قضایی انجام دهید. پس از آن جلسات مشاوره منظم برایتان تعیین میشود که میبایست زوج در آنها شرکت کند. این مشاورهها اغلب ۵ تا ۱۰ جلسه خواهد بود که حضور در آن الزامی است.
چنانچه بعد از این جلسات، شخص مشاور، ادامه زندگی مشترک را غیر ممکن ببیند، گواهی عدم امکان سازش را صادر میکند که میبایست آن را پیوست پرونده خود کرده و تسلیم دادگاه کنید. پس از آن جلسه دادگاهتان شروع شده و میتوانید در مقابل قاضی، نسبت به ارائه دفاعیه و دادخواست خود اقدام فرمایید.
بعد از آن دادگاه بدوی یک رای صادر میکند که در صورت عدم اعتراض طرفین، اجرا خواهد شد. اما اگر یکی از طرفین بر روی آن اعتراضی وارد کند، پرونده وارد مرحله دادگاه تجدید نظر استانی شده، و در صورتی که بر روی نتیجه آن هم اعتراضی صادر شود، پرونده به مرحله دیوان عالی کشور میرود که رای آن قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. پس از این مراحل و در صورتی که حکم طلاق را دریافت کردید، میبایست حداکثر طی سه ماه به یکی از دفاتر ثبت طلاق رفته و آن را ثبت کنید. با این کار روند طلاق شما نهایی میشود. عموما این رویه سه ماه طول میکشد. البته بسته به شرایط پرونده ممکن است کمتر یا بیشتر هم باشد.
سخن آخر
طلاق با داشتن حق طلاق را میتوان یکی از راهکارهای رایج برای جدایی مابین طرفین دانست. با این حال بیشتر افراد به دلیل عدم آگاهی، وارد چالشها و سردرگمیهای مختلفی در طول این پروسه میشوند که احتمال تضییع حقوق یا شکست آنها در پرونده را افزایش میدهد. چنین مؤلفهای حضور یک وکیل دلسوز در کنار موکلین را الزامی میکند. با این وجود اکثر آنها نمیدانند که هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است. ما در این مقاله سعی کردیم تا تمام جنبههای آن را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. با این حال، اگر به دنبال یک وکیل با تجربه و منصف برای پرونده خود هستید، میتوانید هم اکنون از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۴۰۴۸ با کارشناسان ما در موسسه آرمان وکالت تماس حاصل فرمایید؛ چرا که ما سعی میکنیم تا روند دادخواهی را برای شما سادهتر و کم هزینهتر سازیم.
سوالات متداول
پروسه طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد؟
این روند عموما سه ماه به طول میانجامد. اما بسته به شرایط پرونده میتواند کمتر یا بیشتر هم باشد.
هزینه وکیل طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است؟
عموما این هزینه 5 میلیون تومان خواهد بود. اما متناسب با شرایط پرونده میتواند کمتر یا بیشتر باشد.
آیا در صورت داشتن حق طلاق، وجود وکیل الزامی است؟
طبق قانون، الزامی به داشتن وکیل ندارید. اما بدون شک حضور یک وکیل میتواند شانس موفقیت شما در پرونده و جلوگیری از ضایع شدن حقوقتان را افزایش داده و سرعت اجرای کار را هم بیشتر کند.